czapel77 26.01.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Witam!!! Mam pytanko. Czy ktoś spotkał się z podobną sprawą ? Mam działkę razem z bratem po dziadkach.Planowałem w przyszłości zbudować coś niewielkiego do zamieszkania.Poszedłem do urzędu dowiedzieć się co i jak. Okazuję się że jest studium dot. planowanego przebiegu drogi która przebiegać bedzie przez naszą działkę.Z budowy raczej nici choć o tej drodze było już słychać kilkanaście lat temu a urzędnik powiedział że w najbliższym czasie nie planują inwestycji. Chodzi o wykup działki pod inwestycję (w moim przypadku drogową), czy mogę się starać o wcześniejsz wykup działki czy muszę czekać do rozpoczęcia inwestycji? W jaki sposób naliczana jest należność za ziemię i budynki czy tylko rynkowa cena czy jeszce jakaś rekompensata no bo przecież muszę szukać czegoś innego działki mieszkania.Dodam że na działce stoi domek mieszkalny z lat 30tych.DZIĘKI ZA INFO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts