wiktoria 03.03.2007 01:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 odnośnie 4 ja wiem ale nie daję przesłać pieniędzy za towar, po samochód trzeba pojechać do Niemiec i płacić gotówką, a jakluby kupował książkę serwisową to szła 2 miesiące z Austrii (pieniądze szły ponad miesiąc) odnoście 5 rozumiem że o świętach mowimy ...na 8.03 Nigdy nie probowalam kupowac nic bedac w PL, tzn tylko przez allegro. Tutaj wieckszosc rzeczy kupujemy z krakow azjatyckich (krany, krotkofalowki, srzat okolokomputerowy) lub lokalnie (przyczepka samochodowa - ta akurat odbieralismy osobiscie, okap, rusztowania). Placimy przewaznie paypalem. Z rzeczami "grubszymi" jak auto nie malam do czynienia. Dobry dowcip niestety nie na swieto a Swieta ale to tylko 4 tygodnie pozniej a u was w szkielecie będzie wiór czy cegła?? "W" to bedzie izolacja - typu wata oraz takie wielowarstwowe folie aluminiowe (na dachu) A dookola bedzie... w sumie tez izolacja, jakby w Polsce powiedziano - polistyren 75mm + 3 warstwy tynku akrylowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 03.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Domek termosik na domowe lody, podobnie u nas, ja jestem za 25 streopianu a mój chłop daje 16 ale utargowałam ze tego jakby podwójnego. Domek prawie pasywny na putinowe kurki. Dobra lecę po dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 14.03.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Co słychać w ekspresie budowlanym????U nas wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.03.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Cześć Wiktoria, Przeczytałem i kibicuję rodaczce w tym wspaniałym okresie życiowym jakim jest budowa . Z tego co się zorientowałem to z terminowością usług budowlanych, ich wykonawstwem są wszędzie problemy. Tak się zastanawiam czy będziesz miała kominek ? Na pewno pamiętasz, że w Polsce to podstawa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 21.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wiktorio, czyżby u was zima?? Bo cisza na budowie.pozdrowienia wiosenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 21.03.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witajcie! Dzieki za zainteresowanie, na budowie sie rusza I w sprawach okolobudowlanych i nie tylko tez, no i brakuje czasu... Zdejcia zgrane z aparatu, wiec dodatkowa motywacja - oprocz waszej rzecz jasna Do Charliego: jak przypilnujesz tak masz O kominku marzylismy, ale raczej, by funkcja grzewcza byla dodatkowa, a ze trzeba by wylozyc dodatkowe 5-7tys, to zrezygnowalismy na tym etapie i myslimy za jakis czas o kozie. W poprzednim domu byl kominek i bylo bardzo sympatycznie Dzieki za analize moich okien. Teraz z bolem je malujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 22.03.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wiki jakieś błędy być muszą , my na przykład kompletnie zaniedbaliśmy temat oświetlenia zewnętrznego - i oprócz dwóch lamp nad drzwiami wejściowymi i nad wyjściem przy drzwiach tarasowych - nie mamy nic, i musimy coś wykombinować.. Czekam na kolejne zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 22.03.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wiki jakieś błędy być muszą , my na przykład kompletnie zaniedbaliśmy temat oświetlenia zewnętrznego - i oprócz dwóch lamp nad drzwiami wejściowymi i nad wyjściem przy drzwiach tarasowych - nie mamy nic, i musimy coś wykombinować.. Kasiu, nie kop lezacego swiatlo zawsze mozna jakos dorobic, ale okna/drzwi Jeszcze myslimy, moze kupic nowe, a to na ebaju sprzedac? straty beda, iles kasy w plecy, ale teraz to zupelna beznadzieja, kolezanka spacerowke ledwo przepchnela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.03.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Jak to malujesz okna ? kupiłaś nie pomalowane ? niesamowite. Z tego co się zorientowałem to masz je wykonane z mahoniu meranti. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 23.03.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Wiki jakieś błędy być muszą , my na przykład kompletnie zaniedbaliśmy temat oświetlenia zewnętrznego - i oprócz dwóch lamp nad drzwiami wejściowymi i nad wyjściem przy drzwiach tarasowych - nie mamy nic, i musimy coś wykombinować.. Kasiu, nie kop lezacego swiatlo zawsze mozna jakos dorobic, ale okna/drzwi Jeszcze myslimy, moze kupic nowe, a to na ebaju sprzedac? straty beda, iles kasy w plecy, ale teraz to zupelna beznadzieja, kolezanka spacerowke ledwo przepchnela! Absolutnie nie miałam takiego zamiaru ale faktycznie muszą być w domu jakieś drzwi na tyle szerokie żeby można było bez problemu wnieść meble - może uda się jednak sprzedać i kupić nowe. Nie czekaj tylko ogłaszaj!!! To zawsze był koszmar w naszych poprzednich mieszkaniach- zwłaszcza w przypadku kanap i szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 26.03.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jak to malujesz okna ? kupiłaś nie pomalowane ? niesamowite. Z tego co się zorientowałem to masz je wykonane z mahoniu meranti. Tu prawie wszyscy maja okna w aluminiowych ramkach (nie myslic z porzadnymi dredniano-aluminiowymi ), od razu oczywiscie w jakims tam kolorze (najczesciej kremowy lub czarny). Pojawily sie na rynku jakis czas temu plastikowe - takie jak w Polsce z podwojna szyba, bodajze 4 kolory do wyboru z zewnatrz, a od srodka biale. Oczywiscie ani metalowe ani plastikowe nie wymagaja malowania. Natomiast okna drewniane sprzedaja gole i wesole... tzn surowe drzewo pozabezpieczane rozniastymi preparatami chemicznymi. No i trzeba je pomalalowac lub polakierowac. Czesc tylko lakierujemy, a czesc pociagnelismy jeszcze bejca. Bardzo wolno mi to idzie (pociegneLISMY - mialam na mysli pociaGNELAM) - jest to dosc prosta praca, wiec poki co maz zajmuje sie ciezszymi Niestety musze przerywac czesto, bo albo pogoda nie taka, bo za goraco, bo deszcz, bo wiatr - dachu nie mamy, wiec nie bardzo jest sie jak z tymi oknami schowac, a ciezko znosic z pietra po drabinie na dol, gdy i tak deszcz potrafi i tak dojsc. No wiec sobie pomalutku maluje... za kazdym razem czyszcze z piachu, kurzu... ptaki sr-ja, a ja myje, maluje, one znowu, to ja myje, i maluje nastepna wartstwa Producent zalecaja, by pierwsza warstwe farby/lakieru dac w ciagu miesiaca od dostawy. Jesli chodzi o drzwi tarasowe to wymyslilismy - trzeba je odmontowac i odwrocic. Drzwi przesuwane na zewnatrz dac do srodka - wowczas zadna klamka nam nie straszna Bedzie wowczas szerokosc drzwi ok 85, teraz jest 69cm (a tak naprawde, zeby reki sobie nie przytrzasnac, to trzeba zmniejszyc do 65...). Meble beda wnoszone i tak frontowymi drzwiami, nie sa szerokie, ale jakos przepchniemy, co trzeba Szaf nie bedzie (jest garderoba+wbudowane w sciane), najwieksze rzeczy to lozko i sofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 19.04.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 To ja zamawiam zdjęcia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 20.04.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Wicki, dawaj zdjęcia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 26.04.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 W koncu dorzucilam zdjecia Jak wam sie widzi nasza blacha...? W sumie boje sie pytac to nie to co piekne dachowki, a calosc wyglada naprawde ladnie i znacznie lzej - jednak tego dachu jest kawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.04.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Zaczyna wyglądać jak dom . Teraz to już z górki. jednak o 17 juz nie to swiatlo - ciemno jest chwile po 18 - jesien A u nas taka piękna wiosna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.04.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Domek cudnie rośnie czekamy na dalsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 13.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 A ten od klamek to może jakiś robol z Polski z lat 70? Czy się stoi czy się leży to ół litra się należy Bo ja myśłałam, że u was obowiązujezasada klient nasz pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 15.05.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Polacy tu bardzo dobrze pracuja i sa cenieni. A z tym "klient nasz pan", to bywa roznie. Akurat z klamka, to ciapcie pomylili, potem sami dzwonili, ze przysla goscia drugi raz (mial byc dzis, ale nie dotarl...). Generalnie jest wiecej roboty niz moga przerobic (jak i PL ostatnimi czasy), no i sobie czesto w kulki leca. Trzeba dzownic, upominac sie, a potem trzymac kciuki, zeby przyszli W sumie poki co to w miare trafiamy w podwykonawcow. Ostatnio troche nam opowiadali znajomi o swoich, to wlosy deba stawaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 07.06.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Dawno Cię nie było ze swoim domem czas faktycznie pędzi bardzo szybko - ja mam to samo,wrzucaj zdjęcia i to szybko. Odnośnie głośników w każdym pokoju - czy wszędzie będzie stał jakiś sprzęt grający czy to rodzaj radiowęzła ? Sam pomysł fajny, rozwiązanie dosyć powszechne, tak się tylko pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 07.06.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Glosniki po 2 wbudowane w sufit/sciane beda mialy sterowanie oddzielne w kazdym pokoju i na dworze/tarasie, ale baza dzwiekow - glowny komputer, bedzie w serwerowni pod schodami, dodatkowo w dwoch pokojach dziennych poprowadzilismy kable pod glosniki zewnetrzne (z mozliwoscia wykorzystania tych dwoch wbudowanych tez), zeby moc miec dzwiek 5+1 ze zrodlem w tych pokojach. Glosniki chcemy wykorzystywac jako radiowezel domowy - nie tylko muzyka na imprezy i pobudke, czy sluchanie indywidualne (mozna wlasne zrodlo wszedzie podlaczyc), ale tez bedzie mozna z kuchni zawolac wszystkich na obiad... Zobaczymy jak sie sprawdzi, ale to marzenie mojego meza i on sie tym bawi. To ma byc taka namiastka inteligentnego domu Oczywiscie w sklad wchodzi tez dzwonek z kamerka do drzwi. Kable sa wszedzie, wiec w ramach przyplywu gotowki i inwencji tworczej, a takze nowych rozwiazan bedzie mozna to rozbudowac. Dzieki za odwiedziny w moim watku Zdjecia jak tylko ciutke obrobie to powrzucam. No i musze znalezc czas na wasze domy, jestem ciekawa, co sie zmienilo, teraz wiosna, wiec pewnie na zewnatrz tez inaczej wygladaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts