Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących wokół W-wy w 2007

mamuśka1719501344

Recommended Posts

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamuśka, widzę że mamy ten sam problem. Ja też mam taki wjazd :cry: . W Geodezji miłe panie powiedziały, że trzeba mieć po prostu dobrego projektanta mediów. Niestety póki co nie mam takiego, ale znajdę, dostałam telefon od sąsiadów do dobrego KIEROWNIKA BUDOWY (prowadził ich budowę - musieli postawić dom w pół roku i w nim zamieszkać, bo sprzedali poprzednie lokum, im się udało), ten Pan im pomagał w załatwianiu różnych spraw, i ja mam zamiar skorzystać.

Pożyjemy zobaczymy

U mnie z mediami też dziwna sprawa ...

Od frontu działki nie mam mediów (trzeba ciągnąć jakieś sto parę metrów) ale na tyłach działki jest droga prywatna z mediami.

Gazownia i Energetyka już mi napisały że mnie podłączają z drogi prywatnej (NIE MOJEJ).

Nie wiem jak sobie w przyszłości zapewnić dostęp do liczników, bo droga nie jest moją własnością i w razie kaprysu właściciele mogą ją zamknąć bramą.

czy ktoś ma dla mnie jakieś rady w tym zakresie ...??

nie napisaliście jake ściany planujecie - ponawiam pytanie.

Chciałabym 2-warstwową ale chyba będzie kłopot żeby położyć na nią tyle wełny ile się teraz zaleca żeby było "najlepiej" (czyli ok. 20 cm).

Co do materiałów to ciągle nie wiem... co mówią na temat materiałów Wasi kierownicy budów ... i inni znawcy tematu

LIDEX, a to szybko to znaczy ile, może mnie ktoś pocieszy? Myślicie że jest możliwe załatwienie wszystkiego w 2-3 miesiące? :cry:

12 stycznia złożyłam wniosek a 14 lutego odebrałam pozwolenie. Uwagi do wniosku miałam już po 8 dniach, potem szybciutko (na tyle szybko na ile "mili" ludzie w gminie przygotowali mi brakujące dokumenty) z powrotem do starostwa, tydzień czekania i pozwolenie jest. Tak naprawdę, gdyby nie dwa dokumenty których mi brakowało z gminy to miałabym pozwolenie po 14-15 dniach :o . Zachęcam do częstego konatktu telefonicznego ze starostwem :D.

Moja gmina to Michałowice.