Anaor 27.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Chcę przesunąć drzwi i trochę je poszerzyć w ścianie nośnej w domu parterowym, ktoś mi powiedział że będzie potrzebny podciąg jak on wygląda czy będzie widoczny i ile on kosztuje w budowie z robocizną i materiałami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.01.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Niestety podciągi nie leżą w sklpeie zabawkowym na półce aby można było odpowiedzieć na to pytanie dokładnie, ksozt zależ głównie od rozpiętości a rozpiętość od układu budynku , ścian nośnych, słupów itd. Czy będzie widoczny czy nie to zalezy od wielu czynnikó, rodzaju podciągu, ukłądu konstrukcyjnego no i kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 27.01.2007 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Chodziło mi tylko o to czy jest to warte robić taki podciąg czy odczuje się to w kosztach jaki jest przedział cenowy z jego wykonaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 27.01.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Podciag wyglada jak nadproze i ma takie same zadanie ile kosztuje to trudno powiedziec, ale koszt nie jest wielki. Podciag składa sie z kilku drutów zbrojeniowych odpowieniej srednicy zalanych betonem. To tak po krutce Ci opisalem moze nie fachowym jezykiem ale ineczej nie potrafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.01.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Kalkulację dopasowaną do Twojego projektu bez problemu i w kilka minut zrobi: kierownik budowy. Wierz mi, na odległość trudno ocenić: jak kostrukcyjnie powienien wyglądać Twój podciąg. mam na myśli: zbrojenie, klasę betonu, a o wymiarach nie wspomnę. ale są to niskie koszty: deskowanie, zbrojenie, beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.01.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Chodziło mi tylko o to czy jest to warte robić taki podciąg czy odczuje się to w kosztach jaki jest przedział cenowy z jego wykonaniem Nie odczujesz go w budowie. Piszesz ze chcesz przesunąc troche drzwi i je poszrzyc być moze to kwestia nadproża a ktos to nazwał podciąg, generalnie nie martwiłbym sie kosztem tego. Nad drzwiami i tak musisz miec napdorze, wiec jakis koszt bedzie jezeli dasz go w innym miejscu ewentualnie dłuższe to róznica w kosztach znikoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 28.01.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Bez wizji lokalnej nikt tego nie wyceni Cenowo, jak to wspomnieli poprzednicy, koszt jest niewielki, a zyski czasami ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts