Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki 2007

MartaL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I jeszcze jedno pytanie mi się nasuwa- czy po położeniu tynków gipsowych z agregatu ściana przygotowana jest do malowania? Czy trzeba ją jeszcze pociągnąć gładzią? Mamy wycenę 12 zł za m2 ale skoro jeszcze później muszę dopłacać za przygotowanie do malowania....
KAZDY WYKONAWCA BEDZIE CHWALIL SWOJA ROBOTE! JESZCZE NIE WIDZIALEM TYNKOW GIPS. ZROBIONYCH TAK ZEBY MOZNA BYLO TYLKO MALOWAC JEST TO NIEMOZLIWE! CHYBA ZE EKIPA WROCI I POROBI POPRAWKI JAK WSZYSTKO WYSCHNIE :roll: [/b][/i]

my za cem-wapienne zaplacimy 17 zl/metr plus material z tym,ze na styropian....wiec dodatkowa trudnosc w polozeniu ;) material podobno zamknie sie w ok.800 zl. calkowity koszt wyszedl mi ok.21 zl/m2

Czy tynki będziecie mieli "pod malowanie" (gładkie)?

Pozdrawiam.

dzisiaj "dogadywalam" sprawe - tynki niestety do dodatkowej obrobki..ale uzgodnilam cene wykonania na 3000 zl calosc :) mysle,ze niezle utargowalam,poniewaz u nas tych metrow "troche" naliczylam ;)

za to..po powrocie naszego tynkaza z zagranicznych wojazy cekolowanie i malowanie tez "dostaniemy w promocji" ;)

3000 zł ???? :o To ile macie metrów do tynkowania?

Ja mam ekipę za 19 zł/m (z materiałem), ale liczę się z kwotą p.10 000 zł (mam piwnicę). I niestety też do cekolowania ... :(

Pozdrawiam.

wiesz...ja liczylam jakies 270 m2 + sufit - ok.80 m2 nie dodawalam kawalkow scian nad oknami i drzwiami...

facet,ktory bedzie tynkowal wlasnie skonczyl montowac plyty g-k a potem prawdopodobnie bedzie nam malowal,wiec mialam dobry grunt do negocjacji ;) a poza tym..wcale sie nie chwale ;) :roll: podobno bylam swietna :wink: :oops: :lol: to zdanie mojego Wojtka i nie musial sie podlizywac :wink:

Podliczyłem u siebie metraż. I tak (mniej więcej):

- piwnica - 220 m2,

- parter - 300 m2,

- poddasze - 170 m2

Dom podpiwniczony ok. 146 m2 (+ piwnica). Przy naszej stawce 19 zł/m2 z materiałem wyjdzie p. 13 tys. zł i to jeszcze do cekolowania :cry:

Nie powiem, żebym był zachwycony z tego powodu. Jeśli ktoś zna tańszą ekipę w okolicach Trójmiasta proszę o kontakt. Szczególnie martwi mnie konieczność późniejszego cekolowania (dodatkowe koszty :evil: )

Pozdrawiam.