agusiek 19.01.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 czy tynki cementowo-wapienne 3 warstwowe sa na tyle gladkie, że potem juz tylko malować? widze że niektorzy dodatkowo nakladaja gips? po co jeżeli one są tak gladkie?Aha, jak kosztowo wychodzą materialy na tynk cementow-wapienny 3 warstwowy (wapno, cement, piach, piasek wiślany, piasek miałki). Porównuje sobie koszt wykonania tynkow cem-wap z tynkami gipsowymi, a mam po co bo chata ma 750 m2 tynków. U mnie ekipa na maj 2008 krzykneła;-tynki cem-wap 17zł/m2 robocizna- tynki gipsowe 28zł/m2 robocizna+materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 21.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Jeżeli ktoś poszukuje tynkarzy tynku tradycyjnego to polecam Pan Janek robił u mie Solidna ekipa 0-667-329-349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 22.01.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy tynki cementowo-wapienne 3 warstwowe sa na tyle gladkie, że potem juz tylko malować? widze że niektorzy dodatkowo nakladaja gips? po co jeżeli one są tak gladkie? Aha, jak kosztowo wychodzą materialy na tynk cementow-wapienny 3 warstwowy (wapno, cement, piach, piasek wiślany, piasek miałki). Porównuje sobie koszt wykonania tynkow cem-wap z tynkami gipsowymi, a mam po co bo chata ma 750 m2 tynków. U mnie ekipa na maj 2008 krzykneła; -tynki cem-wap 17zł/m2 robocizna - tynki gipsowe 28zł/m2 robocizna+materiał 20zl/m2 cem-wap ze szlichta z piasku kwarcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 22.01.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Poszukujemy ekipy do tynków gipsowych.Wschodnia okolica Warszawy.Jakby ktoś miał namiar na sprawdzonych proszę o informację na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 22.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 czy tynki cementowo-wapienne 3 warstwowe sa na tyle gladkie, że potem juz tylko malować? widze że niektorzy dodatkowo nakladaja gips? po co jeżeli one są tak gladkie? Aha, jak kosztowo wychodzą materialy na tynk cementow-wapienny 3 warstwowy (wapno, cement, piach, piasek wiślany, piasek miałki). Porównuje sobie koszt wykonania tynkow cem-wap z tynkami gipsowymi, a mam po co bo chata ma 750 m2 tynków. U mnie ekipa na maj 2008 krzykneła; -tynki cem-wap 17zł/m2 robocizna - tynki gipsowe 28zł/m2 robocizna+materiał 20zl/m2 cem-wap ze szlichta z piasku kwarcowego Ale co?? - 20 zł robocizna z materiałem za cem-wap (czyli wychodzi za materiał 3 zł/m2)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
O J 23.01.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 20zl/m2 cementowo-wapiene wykonywane recznie (nie beda nakladane maszynowo) pod malowanie, ze szlichta z piasku kwarcowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maximus. 24.01.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 W Warszawie w Grudniu 2007r płaciłemm 13PLN za metr sama robocizna oczywiście. Tynki Cementowo wapienne - nie nadają sie pod malowanie ale ja z góry zakładałem że będą szły na nie gipsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 25.01.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 W Warszawie w Grudniu 2007r płaciłemm 13PLN za metr sama robocizna oczywiście. Tynki Cementowo wapienne - nie nadają sie pod malowanie ale ja z góry zakładałem że będą szły na nie gipsy. maximus, a ile poszło Ci na materiał do tynków cem-wap i na jaką powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motoman 25.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam. Mogę polecić dobrą firmę która robi tynki maszynowe-gipsowe. Ludzie są naprawde dobrzy i robią szybko i solidnie. Metr takiego tynku to 14 zł ( z tego co wiem)bez materiału. Robią w woj. wielkopolskim i zachodniopom. jak ktoś jest zainteresowany to mogę podać tel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 25.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ja podpisuje niedługo umowę na zrobienie tynków cementowo - wapiennych i płacę 33 zł za 1 metr kwadratowy wraz z filcowaniem tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 27.01.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 W Warszawie w Grudniu 2007r płaciłemm 13PLN za metr sama robocizna oczywiście. Tynki Cementowo wapienne - nie nadają sie pod malowanie ale ja z góry zakładałem że będą szły na nie gipsy. maximus, a ile poszło Ci na materiał do tynków cem-wap i na jaką powierzchnię? Przciętny domek to około 700m2 tynków,trzeba przygotowac 2tony wapna,2 tony cementu,dużą wywrotke piasku i wywrotke mniejsza piasku kwarcowego do szlichtowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusiek 27.01.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Maximus: dzięki za info, tak też to sobie wyliczyłam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 16.03.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 witam:) Poszukuję pilnie sprawdzonej ekipy do tynków cementowo-wapiennych Mińsk Mazowiecki-->Halinów<--Warszawa Jak ktoś ma jakieś namiary to proszę o info na priv lub na [email protected] moja ekipa zrobiła mnie w balona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 17.03.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 witam:) Poszukuję pilnie sprawdzonej ekipy do tynków cementowo-wapiennych Mińsk Mazowiecki-->Halinów<--Warszawa Jak ktoś ma jakieś namiary to proszę o info na priv lub na [email protected] moja ekipa zrobiła mnie w balona Też szukam, w Mińsku jest zmowa cenowa wśród tynkarzy (pisałam o tym na "Grupach Budujących) - ale szukam tych nie zmówionych, bo 30 zł./m2 to raczej drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 17.03.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Nie chodzi mi o jakąś wybitnie niską cenę, chodzi mi o termin Cena jest rzeczą względną za 30 zł jeden ci zrobi 0,5 cm tynku inny 1,5 a inny 3 Lepsza raczej opcja robocizna + materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Rozumiem o co chodzi, jednak tynk 0,5 cm jest nie zgodny z jakąkolwiek normą, a przede wszystkim chyba raczej by odpadł. Elektryk mi mówił, że mocno by się zdziwił, jakby tynki miały mniej jak 2 cm. Jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie tynkarze nie chcą robić z powierzonego surowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 18.03.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Rozumiem o co chodzi, jednak tynk 0,5 cm jest nie zgodny z jakąkolwiek normą, a przede wszystkim chyba raczej by odpadł. Elektryk mi mówił, że mocno by się zdziwił, jakby tynki miały mniej jak 2 cm. Jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie tynkarze nie chcą robić z powierzonego surowca Elektryk niech się zajmie elektryką Zgodzę się i nie zgodzę co do materiału. Część daje wolny wybór, część woli swój materiał(niestety przeważnie jedno wielkie Gówno, a przycinke na materiale mają niebotyczne) Dziś miałem przyjemność oglądać w KonstJeź tynki maszynowe cem-wap z gotowej miesznaki i jak zobaczyłem co pan prezentuje za 30 zł, powiedziałem co myślę i dałem dyla. Skwituje w bloku z lat 70 to ja miałem gładź z porównaniem do tego co tam widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Fachowiec fachowcowi nie równy - jakość wykonania jest rzeczą przynajmniej dla mnie najistotniejszą, ale cena też nie jest mi obojętna. Wyznaję zasadę : szukaj a znajdziesz jak dotąd mi się udaje. Widziałam tynki za 30zł - niestety tylko w dwóch domach - jakość była nieporównywalna, a cena taka sama Jest jeszcze jedna kwestia, otóż jak kupuje się dużo - cena powinna być niższa. Jest chyba różnica - tynki na 400 i na 700 m2. Oprócz jakości wykonania, pozostaje (przynajmniej jak dla mnie) jeszcze kwestia jakości obsługi - jeśli ktoś już przez telefon mówi mi, żebym szukała sobie dalej, bo on nie jest zainteresowany, to nawet jakby chciał 26zł/m2, nie zdecydowałabym się. Nadal uważam, że skoro w Łodzi tynkarze życzą sobie 23-25 zł., to myślę, że 30 jest kwotą wysoką. PS Wszystkie ekipy, które pracowały u nas przy budowie, mogę polecać: murarzy, tartak, cieślę, dekarzy, wylewki, elekrtyków mam nadzieję, że z tynkarzy będę równie zadowolona Jeśli chodzi o elektryka - do tynkowania się nie rwie - zawsze słucham ludzi i ich rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 18.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Co do stosunku im większa ilość to taniej>niestety rzadko spotykane nawet i u wykonawców i w hurtowniach . to podobnie jak z magicznym słowem rabat: co z tego że rabat 70% jak cena 100 wyższa A jeśli chodzi o tynki to cena różni się od: -regionu -gipsowy czy tradycyjny -ręcznie czy maszynowy -z gotowych mieszanek czy tradycyjnie -no i oczywiście rzecz bezcenna ile kto w to włożył pracy i serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 18.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Co do stosunku im większa ilość to taniej>niestety rzadko spotykane nawet i u wykonawców i w hurtowniach . to podobnie jak z magicznym słowem rabat: co z tego że rabat 70% jak cena 100 wyższa A jeśli chodzi o tynki to cena różni się od: -regionu -gipsowy czy tradycyjny -ręcznie czy maszynowy -z gotowych mieszanek czy tradycyjnie -no i oczywiście rzecz bezcenna ile kto w to włożył pracy i serca W swoich wypowiedziach mówiłam tylko o tynkach gipsowych maszynowych z materiałem wykonawcy. Nie wymagam by ktokolwiek wkładał w wykonanie tynków więcej pracy niż potrzeba - o bylejakości nie rozmawiamy, tylko o dobrze wykonanej pracy - mi nikt za buble nie płaci, zresztą nie wiem czy są wogóle tacy chętni Z tymi regionami bym nie przesadzała, bo czy tynkarz z Łodzi wykonuje mniej swojej pracy niż ten z W-wy ? 700 m2 to 700 m2 i nie mniej ani nie więcej, a i czy ten z Łodzi jest gorszy ? Jeśli chodzi o rabaty - sama się zdziwiłam jak dostałam rachunek od elektryka na wartość brutto 6998 zł., a do zapłacenia po rabacie 70% -tak 70%, kwota do zapłacenia była 2093,40. Nazwę hurtowni, ze zrozumiałych względów, mogę podać tylko na priva. Więc chyba coś z tymi rabatami jest na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts