Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje mieszkanie

Recommended Posts

Czyli wyprzedzilam trendy

to własnie - czy musi być trendy?

To ze wyprzezilam trendy nie oznaczalo mojego balwochwalczego stosunku do bycia trendy:)) Jezeli je wyprzedzam, to nie bylo moim zamierzeniem ich nasladowanie:) To troche tak, jakbym wyczula rynek i sytuacje:) czesto tak mam, ze cos wymysle, a potem sie okazuje ze ktos gdzies juz cos takiego zrobil:( Tak bylo zmoja szafka w pzredpokoju: wymyslilam sobie eklektyczny zart: na bazie rokokowego lozka ( kazalam pozlocic) postawilam dosc przasna, debowa szafke, zupelnie prosta. No i zamowilam. 2 miesiace po zamowieniu, jeszcze jej nie mialam, otwieram ci ja jakis magazyn wnetrzarski i co widze? Ze jakis cudzoziemiec zaprojektowal identyczna w wyrazie komode.... Tyle, ze zlocenie azurowe, wybitnie barokowe a gora chyba zebrano.. ale idea ta sama:0 No i co ja mam powiedziec? No fakt, w takim ukladzie szafka trendy, ale... nie do konca, prawda?:)

Margie - powiedzmy sobie szczerze - barok w zagranicznych pismach wnętrzarskich pojawił się kilka lat tamu - w branżowych polskich jakieś 2,1,5-ra roku temu. Trend sie rozprzestrzeniał w naszych i projektantów umysłach i tak trafiał niesmiało do innych pism od Dobre Wnętrze, Dom i Wnetrze po inne Oliwie i Dobre Chwile... i trafiły do supermarketów (widziałam w Obi kilka barokowo-plastikowych żyrandoli) :oops:

Jeśli jednak faktycznie wyczułas "trend" "rokkokowy" bez sugestii medialnych - gratuluję - może wyczujesz kolejne i zrobisz na tym ogromne pieniądze - czego i sobię i innym Forumowiczom niniejszym życzę :wink:

Meble kuchenne strasznie sterylne, brrr, jak w labolatorium, te krzesła też maksimum udziwnione. Zdecydowanie wolę wnętrza bardziej klasyczne, ale oczywiście w swoim mieszkaniu to Ty masz się dobrze czuć.

Za to podoba mi się sypialnia (no, może wolałabym trochę jaśniejsze kolory na ścianach, te sprawiają wrażenie ponurych).

• 4 weeks później...

Bardzo podoba mi sie Twoje mieszkanie, nawet te elementy, których pewnie nie zaakcceptowalabym we wlasnym wnetrzu! :)

Kuchnia zapiera dech! Czy jest otwarta na salon? Czy to tylko aneks jadalny?

Jesli jest otwarta na salon to ciekawa jestem jak dokonalas "fuzji" kuchenno-salonowej..?

Czy jest tam jakies oswietlenie sufitowe? I co jest na podlodze, bo nie za bardzo widac?

Lampa w sypialni - piekna...

I jeszcze jedno pytanie i prosba jednoczesnie - napisalas, ze w lazience mamy sa turkusowe plytki.. Czy moglabys powiedziec jakie? Jestem na etapie poszukiwan turkusu do lazienki, a w sklepach tego koloru nie wiele..

Pozdrawiam!

• 8 months później...