dominikams 26.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nie umiem, a bardzo bym się chciała nauczyć Zapodacie instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć Układasz język jak przy normalnym gwizdaniu. Potem przykłądasz palce - najłatwiej sie uczyć na palcach 2+2 - jak się nauczysz to potem juz będzie łatwo na palcach 1+1 Poplujesz przez 2 tygodnie i się nauczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 26.01.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Wstyd się przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.01.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No to właśnie się wstydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.01.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć Układasz język jak przy normalnym gwizdaniu. Potem przykłądasz palce - najłatwiej sie uczyć na palcach 2+2 - jak się nauczysz to potem juz będzie łatwo na palcach 1+1 Poplujesz przez 2 tygodnie i się nauczysz A usta? Jak? Zaraz idę pluć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 26.01.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Nie umiem, a bardzo bym się chciała nauczyć Zapodacie instrukcję? Chodzi ci o takie gwizdanie do golebi ... czy moze jakies melodie ...? Ja lubie melodie chociaz mam golebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 26.01.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 No to właśnie się wstydzę Ale tu chodziło o mnie Łącze się z tobą w bólu bo też nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.01.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Aha Ćwiczymy razem? Ja jednak nie wiem, co zrobić z językiem Pogwizdałam sobie normalnie i umiem gwizdać z różnym ułożeniem języka , więc nadal nie wiem, w którym miejscu ma on byc przy gwizdaniu na palcach. Na górze, na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 26.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Aha Ćwiczymy razem? Ja jednak nie wiem, co zrobić z językiem Pogwizdałam sobie normalnie i umiem gwizdać z różnym ułożeniem języka , więc nadal nie wiem, w którym miejscu ma on byc przy gwizdaniu na palcach. Na górze, na dole? Ja też nie wiem?! Używam go do innych celów Na stare lata gwizdać mi przyszło, heheee Poza tym z gwizdaniem mam złe wspomnienia= zwłaszcza jak coś przeskrobałem i mama mówiła> jak cię zaraz gwizdnę w ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 26.01.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Jak się gwiżdże na palcach?- głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 26.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Aha Pogwizdałam sobie normalnie i umiem gwizdać z różnym ułożeniem języka , więc nadal nie wiem, w którym miejscu ma on byc przy gwizdaniu na palcach. Na górze, na dole? Moim zdaniem na dole ale moge sie mylic - bo ja jestem tylko po podstawowym kursie i umiem gwizdac jak czajnik. a bardziej wyrafinowane gwizdy to juz nie a tez bym chciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Aha Ćwiczymy razem? Ja jednak nie wiem, co zrobić z językiem Pogwizdałam sobie normalnie i umiem gwizdać z różnym ułożeniem języka , więc nadal nie wiem, w którym miejscu ma on byc przy gwizdaniu na palcach. Na górze, na dole? Ja też nie wiem?! Używam go do innych celów O ty!! Do jakich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.01.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Jak żonka dowie się, że mówię do czego go używam to mi nózki z dupci powyrywa i to przy samej szyji Ogólnie "zapracowany jest" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 czyli nie z nią używasz? Nieładnie, też bym ci powyrywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Źle mnie zrozumiałaś Stosuje tylko z żoną, tylko chodzi o to że wynoszę tajemnice poza "materac" A jak tam nauka gwizdania? Ja dalej pluje niż widzę i dupa!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.01.2007 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Aaaa.... no to dobrze, grzeczny chłopczyk! Ja nie ćwiczyłam dziś, bo wszyscy w domu byli, to co się bedę wygłupiać? Ale wczoraj w ogóle mi nie wychodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 28.01.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nowy dzień. Nowe możliwości. Trzeba nauczyć się gwizdania, bo jak przyjadą (świeże szproty) wczasowiczki to jak tu tak, żeby budowlaniec nie zagwizdał Chyba, że gwizdek marynarski sobie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.01.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nie umiem, a bardzo bym się chciała nauczyć Zapodacie instrukcję? Nauczyłam się gwizdać na palcach w wieku 14 lat - specjalnie na koncert Dire Straits. Otóż robisz to tak: 1. Połącz palec wskazujący i serdeczny lewej ręki (środkowy opuszczasz w dół) 2. Podwiń język do góry i podeprzyj go od spodu połączonymi palcami. 3. Dociśnij palcami język a zęby zamknij na pierwszym stawie tych palców 4. Wdech i gwiżdżesz. Powinno zacząć się udawać po 3 dniach prób. Nie dmij bez sensu tylko spróbuj wyczuć w jakiej pozycji powstaje dźwięk POWODZENIA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nie umiem, a bardzo bym się chciała nauczyć Zapodacie instrukcję? Jeżeli masz diasteme międzu jedynkami górnymi to nie potrzeba Ci palców.Przykładasz jezyczek do nich tak by zakrył przerwe i wyjdzie Ci gwizdek,Dmuchasz świuszczac i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.01.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Nie umiem, a bardzo bym się chciała nauczyć Zapodacie instrukcję? Nauczyłam się gwizdać na palcach w wieku 14 lat - specjalnie na koncert Dire Straits. Otóż robisz to tak: 1. Połącz palec wskazujący i serdeczny lewej ręki (środkowy opuszczasz w dół) 2. Podwiń język do góry i podeprzyj go od spodu połączonymi palcami. 3. Dociśnij palcami język a zęby zamknij na pierwszym stawie tych palców 4. Wdech i gwiżdżesz. Powinno zacząć się udawać po 3 dniach prób. Nie dmij bez sensu tylko spróbuj wyczuć w jakiej pozycji powstaje dźwięk POWODZENIA!!!! świetnie to opisałaś dodam tylko,że język powinien być twardy czyli robisz tak, jakbys chciała wypchnąć językiem palce z ust i własnie wtedy wydobywa sie gwizd z tej szpary , która powstaje pomiędzy językiem a palcami potrafię gwizdać na każdym palcu pojedyńczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts