MartaL 25.01.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Ile za dobę? Koszt z ogłoszeń 0,40/m2/dobę nic mi nie mówi.Może ktoś wie gdzie w Katowicach można wypożyczyć rusztowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astell 25.01.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 10m2/4zł 100m2/40zł doba i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.01.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Jeżeli chcesz wypożyczyć rusztowanie to najlepiej od firmy zajmującej się również jego montażem, szczególnie, gdy jest to większy obiekt. Trzeba pamiętać, że rusztowania podlegają odbiorowi, a ich ustawienie musi być odnotowane w dzienniku pracy rusztowań. W praktyce robi się to w przypadku dużych powierzchni do zasłania. Wiem że takimi sprawami zajmują się min. Ramirent, Atut Rental, GFM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 26.01.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Tylko jak te potrzebne m2 obliczyć. W pionie? szerokość razy wysokość rusztowania??Jeśli tak to jakie są standardowe wymiary rusztowań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol3000 01.02.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam, w Katowicach jest firma RAMIRENT oraz EWPA MAJSTER. Oni wypożyczają i chyba montują rusztowania jeśli klient chce /oczywiście odpłatnie/. Jeśli chcesz namiar to daj znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 01.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Liczysz długość ściany razy jej wysokość. Z tymi wymiarami idziesz do firmy. Rusztowanie dopasują Ci do długości w pełnych metrach na + oraz na wysokość w wysokości elementów rusztowania. Przykładowo masz ścianę długości 13,5 metra - policzą Ci ją jako 14 metrów;wysokość twej ściany 6 metrów, to w zależności od typu rusztowania ( są różne wysokości w zależności od producenta - od 2 metrów do nawet 2,5, ale najczęściej 2-2,2metra)policzą Ci wielokrotność wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becia 33 01.02.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Może ktoś wie gdzie w Krakowie można wypożyczyć rusztowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaL 01.02.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 serdeczne dzięki!Z Remirentu już korzystałam (ubijarka do piachu), a gdzie ten drugi zakład wypożyczający?Zastanawiam sie czy nie warto kupić, a potem odsprzedać rusztowań na okres ocieplania,tynkowania, podbitki itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reyou 04.02.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jeżeli chodzi o Ramirent, to wypożyczają tam rusztowania na kółkach - tzw przejezdne. Najemca sam sobie je montuje (jest to dziecinnie proste)Ważdne, aby podłoże było proste i utwardzone.Wymiary takiego rusztowania to:szerokość od 0,7 do 1,4,długość - 3 mwysokość 2-12m (wysokość platformy)Jeżeli ktoś musi "zarusztować" cały budynek, wtedy już jest potrzebne rusztowanie elewacyjne - tzw systemowe.Sam Ramirent tego nie ma, ale jest firma bliźniacza - Ramirent Scaffolding, która zajmusie się właśnie rusztowaniami elewacyjnimi oraz transportem pionowym (windy, dźwigi). Tam już jest wraz z montażem.Jak będzie potrzeba, dam namiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunsin 20.05.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ile za dobę? Koszt z ogłoszeń 0,40/m2/dobę nic mi nie mówi. Może ktoś wie gdzie w Katowicach można wypożyczyć rusztowania O widzę, że ceny poszły troszkę w górę od tego czasu, w tej chwili już praktycznie stawka nieosiągalna - no chyba, że ktoś ma namiar na firmę, która w takich stawkach operuje. I odświeżam wątek - czy ktoś może się orientuje gdzie w okolicach Katowic można wynająć rusztowanie? (potrzebne będzie ok. 200m2 wstępnie). Jakby ktoś miał namiar to prosiłbym o taką informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunsin 23.05.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Tak, tylko mi bardziej chodziło o rejon śląska, a na tej stronie, którą mi daliście to w sumie nie wiem gdzie działa. Udało się znaleźć jedną firmę, zresztą na tym forum ktoś ją polecał w innym temacie więc można uznać, że sprawdzona. Domena - wynajem rusztowań - nie wiem czy ktoś kojarzy i może dać jakieś pozytywne referencje? http://www.wynajemrusztowan.slask.pl/ w każdym razie wysłałem już zapytanie i zobaczymy co odpowiedzą. Mamy też inwestycje w innym rejonie i wiem, że w tym okresie wcale nie jest takie oczywiste, że tego typu firmy mają wolne terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewelopper 27.05.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 ja się już w wypożyczalnie nie bawię - kupiłem sam rusztowanie bo ciągle go używam (różne projekty w toku) i zaczyna mi się już ta inwestycja zwracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 27.05.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Ja brałem kiedyś z firmy DOMENA, na trasie z Mikołowa do Katowic. Strona http://www.dmn.pl/ , z tym, że używaliśmy ich do mycia okien w hali basenowej, więc bardziej zależało nam na możliwości ustawienia podestu na 3-4 m i w miarę łatwym przesuwaniu całości. Nie znam ich, nikt z moich znajomych tam nie pracuje, nie mam w tym żadnego interesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 20.11.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 No jak się robi dużo realizacji, to rzeczywiście zaczyna się opłacać nabyć własne rusztowania. A jeśli jeździsz po całym kraju, to dochodzą do tego koszty transportu. Żeby nie martwić się o terminy, to zainteresują się z jakąś większą firmą po prostu. Na pewno nigdy nie będzie problemu z wypożyczeniem rusztowań od takich marek jak Hunnebeck, przynajmniej ja nigdy nie miałem problemu. Oni mają mnóstwo tego towaru, obsługują ogromne inwestycje na terenie całego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszekkrk 14.12.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, jeśli chodzi o rusztowania elewacyjne to polecam firmę Baukrane sp. z o.o.. Mają oddziały w Gdańsku, Krakowie oraz Wrocławiu więc można bez problemu podjechać Z tego co wiem to rusztowań cały magazyn. http://www.baukrane.pl/sklep/ tel do nich 570 555 581 Edytowane 16 Maja 2020 przez Zbyszekkrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benek budownictwo 28.01.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Szukam rusztowań do murowania niewysoki dom około 5 metrów. Jakie rusztowania polecacie do murowania ? Czy w Poznaniu możecie polecić jakąś firmę wynajmującą rusztowania do murowania ? Mogę wynająć lub kupić w rozsądnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts