Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki 2007

MartaL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Torun - maszynowe gipsowe - 23 brutto z materialem (14 bez)

posadzki - 12 zeta za robocizne z maszyny (moze uda sie ekipe sprawdzona za 9 zeta wyrwac z tym ze sam ukladam styropian i dylatacje)

jeszcze nie zadecydowalem

tynki beda cementowo-wapienne recznie kladzone. ekipa sie znalazla co chce 18 zeta za metr robocizny :o lecz najprawdopodobniej tesc bedzie to w zimie robil gdy ukonczy ocieplanie i hydraulik zrobi ogrzewanie

posadzki maszynowe zaklepane za 12 zeta

za 350m2 scian + 80m2 sufitow + 110m2 wylewek wyszlo dla majstra 4850pln i 2200pln dla pomocnika - oczywisce sama robocizna, jak sie to przedzieli to wychodzi jakies 13pln/m2 - majstr jednak wolał rozliczac sie na godziny i wyszlo dokladnie tak samo 13pln/h majster, a 8pln/h pomocnik. Tynki zacierane pod malowanie - wyszly naprawde ladnie.

a ja bym bardzo poprosiła o kontakt na tynkarzy którzy robią w woj mazowieckim, moi tynkarze niestety uciekli za granice :(

Co sie dziwic ze uciekaja za granicę?

Nie zawsze cena zatrzyma.

Spać na budowie w baraku,to lepiej za granicę,tam nikt w takich warunkach nie pracuje.

U nas to średniowiecze:(

A ja mam ekipę od tynków za 10zł. Jak narazie to chyba pierwsza dobra ekipa jaka mi się trafiła. Nie chcę zachwalać, bo jeszcze tynki nie skończone. Chłopaki śpią na budowie. Potrafią robić nawet do północy, no i co ważniesze pilnują wszystkiego na budowie, tym bardziej, że nie dawno wstawiłam okna ;-)