Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dysperbit - izolacja pozioma ław?

Recommended Posts

Mam wylane ławy w wykop wyłożony folią, początkowo myślałem o izolacji poziomej ław Izolbetem K, wywinięciu folii i OK, ale przypomniałem sobie, że Izolbet reaguje ze styropianem, którym mam ocieplać fundament. W związku z tym myślę o Dysperbicie, czy to dobry pomysł?

Czy ktoś z Was robił poziomą izolację ław fundamentowych Dysperbitem?

Nie wiem jak to będzie u Ciebie, ale jak górna Twoja warstwa izolacji nie będzie kryta izolbetem to ława ma coś ok. 60cm a bloczki fundamentowe są 25, izolowane stytopianem będą tylko śiany bez ław to i stykać się to będzie tylko z górną izolacji.

No a u mnie mam cienką wylewkę, potem izolacja pozioma, potem ławy i bloczki już od razu bez izloacji na ławie, i nawet jak bym przykrył częściowo ławy styropianem (o ile wiem będą tylko izolowane ściany) to nie ma szans stykać się styropian z izolacją poziomą.

lechu5

• 4 weeks później...
Czy polistyren estrudowany można przyklejać na Dysperbit. Kto produkuje polistyren-podajcie namiary na producentów. Może ktoś zna kontretną cenę i grubosci w jakich to cudo jest produkowane? No i czy rzeczywiście jest 2 razy cieplejszy niz styropian. Agi

Czy polistyren estrudowany można przyklejać na Dysperbit. Kto produkuje polistyren-podajcie namiary na producentów. Może ktoś zna kontretną cenę i grubosci w jakich to cudo jest produkowane? No i czy rzeczywiście jest 2 razy cieplejszy niz styropian. Agi

polistyren ekstrudowany jest bardzo dobrym, ale bardzo drogim materialem kosztuje okolo 550zł m sześcienny. Produkuje go firma AUSTROTHERN Z OŚWIĘCIMIA. Wszystko o tym materiale znajdziesz włączając http://www.GOGLE i wpisujac szukane slowo np. polistyren ekstrudowany

pozdrawiam