piechocinski 27.01.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Strasznie gorzki sukces… Polska wojna domowa wokół wyborów szefów Komisji w Parlamencie Europejskim za nami .Teraz wszyscy najbardziej hałaśliwi uczestnicy tej bijatyki ogłaszają sukces .Swoje zwycięstwo odtrąbiła Platforma Obywatelska ,do wygranych zaliczyli się wszyscy politycy PIS z prezydentem i premierem na czele .Żadnej refleksji nad tym co się wydarzyło..Żadnego slowa nawet na zapleczu kuchni politycznej wypowiedzianego szczerze .Polska polityczna elita „ dała ciała „ ,nowego uzysku nie widać a wymiana ciosów w tej sprawie niewspółmierna …A może warto zapytać jeszcze raz po co PIS jest w nieznaczącej frakcji ,czy tylko dlatego ,że wśród europejskich chadeków jest PSL i PO ?Przecież gdyby te partie były razem (o co zabiegałem jako polityk PSL przez ostatnie lata ) w decydującej o europejskich sprawach opcji chedecko-ludowej to nie trzeba by walczyć o szefa jednej komisji.Bylibyśmy obok Niemców najliczniejszą reprezentacją narodową we frakcji z olbrzymią i skuteczną dla polskich spraw siłą rażenia .Pozostającym poza frakcją chadecką poliykom PIS zostawało tylko wystepowanie z zewnątrz z naciskiem na decyzje frakcyjne pod sztandarami obrony narodowych interesów.Co ma Polska z Bielana jako jednego z wiceprzewodniczących PE co mogłaby mieć z współpracujących ze sobą solidarnie europarlamentarzystów PIS,PO i PSL zjednoczonych w obronie polskich realnych interesów w najsilniejszej frakcji Europejskiego Parlamentu.Ogłaszając sukces panowie pomyślcie o zmarnowanej kolejny raz szansie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.01.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 "......pomyslcie o zmarnowanej kolejnej szansie......"To przeciez do nich nie dociera,no moze nieliczni to zrozumieja,ale co oni moga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 27.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Bardzo prosze dla oslody , napisac tak jak za starych dobrych postow .... o infrastrukturze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 27.01.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Piechocinski Tym razem mnie zaskoczyles . O ile wczesniejsze Twoje posty byly klarowne i dosc latwe do przeczytania ze zrozumieniem , to ten jest dla mnie zbyt trudny . Napisz o co Ci chodzi . Czego chcesz . Dokad zmierzasz . Co chcesz osagnac oprocz slawy molojeckiej . Czyli : Januszek ! sprez sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 28.01.2007 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Tak sobie mysle , ze jak dalej bedzie Pan pisal takie posty jak powyzszy to dopadnie Pana lewakk i wtedy to juz .... przechlapane. Pozdrawiam PS Luc wykaz wiecej zrozumienia dla Pana Piechocinskiego. W koncu jest on politykiem a to przeciez przypadlosc nieuleczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 nie wiem czemu sie czepiacie.ja zrozumialam.wiekszosc nawet bez czytania tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 28.01.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 ja zrozumialam. wiekszosc nawet bez czytania tekstu. Czyli zalapalas podtekst . Obiecuje , ze jak do wtorku Piechocinski nie wyjasni , to przejezdzajac przez Iwiczna , bede nieznosnie trabil . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piechocinski 29.01.2007 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 trąb do woli byle morsem ,w mojej okolicy to powszechny sposób porozumiewania się.Zresztą LUC jak się jest z Piaseczna to nie uchodzi nie zwracac na siebie uwagi,w koncu to u nas będą wybory za społeczne dowodzenie klubem sportowym .Przy tym casus Gronkiewicz i 700 wojtów i burmistrzów to małe piwo z pianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts