krzychu74 21.05.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Projektant zaprojektował dom w ten sposób, że kanały wentylacyjne są przewidziane dla łazienek, kuchni i salonu na parterze, a 3 pokoje na piętrze nie mają kanałów. Właśnie z tym wiąże się mój problem, czy to jest dobry pomysł, jeżeli dom jest mocno szczelny (okna PVC, styropian, wełna). Jakie jest Wasze zdanie, ewntualnie co mógłbym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 21.05.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Ja w swom domu mam tak samo. Postanowiłem więc dla poki na górze wykonałem dodatkowe kanały wentylacyjne za pomocą specjalnych przewodów i kratek wentylacyjnych, które doprowadzone są do jednego miejsca na strychu. Następnie jest to połączone z kanałem wentylacyjnym. Jest to rozwiązanie pośrednie. Gdy będzie potrzeba zostawiłem miejsce na mecahniczny sposób wentylacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 21.05.2003 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2003 Rozumiem ,że kratki wentylacyjne umieściłeś w sufitach (ja mam karton-gips i myślę, że tak można by zrobić)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts