Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Maliniaczków

Recommended Posts

Hallo Maliniaczku!

gratuluje wyboru, budujcie jak najszybciej!

Widziałem, że macie dylematy, jak poznac, że dom dobrze się buduje, że ściany dobrze zrobione itp... Co prawda odpowiedziałem już w ankiecie ale dodam- poszukajcie ekipy z polecenia, która wybudowała juz co nieco i która nie będzie się wstydziła pokazac Wam swoich domów.

Osobiście znalazłem ekipę wlasnie przez Forum i jestem bardzo zadowolony. Dla swietego spokoju nie oszczędzajcie na pewnych sprawach: zamówcie profesjonalny kosztorys (bardzo oszczedza nerwy związane z nieprzewidzianymi wydatkami), zróbcie odwierty geologiczne, zatrudnijcie inspektora nadzoru- zwłaszcza, że -jak widzę- nie znacie się na budownictwie (ja zresztą tez ;) ).

I koniecznie, zawierajcie umowy na pismie! Jak ktos nie będzie chciał podpisać- wygońcie go w diabły!

I oczywiście- czytajcie Forum ;)

Trzymam kciuki za pomyslność!

Pozdrowienia!

Robert

Dzięki za miłe slowa.

Ekipa jest sprawdzona, mąż widził kilka budów w trakcie, byl porządek na placu, no i szef ekipy, jest profesjonalny, bo, bardzo pilnuje porządku itd, ale wiesz jak to jest na budowie... czasami masz zaplanowane gotowe rozwiązania a kierownik mówi , a lepiej bedzie tak, no to może takie rozwiazanie itd, tym bardziej ze mojego męza nie będzie na budowie, a rożne rzeczy sie zdarzaja, a bo czegos w hurtowni nie ma, i kierownik powie, budujemy z czegoś innego, co prawda kierownika budowy mamy poleconego przez forumowiczów muratora, wiec mam nadzieje że nie bedzie żadnej fuszerki :-? :-? :-? Ja wszystkiego ucze sie z forum, wiec to jest sama teoria, i nie wiem czy jak dojdzie do budowy, to bedę w stanie wychwycic wszystkie bledy o ile jakieś bedą :o :o :o Jeśli chodzi o kosztorys to jest wporządui, bo ceny się zgadzaja, z cenami na rynku, wiadomo , ze ceny wzrosną do sierpnia, bo wtedy planujemy budowe, więc dodalismy 30 tyś na wzrost cen i niezaplanowane wydatki,wiec mam nadzieje , że będzie ok .....

no i umowe już mamy podpisaną z naszą ekipa, ściągnięta tez z forum, więc wydaje sie że jest na rozsądnych warunkach...

rownież życze powodzenia w budowie swego wymarzonego gniazdka :D :D :D

witam maliniaczku :p

teraz ja w zamian odwiedzam wasz dziennik. widze ze jestesmy na podobnym etapie budowy (jezeli mozemy mowic juz o jakimkolwiek etapie :lol: ).

my z kolei mamy juz pozalatwiane wszelkie formalnosci z wyjatkiem....pogody. czekamy na wiosne! na pewno bedziemy sledzic wasze postepy w budowie! powodzenia pozdrawiam hej :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hej roni

Na dzien dzisiejszy mieszkamy w Stanach,

W tym roku chcemy wybudowac stan surowy otwart plus dach, bo na cos wiecej nie bedziemy mieli wolnego, a trzeba przeciez pracowac, a w przyszlym roku okna , drzwi i instalacje wewnetrzne, moze i elewacje,zobaczymy jak to wyjdzie z urlopem .

A jak wy budujecie, jestescie oboje na miejscu podczas prac budowlanych czy ktos inny za was to nadzoruje

pozdrawiam serdecznie

• 4 weeks później...
Dzień dobry!

Widzę, że Państwo budujecie się w Dosinie:)a w którym miejscu?bo może będziemy sasiadami:)

Bardzo mi zależy na poznaniu kogoś z tej małej wioseczki.Zawsze to raźniej, bo póki co nikogo tam nie znamy, ani nic:(((

No hej .

wy juz sie wybudowaliscie?

kurcze ciezko mi bedzie wytlumaczyc gdzie jest nasza dziłka, bo nasza ulica chyba jeszcze nie ma nazwy, a nie pamietam nazw tych ktore sa obok naszej,jak znajde na mapie to ci powiem. narazie tam nic nie ma, tylko puste dzialki, własciwe 6 działek i jescze nikt nie zaczął sie budowac, a z tyłu za działkami jest taki mur i gosciu za tym murem ma namioty warzywne, chyba pomidorowe, wiec jak znajdziesz takie namioty to, tam posrodku jest nasza działka.

My na dzien dzisiejszy mieszkamy w stanach, ja latem przyjezdzam budowac nasz domek, a w przyszlym roku moze juz zjedzemy do kraju i bedziemy go wykanczac i w nim mieszkac,

jak bede w kraju to spotkamy sie na kawie,( albo na budowie na kawie z termosu) bo trzeba przeciez poznac jakiś sąsiadow,

pozdrawiam serdecznie,

a napisz jak wam sie mieszka :D :D :D

• 2 months później...
  • 1 month później...