Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki 2007

MartaL

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

interesuje mnie jaka jest roznica w cenie pomiedzy tynkiem gipspowym z agregatu a tynkiem cementowo-wapiennym (wraz z materiałem). Wiem ze przy cementowowapiennym trzeba jeszcze wyrownac gipsem. Czy tak jest?

Wlasnie sie zastanawiam jaki tynk wybrac sugerujac sie cena, dlatego prosze o pomoc.

Witolo

witam

interesuje mnie jaka jest roznica w cenie pomiedzy tynkiem gipspowym z agregatu a tynkiem cementowo-wapiennym (wraz z materiałem). Wiem ze przy cementowowapiennym trzeba jeszcze wyrownac gipsem. Czy tak jest?

Wlasnie sie zastanawiam jaki tynk wybrac sugerujac sie cena, dlatego prosze o pomoc.

Witolo

Witam,

Tynki cementowo-wapienne "wyrownuje sie" bialym piaskiem kwarcowym daje on idealna gladz oraz bialy kolor...Wiecej info poszlo na PW.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

tynki beda cementowo-wapienne recznie kladzone. ekipa sie znalazla co chce 18 zeta za metr robocizny :o lecz najprawdopodobniej tesc bedzie to w zimie robil gdy ukonczy ocieplanie i hydraulik zrobi ogrzewanie

posadzki maszynowe zaklepane za 12 zeta

tynki cem-wap powoli na ukonczeniu. robi tesc. rok temu od obcych bral 12 zeta, teraz znalazlem jedynie za 18 i podziekowalem - tesc sie zgodzil wytynkowac i naprawde ladnie mu to idzie

posadzki zrobione za 12 zeta maszynowo

hydraulika calkowiocie pociagnieta

27 grudnia majster do kotlowni wchodzi i jeszcze w 2007 roku mamy miec cieplo na placu boju :wink:

calosc kotlowni wraz z uruchomieniem i wyregulowaniem pieca ekogroszkowego to 1100 zeta

witam

Witolo

Witam,

Tynki cementowo-wapienne "wyrownuje sie" bialym piaskiem kwarcowym daje on idealna gladz oraz bialy kolor...Wiecej info poszlo na PW.

Pozdrawiam

Rozmawiałam z panem od tynków cementowo-wapiennych i powiedział, że robi tynki 3-warstwowe: szpryca, tynk i na wierzch mułek. Co to jest ten mułek?

Co znaczy "wyrównywanie piaskiem kwarcowym"?

Rozmawiałam z panem od tynków cementowo-wapiennych i powiedział, że robi tynki 3-warstwowe: szpryca, tynk i na wierzch mułek. Co to jest ten mułek?

Co znaczy "wyrównywanie piaskiem kwarcowym"?

3-warstwowe - brzmi rewelacyjnie :wink:

szpryca to standard i kazdy to robi wiec to tak jak by gosc sie chwalil ze on muruje super kominy z cegly bo miedzy ceglami daje zaprawe a inni to tylko ukladaja jedna na druga :D

mulek to taki bardzo, bardzo mialki piasek ktory sprawia ze tynk jest bardzo gladki po zatarciu