miol 25.01.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 WitamMam zamiar zamontować prostokątny brodzik o 80x100 cm i wysokości 30cm, do wysokości trzeba jeszcze dodać ok. 10cm na syfon i wychodzi prawie 40cm. Dlatego ciągle mi chodzi po głowie, żeby wpuścić go jakieś 15-20cm w posadzkę (jestem na etapie fundamentów, więc wszystko jeszcze można zrobić) i tutaj mam ból jak to zrobić,żeby nie było później problemu, głównie chodzi mi o dostęp do syfonu. Jak to zrobić? Mogę przy wylewaniu chudziaka zrobić takie zagłębienie, później wyłożyć to styropianem i zalać wylewką, wyprowadzić rurę do kanalizacji i co dalej? Jak założyć syfon i później go ewentualnie wymienić. Wyciągać brodzik do góry? Raczej nie do wykonania jak go się obuduje kabiną i płytkami. Może ktoś ma podobne rozwiązanie i podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 25.01.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Zastosuj syfon dający się wyczyścić od górynp. firmy Viega typ Tempoplex lub DomoplexWygodny brodzik to taki gdy poziom podłogi jest równy z poziomem brodzika ( chodzi mi o poziom dna w brodziku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 26.01.2007 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Zastosuj syfon dający się wyczyścić od góry np. firmy Viega typ Tempoplex lub Domoplex Wygodny brodzik to taki gdy poziom podłogi jest równy z poziomem brodzika ( chodzi mi o poziom dna w brodziku ) Czyli jak będzie dno brodzika poniżej poziomu podłogi, to będzie niewygodnie? To chyba nie ma sensu bawić się w zagłębianie dla tych 10cm na syfon, bo to tylko problem a zysk niewielki. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 26.01.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Najłatwiej jest nam poruszać się po płaskim dla tego wszelkie różnice poziomów są niewygodne niebezpieczne jest wychodzenie z mokrego brodzika gdy jest on powyżej poziomu podłogi coś jak schodzenie po mokrych śliskawych schodach. Warto zrobić tak dno brodzika____i--i_____poziom podłogi takie rozwiązanie powoduje że wychodząc z brodzika przekraczasz tylko brzeg brodzika Testowałem różne rozwiązania brodzików na sobie dla tego warto się pomęczyć by poziomy wypadły tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts