Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przetłumaczyć żonie? (ropuszka)

stukpuk

Recommended Posts

Ja bym chętnie wycałował jakąś żabcie, ale obawiam się, że trafię na niepełnoletnią :-? I co wtedy?

Prokurator?!!!!!!!

Jak pozanać wiek? Po oczach? Im dalej oczy dalej od płetw tylnych tym starsza?

tak , po oczach :lol: im bardziej wylupiaste , tym starsza :p :D

a tak na powaznie , sadze , ze po wielkosci : im starsza , tym wieksza :roll:

• 10 months później...

uwielbiam żabki...są superaśne :D

na budowie mamy także myszkę którą dokarmiam (przeca małymi łapkami se jedzenia spod śniegu nie wygrzebie :roll: ),

mieliśmy ptaszki kopciuszki w kotłowni latem -ale odchowały młode i odleciały,

mieliśmy też tajemniczego gościa który zrobił podkop pod blaszakiem i systematycznie rozrzucał nam śmieci po całym garażu i wyjadał resztki :lol: ...do dziś nie wiemy co to było :roll:

jedyne czego cholernie się boję to owady... pająki i inne robale lepiej niech mnie omijają szerokim łukiem bo dla nich litości nie mam...ale to ze strachu :wink: :D

chociaż podobał mi się wilelki żuk chodzący a trawce na budowie - do czasu kiedy nie przewrócił się na plecy i zaczął wierzgać odnóżami... bleeee :evil:

u mnie też cała masa ropuszek takich małych jak na zdjęciu :) siedzą sobie pod kamieniami, którymi obłożyłam dom, wprowadziły się w ciągu 1 weekendu, jak nasypałam piachu i położyłam kamienie. pewnie mają tam ciepło i zacisznie ... jak tylko uchylam kamień to patrzą na mnie :) słodkie są :) a skoro lubią w miarę czyste środowisko to tylko radość, że są.

ale pająków nie lubię, za to one uwielbiają mój dom. właściwie się nie wyprowadzają :) nawet jak im to tłumaczę ....

a propos ... ostatnio widzieliśmy nad działką orła bielika! wspaniały :)