Krisker 16.10.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 A wracając do tematu - po zakupie na Allegro dotarły do mnie "żarówki" LED-owe (jakaś chińszczyzna). Jakiś czas temu zakupiłem tą samą drogą dwie sztuki na próbę. Dzisiaj je porównywałem i te nowsze świecą kilkukrotnie mocniej Do testu podpiąłem je obok żarówek halogenowych 20W i IMO LEDY są jaśniejsze Jeszcze sprawdzę dokładniej wieczorem, gdy będzie zupełnie ciemno. Może zrobię też jakieś fotki... Ciekawe tylko, czy ta jasność nie została zwiększona kosztem trwałości... P.S. obie LED-owe "żarówki" mają po 20 diod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 17.10.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 a czy na pudełku jest jakaś informacja o wydajności strumienia świetlnego albo o liczbie lm/W może to wreście te długo zapowiadane OLEDy z wydajnością 80 lm/W Nie sądzę To jakaś chińszczyzna bez oznaczeń po 14zł/szt. Dziś zamawiam kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 18.10.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 a nie masz gdzieś pod ręką jakiegoś miernika żeby sprawdzić parametry tych Ledów, albo może napisz do sprzedawcy, może on będzie miał jakieś dane A w jaki sposób zmierzyć strumień świetlny domowymi sposobami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 27.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 mpoplaw, 30lm/W to jakaś chińszczyzna, dobre amerykanckie Cree mają 80..100 lm/W (a nawet trochę więcej) ale większa wydajnośc z wata oznacza niestety zimną biel, ciepłe ledy mają trochę gorszą wydajnośc.Co do żyrandola to proszę: 10 diód Cree (10*3W = 30W) za jedyne 260zł lub 100 ciepłych fluxów za jakieś 310zł odpowiada żarówce 150W a przy dobrym zasilaniu (też za odpowiednią cenę) poświeci dłuuugie lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts