orzeszek_rania 15.03.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja już pisałam w innym wątku, że w tej chwili płacę 15 zł (robocizna), ale ustalałam to jakoś latem, teraz mój tynkarz bierze 16-18 zł. Aha - tynki z filcowaniem, ostatnia warstwa na piasku kwarcowym, gotowe do malowania Czy mogłabym poprosić o namiar na twojego tynkarza na priv. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natali56 17.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Proszę nie przyjmować tego co napiszę jako reklamy, ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że tynki gipsowe z agregatu wykonane DOBRZE jak najbardziej nadają się pod malowanie. Mój mąż wykonuje je od 12 lat i chyba robi to nie źle bo na oferty nie narzeka. W świętokrzyskim ceny za samą robociznę około 12 zł/m2, a z materiałem 23zł/m2 ( wiem to od męża). Mogę tylko doradzić, że najlepiej zgodzić się bez materiału, no chyba , że ktoś ma bardzo krzywe ściany i tego materiału wyjdzie dużo, aby wyrównać. W innym wypadku, gdy murarze byli fachowcami na pewno wyjdzie taniej gdy sami inwestorzy kupują materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 17.03.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 my za cem-wapienne zaplacimy 17 zl/metr plus material z tym,ze na styropian....wiec dodatkowa trudnosc w polozeniu material podobno zamknie sie w ok.800 zl. calkowity koszt wyszedl mi ok.21 zl/m2 niestety musze zedytowac powyzszy post poprzedni umowiony tynkarz juz kilka dni temu pojechal do Szwecji lasy sadzic ale koniec koncow - dzieki Bogu bo takie herezje chcial wymyslac,ze pewnie juz po krotkim czasie musielibysmy...szukac tynkarza jutro jade "odebrac" polozone tynki i jednoczesnie rozliczyc sie za ich wykonanie wyglada to tak - powierzchnia 420 m2 tynki cem-wapienne wykonanie pod malowanie koszt materialow 3255 (czesc scian mamy w styropianie,wiec koszt materialow odpowiednio wyzszy) robocizna 5040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 17.03.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 my za cem-wapienne zaplacimy 17 zl/metr plus material z tym,ze na styropian....wiec dodatkowa trudnosc w polozeniu material podobno zamknie sie w ok.800 zl. calkowity koszt wyszedl mi ok.21 zl/m2 niestety musze zedytowac powyzszy post poprzedni umowiony tynkarz juz kilka dni temu pojechal do Szwecji lasy sadzic ale koniec koncow - dzieki Bogu bo takie herezje chcial wymyslac,ze pewnie juz po krotkim czasie musielibysmy...szukac tynkarza jutro jade "odebrac" polozone tynki i jednoczesnie rozliczyc sie za ich wykonanie wyglada to tak - powierzchnia 420 m2 tynki cem-wapienne wykonanie pod malowanie koszt materialow 3255 (czesc scian mamy w styropianie,wiec koszt materialow odpowiednio wyzszy) robocizna 5040 Czyli niecałe 20 zł za metr2 z materiałem - to dobra cena. Napisz jak wyszło. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszek_rania 18.03.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 a ja bym bardzo poprosiła o kontakt na tynkarzy którzy robią w woj mazowieckim, moi tynkarze niestety uciekli za granice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Olsztyn, dane z wczoraj: tynki gipsowe z agregatu 25-26zł/m2 netto z materiałem. VAT 7%. Obdzwoniłem ponad 10 wykonawców, wszędzie to samo, czyli okres oczekiwania ok. 1 miesiąc, cena j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
just-ina 22.03.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Może jest ktoś z Lubelskiego?Jakieś przykładowe ceny tynków z tego województwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 22.03.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 tynk c-w.od 11/m2,z materiałem od 17/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 24.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 my za cem-wapienne zaplacimy 17 zl/metr plus material z tym,ze na styropian....wiec dodatkowa trudnosc w polozeniu material podobno zamknie sie w ok.800 zl. calkowity koszt wyszedl mi ok.21 zl/m2 niestety musze zedytowac powyzszy post poprzedni umowiony tynkarz juz kilka dni temu pojechal do Szwecji lasy sadzic ale koniec koncow - dzieki Bogu bo takie herezje chcial wymyslac,ze pewnie juz po krotkim czasie musielibysmy...szukac tynkarza jutro jade "odebrac" polozone tynki i jednoczesnie rozliczyc sie za ich wykonanie wyglada to tak - powierzchnia 420 m2 tynki cem-wapienne wykonanie pod malowanie koszt materialow 3255 (czesc scian mamy w styropianie,wiec koszt materialow odpowiednio wyzszy) robocizna 5040 Czyli niecałe 20 zł za metr2 z materiałem - to dobra cena. Napisz jak wyszło. Pozdrawiam. bylam..widzialam..wprawdzie nie dane bylo mo zobaczyc stanu koncowego to,to co widzialam moim zdaniem nie jest "pod malowanie" a za polozenie gladzi pan zaspiewal mi 14 zl za metr bez materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 26.03.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czy mozecie polecic mi na dobrych tynkarzy (tynki gipsowe) co robia w okolicy Warszawy? Ogloszen jest duzo, ale nie moge znalezc zadnej ekipy z polecenia. Z gory slicznie dziekuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walor 27.03.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 szukam ekipy do tynkow i wylewek w okolicy Myslenic,woj.malopolskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walor 27.03.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 szukam ekipy do tynkow i wylewek w okolicy Myslenic,woj.malopolskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 08.10.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 MAm ofertę od tynkarzy z okolic W-wy (tynki wewn. cementowo-wapienne), 27zl, za m2, wtym 7zl material, termin wykonania III-IV 2008. Co więcej są skłonni podpisac umowe (oklaski), za to nie sa sklonni negocjowac cen Referencje mają niezłe, widziałem ich robotę. Czy wedle Waszych dosiadczeń ta cena jest ok? Czy warto szukać gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 08.10.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 MY TEŻ TYLE ZAPŁACILIŚMY JAKIŚ MIESIĄC TEMU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 09.10.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ekipa od wykończeniówki radzi zagruntować ściany ( cem-wap. + gładź gipsowa) przez malowaniem preparatem do gruntowania. Ale podobno lepiej zagruntować zwykłą białą farbą...Jakie macie doświadczenia w przygotowaniu ścian do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 09.10.2007 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ekipa od wykończeniówki radzi zagruntować ściany ( cem-wap. + gładź gipsowa) przez malowaniem preparatem do gruntowania. Ale podobno lepiej zagruntować zwykłą białą farbą...Jakie macie doświadczenia w przygotowaniu ścian do malowania? Kiedyś gruntowałem gruntem i było OK. Teraz zagruntowałem częściowo rozcieńczoną białą emulsją i też jest OK, a nawet nieco lepiej, bo ściana jest bardziej jednorodna (jeśli chodzi o kolory) i lepiej farba końcowa kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 09.10.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ekipa od wykończeniówki radzi zagruntować ściany ( cem-wap. + gładź gipsowa) przez malowaniem preparatem do gruntowania. Ale podobno lepiej zagruntować zwykłą białą farbą...Jakie macie doświadczenia w przygotowaniu ścian do malowania? Kiedyś gruntowałem gruntem i było OK. Teraz zagruntowałem częściowo rozcieńczoną białą emulsją i też jest OK, a nawet nieco lepiej, bo ściana jest bardziej jednorodna (jeśli chodzi o kolory) i lepiej farba końcowa kryje. Ale rozcieńczyłeś emulsję wodą czy gruntem ? w jakiej proporcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 09.10.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ale rozcieńczyłeś emulsję wodą czy gruntem ? w jakiej proporcji ? Wodą - 30-40% wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 09.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 MY TEŻ TYLE ZAPŁACILIŚMY JAKIŚ MIESIĄC TEMU. dzięki - zatem pewnie ich wezmę, tym bardziej, że gadałem z gościem u któego już robili i jest zadowolny z terminowości i jakości pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.10.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Torun - maszynowe gipsowe - 23 brutto z materialem (14 bez) posadzki - 12 zeta za robocizne z maszyny (moze uda sie ekipe sprawdzona za 9 zeta wyrwac z tym ze sam ukladam styropian i dylatacje) jeszcze nie zadecydowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts