mamuśka1719501344 29.01.2007 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Czy ktoś planujący budowę ma problem z kanalizacją??? U mnie jest napisane w planie, że musze się podłączyc do kanalizacji po pojawieniu się technicznej możliwości... a pocztą pantoflowa mówi się że wnioski o pozwolenie z szambem szczelnym są odrzucane.Problem w tym, że gmina w najbliższych latach nie planuje kanalizacji w mojej ulicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 29.01.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja jestem z okolic ul. Regulskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 29.01.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 A powiedzcie mi, do jakiej gminy należycie (tzn. miejce pod budowę)? Ja Ursus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 29.01.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Mój przyszły dom będzie w gminie Michałowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 29.01.2007 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Macie wybrane projekty?? Z czego budujecie ściany zewnętrzne???Ile warstw??Jak ocieplacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 29.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja marzę o postawieniu Domu pod FIKUSEM , Archonu. Ale powiem tak, niestety jeszcze nie mogę kupić projektu. Tak jak napisałam wcześniej, jestem optymistką i mam nadzieję że wszystkie problemy związane z działką załatwię do końca kwietnia , a potem przez 3 miesiące załatwię papierologię i najpóźniej w lipcu zacznę. Mam nadzieję, że tak będzie. Czytam Forum Muratora od dwóch lat i wiem, że niektórym udawało się tak szbko załatić papiery i zacząć. W każdym razie proszę o trzymanie za mnie kciuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 29.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 ZJADM LITERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 29.01.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 fiona - w którym miejscu Regulskiej budujesz? Ja ruszam w Regułach na Wiejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 29.01.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Czy ktoś planujący budowę ma problem z kanalizacją??? U mnie jest napisane w planie, że musze się podłączyc do kanalizacji po pojawieniu się technicznej możliwości... a pocztą pantoflowa mówi się że wnioski o pozwolenie z szambem szczelnym są odrzucane. Problem w tym, że gmina w najbliższych latach nie planuje kanalizacji w mojej ulicy.... ja mam i to ogromny ale to b. długa historia, jeśli bedziesz miała ochote pogadac to jestem na gg 4968283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 30.01.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Ja bliżej stacji PKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 30.01.2007 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Czy decydujecie się na projekty gotowe czy indywidualne???Na jakie systemy decydujecie się i jak oceniacie ich koszt?? My chcemy połączyć REKU z GWC i kominkiem. Zastanawiamy się nad różnymi rozwiązaniami (za/ przeciw no i koszty).Czy tez decydujecie się na reku? czy macie rekomendacje na projektanta wentylacji mechanicznej?? Chcemy mieć ściany 2 warstwowe. Musimy osłonić się przed hałasem (WKD i samolot). Architekt zaproponował nam ściany z MAX lub U220 + ocieplenie.Co o tym śądzicie? Może macie linki na artykuły na ten temat. Ocieplenie. Ponoć gdzieś na necie są wytyczne NAPE, jak ocieplić dom. Podobno były tez w którymś muratorze. Nam nie udało się tego znaleść. Może zetknęliście się z tym. Byłabym wdzięczna za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owocowa2 30.01.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 msnet, fiona zielona - z której części Ursusa jesteście??? Ja z ul. Kolorowej Ja też jestem z Ursusua z Kolorowej i zamierzam budować w Staruch Babicach a dokładnie w Kwirynowie!! Czekam na pozwolenie na budowe i pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 30.01.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Mamuśka, ja też mam nad głową samoloty a całkiem blisko pociagi. Ale powiem Ci, że to wszystko to tylko kwestia przyzwyczajenia. Mieszkam w tym rejonie od zawsze, więc nie zwracam na to wszystko uwagi. Ty też się przyzwyczaisz (tak mi się wydaje) . A jezeli chodzi o wyciszenia i ocieplenia, to boję się żeby nie przesadzić i nie zrobić z domu TERMOSU. Powiem Wam też, że boję się o koszty, chciałabym żeby starczyło na wykończenie chociaż dołu (2 pokoje - salon i gabinet, łazienka, kuchnia). A Wy romawialiście już z ekipami budowlanymi, lub robiliście kosztorysy. Jak wyglądaja ceny w naszym rejonie? Ja nie mogę jeszcze z nikim rozmawiać , a już o tym marzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 30.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 na razie mieszkamy na Skoroszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuśka1719501344 30.01.2007 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Znalazłam bardzo ciekawą stronę z bardzo konkretnym forum http://www.budujemydom.pl/ Są tam nawet przykładowe ceny ...wow! Ja jeszcze nie rozmawiałam z żadną ekipą. Jak zołoże wniosek to zacznę o tym myśleć. Zbieram rekomendację i nastawiam "radary" na to co mówi się wokół... Znajomy miał zaklepane wszytkie ekipy na początek 2007 i wszytkie zrezygnowały (w domyśle ktoś przebił go cenowo). Dodatkowo ma problem z dekarzami bo nie chcą tak skąplikowanego dachu wolą coś łatwiejszego ... A propos...wiecie że w Gazowni Warszawskiej się zakorkowało. Jak ktoś potrzebuje warunki to niech składa w te pędy. gazownie zmieniły procedury i wnioski z Pruszkowa idą przez Warszawę ... a tam obecnie robią wnioski z lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 31.01.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Ja też mam budujących się znajomych, i szczerze mówiąc mam zamiar skorzystać z ich kontaktów i składów z których mieli materiały. Ale będę też szukała w naszej "okolicy" - tej bliższej i ciut dalszej. A powiedzcie, czy braliscie pod uwagę zatrudnienie jednej firmy do wybudowania domu pod klucz? Pozdrawiam FIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 31.01.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Zatrudnienie generalnego wykonawcy braliśmy pod uwagę. Z tego, zo można znaleźć na forum, to firmy takie starają się zmaksymalizować zysk - czyli tańsze materiały i robocizna a potem się zobaczy. Jak komuś zależy na czasie, to przymknie oko. No i pieniądze nie te same. Na razie szukam jak wszyscy tutaj kogoś do stanu surowego na lato lub jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 31.01.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Msnet, a rozmawiałeś z kimś konkretnym, masz może jakieś oferty cenowe za wykonanie Waszego domku?? Jak myslisz w jakiej kwocie będziesz miał stan surowy zamknięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msnet 31.01.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Na razie dorabiam piwnicę do projektu. Może zmienię ścianę na 3 warstwową. Po prostu idę w koszty:) Z zeszłego roku rozmowy - koszt robocizny od 15 do 55 tys. W tym roku wolne terminy zaczynają się od września. Tych co mają wcześniejsze trzeba sprawdzać szczegółowo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiona zielona 31.01.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 O MATKO!? Terminy od września, załamka. To ja chyba w tym roku też nie zacznę. Jak będę mogła z kimkolwiek zacząć rozmawiać w kwietniu to wolne terminy będą na wiosnę 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts