Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

drzwi Dewro - co z jakością?

Recommended Posts

• 4 months później...
A ja się zdecydowałem na DEWRO, przekonało mnie jak porównałem sobie ich wyroby z produktami PORTY np.Cordoba. Szczególnie seria NOWA przypadła mi do gustu. Z tego co się dowiedziałem od 1 lutego jest zwyżka ceny Dewro o jakieś 8%. Pochwalcie się ine udało Wam się rabatu wynegocjować?

15%

a Tobie?

SNCF - u jakiego dystrybutora dostałeś te 15%

Inter Door był sporo droższy od Dewro, przynajmniej model który mi się podobał. Natomiast do Cordoby porównałem, aby uspokoić swoje sumienie, że wydaję taką kasę.

Na razie dostałem 17%, ale nie zakończyłem jeszcze rozmów. Jutro zdecyduję z kim podpisać umowę.

Hejka, kris_r a kto Tobie dał te 17%. Też rozeznaję DEWRO.

• 8 years później...

Witam.

Odświeżę wątek bo być może ktoś szuka drzwi wspomnianej firmy.

Krótki opis mojej współpracy z w/w firmą.

Zamówione dwie pary drzwi i tunel.

Po 11 tygodniach czasu oczekiwania na realizację, rozpakowaniu drzwi przez montażystów...obydwa skrzydła wypaczone, jeden zawias srebrny, drugi złoty. Panowie oczywiście zabrali drzwi ze sobą.

Reklamacja nr 1: po naciskach ze strony sklepu udało się zrealizować zamówienie w 5 tygodni.

Montażyści rozpakowują drzwi na budowie...w jednej parze uszkodzony rant (w fabryce zrobiono w tym miejscu zaprawkę i z mokrym lakierem włożono do kartonu), w drugich drzwiach uszkodzona (prawdopodobnie w czasie transportu) ościeżnica.

Reklamacja nr 2-czas trwania: 4 tygodnie.

Łączny czas oczekiwania na realizację zamówienia w firmie Dewro: 20 tygodni tj.5 miesięcy.

Dla przykładu drzwi zamówione na górę (DRE). Wszystko w terminie, bez uszkodzeń.

Cena drzwi Dewro-3000PLN/para

DRE- 800PLN/para.

Komentarz pozostawiam Czytelnikowi.

Pozdrawiam

• 1 year później...
Drzwi jakościowo dobre, wykonanie uważam solidne.Dramat to serwis.Po pięciu latach spontanicznie pękła mi szyba w drzwiach wewnętrznych ,po telefonie do firmy uzyskałem informacje ze drzwi nie sa serwisowane ,jedyna opcja to zakup całego nowego skrzydła ,śmiechu warte.Musialem temat sam załatwić na miejscu.Zalosne !!!