beniamin24 26.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 zastosowałem zawór różnicowy 2 cale bo take mam wyjście z pieca i mam wrażenie że jak pompka pracyje to część wody zamiast tłoczyć w grzejniki cofa się przez zawór różnicowy czy to możliwe żeby wypór wody z pieca który podnosi kule był większt od siły tłoczenia pompki ,pompke mam grundfos alpha z falownikiem_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 26.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jest to bardzo mało prawdopodobne. Chyba że pompka na bardzo małych obrotach. Pompa Grundfos alpha, taka do domu jednorodzinnego raczej nie ma falownika. Tu stosuje się chyba triak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ektomek 27.01.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Sprawdź czy aby na pewno zamontowałeś go dobrze z przepływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 27.01.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Pompa Grundfos alpha, taka do domu jednorodzinnego raczej nie ma falownika. Tu stosuje się chyba triak. Pompy obiegowe mają silnmiki asynchroniczne, do zmiany obrotów wymagają zmiany częstotliwości - a to robi się falownikiem. Regulatorem z triakiem można regulować napięciowo - silniki szeregowe, szczotkowe - takie jak w wiertarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.01.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 a jaką masz instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czajnik 29.01.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Możliwe, że tak jest. Nie znam się aż tak na silnikach do pomp, natomiast w katalogu grundfosa przeczytałem, że pompy mają różne silniki, asynchroniczne lub synchroniczne. Z drugiej strony, powtórzyłem to, co stwierdził gostek z grundfosa na szkoleniu. Ale wiadomo, jak to jest z gostkami z grundfosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts