hes 28.01.2007 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jak znowu mamy schodzić do magla, to znikam. Pa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.01.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Przemiły Hesie, najprościej można zdefiniować maszynę tak: jest to urządzenie do wykonywania pracy użytecznej. Piec natomiast nie może być maszyną, gdyż nie wykonuje pracy użytecznej, tylko produkuje ciepło Grzesiek!!!! Nie obrażaj Hesa !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.01.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jak znowu mamy schodzić do magla, to znikam. Pa ! hes spróbuj zignorowac ten "magiel" pisał tu kiedys ciekawie Bunga - niestety z powodu magla odszedł człowiek z duża wiedza mnie intersuje to co piszesz - nie chciałbym zebyś zniknał pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Podpisuję się pod powyższym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.01.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dzięki, odzyskałem wiarę w ludzi.Z tą maszyną to Janusz pewnie ma rację,ale wstydzę się tylko trochę, bo tak jak napisałemużyłem rodzaju przenośni. Od czasu do czasutrzeba odskoczyć w stronę poezjil. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.01.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jasne Hesie, masz rację.Może Cię zbyt po ojcowsku traktuję. Jednak Twoje posty wzbudzają zainteresowanie. Pisz dalej. Zawsze coś z tego wyjdzie.I jeszcze coś. Nie bierz moich wypowiedzi jako złośliwych. To jest dyskusja przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 28.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Dzięki, odzyskałem wiarę w ludzi. Z tą maszyną to Janusz pewnie ma rację ,ale wstydzę się tylko trochę, bo tak jak napisałem użyłem rodzaju przenośni. Od czasu do czasu trzeba odskoczyć w stronę poezjil. Pozdrawiam. Nie stresuj się tak Ciekawie kombinujesz Sorki za magiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 28.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 hes może podeślesz jakieś zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.01.2007 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Witam wszystkich.O tych zdjęciach to już pisałem w innym miejscu, żete moje konstrukcje nie nadają sie chyba do widokupublicznego, ale chetnie opiszę np. w czym palę.To, co opisałem w tym watku zastosowałem w wersjioczywiście zaawansowanej i jestem chyba o krokod podania recepty na palenie prawie doskonałe, aprzynajmniej oszczedne. Opisany kanał możemystosowac od położenia pożiomego ,skośnego pod różnymikątami, do (jak wspomniał Janusz) pionowego. Przy każdymskośnym i pionowym powietrze można dostarczać, prócz górytakże od dołu. Tak zrobiłem to u siebie.To jest dolne spalanie,paliwo nie jest omywane płomieniem w cołej objętości, tak jakw innych piecach (nawet kominki mają tę wadę- bo to jest wada)Powietrze dostaje się u mnie głównie z góry, tam gdzie zasyp.Jak całośc jest rozgrzana, to własciwie muszę całkowicie zamykaćdolny dopływ powietrza, bo to gorąco wystarcza aż nadto dozgazowania (odgazowania ?) paliwa. Palenisko jest szamotowe.Robie czasami dłuższe przerwy w podkładaniu, bo nie ma potrzebypalić- jest ciepło. Pali się do wieczora, potem dopiero rano.Rozpalanie jest łatwe: na dno łopatkę trocin (tam nie ma rusztu)na to zapaloną gazete za chwilę drobne drewno itd. Fascynujące,prawda ? Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts