Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Granice hipokryzji

Aggi

Recommended Posts

Ja generelanie mam opory przed "wieszaniem" swojego domu w internecie. Nie wiem, kto poza Wami by go ogladał i w jakim celu :roll:

Poza tym - gust jest jak tyłek - kazdy ma swój ;) i wiem, ze mój dom na pewno nie spodoba się wszystkim - nie ma szans. A na "konstruktywnej krytyce" mi nie zależy - i tak zrobię tak jak ja uważam i jak mi sie podoba ;)

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po tym incydencie z FG pomyślałam : w życiu nie pokaże tu swoich przyszlych wnętrz! i nie chodzi o to zeby ktos mi kminił jakie to są "ślicznusie" :wink:

ale nie pomyślałabym że ktoś wywlecze je na inne forum i będzie szyderczo je obsmiewał.

Są ludzie którzy pokazują swoje domy w galerii, są w trakcie realizacji wnętrz i piszą o tym co planują , sądze wiec że mogę zabrać głos i powiedziec ze ich wybór mi sie podoba bądz tez niech pomyśla nad innym rozwiązaniem itd

Ale są też tacy którzy pokazują swój domek już gotowy, nie pytają o radę co i jak w nim zrobić, chcą pokazać swoje dzieło, a może kogoś ono zainspiruje. Nie widze wiec zadnego celu w tym by ich zgnoic (sorki za słowo) za dekoracje, kolory itd, no chyba ze miałoby mi to sprawic przyjemność, ale nie sprawi bo nie jestem taka wredna i sprawianie komuś przykrości mnie nie rajcuje.

Uwazam tez, ze jeśli ktos sie zna na architekturze wnętrz nie oznacza, że do woli moze rzucać błotem, są inne sposoby na zwrócenie komuś uwagi co jego zdaniem powinien zmienić w swoim domu.

Ale są też tacy którzy pokazują swój domek już gotowy, nie pytają o radę co i jak w nim zrobić, chcą pokazać swoje dzieło, a może kogoś ono zainspiruje. .

właśnie ja w tym celu wchodzę bucikami w Wasze domki, podpatruję, zapisuję zdjęcia(mam już niezły album :oops: ): tu fajny kolor ścian w połaczeniu z podłogą i wypoczynkiem, tam fajny stół, gdzie indziej kuchnia czy super półeczki podswietlane z regipsu (na niektóre pomysły nawet bym nie wpadła :wink: )...i to właśnie fajne jest w tej galerii.

A ci co mają słome w butach niech nie wchodzą, bo nikt po nich nie będzie sprzątał :x

Ale są też tacy którzy pokazują swój domek już gotowy, nie pytają o radę co i jak w nim zrobić, chcą pokazać swoje dzieło, a może kogoś ono zainspiruje. .

właśnie ja w tym celu wchodzę bucikami w Wasze domki, podpatruję, zapisuję zdjęcia(mam już niezły album :oops: ): tu fajny kolor ścian w połaczeniu z podłogą i wypoczynkiem, tam fajny stół, gdzie indziej kuchnia czy super półeczki podswietlane z regipsu (na niektóre pomysły nawet bym nie wpadła :wink: )...i to właśnie fajne jest w tej galerii.

A ci co mają słome w butach niech nie wchodzą, bo nikt po nich nie będzie sprzątał :x

AMEN :D

Moim zdaniem powodem jest bezinteresowna zawiśc. O atmosferke na FM, o życzliwosc i o dom pozdrawiam

Zauważylam, że od pewnego czasu pokutuje w necie przekonanie, że jak ktoś cos skrytykuje to pewnie tylko dlatego, że zazdrości bo tez chciałby a nie ma/ nie może/ nie stac go itp.

Owszem, pewnie częśc krytykantow bierze sie z tego powodu, ale nie sądze aby była to większość.

Ja galerię czasem oglądam ale z różnych powodow nigdy nie komentuję.

Uwązam jednak, że jesli ktoś decyduje sie na publiczne pokazanie swojego domu, musi liczyc się także z krytyka i to niestety, nawet chamska bo net i anonimowość wyzwala w niektorych zle instynkty.

Wiadomo- gust każdy ma swój, co się jednemy podoba dla innego jest koszmarem. Pewne jest też to, że co póxniej dzieje się ze zdjęciami nie wiemy. Tak samo nie wiemy, kto i wjakim celu czyta nasze forumowe wypociny- sama się bolesnie kilka razy przekonałam i nie było to miłe :wink:

No, ale ponieważ zazwyczaj ktoś włozył w swoje wnetrza sporo pomysłu, czasu i pracy to nie krytykuję. Pdobnie jak wielu p prostu milczę. Piszę wyłącznie, gdy coś mi się spodoba. Nie achuje również u osób, ktore tu na forum uwilbiam- jeśli nie mam powodu. Z tym, że nie ranię uczuc innych również Chyba za miękka na to jestem :wink: Bo myślę, ża jak ktoś daje wnętrza do galerii to jest dumny z tego co zrobił. Często jest też trudno dawać porady, bo ze względu na wielkość lub konstrukcje ktoś nie może inaczej postawić ściany lub zmienić przejścia :roll: I po co go dobijać.

Jedno mi się nasuwa- wszyscy tu wypowiadają się, że piszą wyłącznie, gdy coś im się podoba. Zobaczcie ile w galerii jest pozytywnych wpisów :roll: Znaczyłoby to, że każde wnętrze znajdzie swojego amatora :wink:

Zaglądam do Galerii domów, po to, żeby podpatrzeć coś dla siebie, nacieszyć oczy fajnymi rozwiązaniami. Jak coś mi się nie podoba, po prostu nie oglądam, bo mam za mało czasu, tym bardziej się nie wpisuję, bo nie jestym żadnym znawcą. Nawet tam, gdzie mi się coś podoba rzadko się wpisuję, bo zwykle opuszczam galerię, gdy okazuje się, że zasiedziałam się w pracy, albo w domu muszę pilnie położyć dziecko (albo siebie) spać.

O forum GW już rok temu ktoś pisał na naszym (mogę tak mówić?), że tam to dopiero lecą teksty. Rzeczywiście, leciały. Więc przestałam czytać, trochę oglądałam, ale na FM były ciekawsze rzeczy do oglądania, więc przestałam zaglądać do Gazety. Zauważyłam że w ogóle WP, Onecie, GW, nawet w komentarzach do jakiejś wiadomości ludzie głównie się wyzywają.

Na "takie cóś", to mnie by było szkoda czasu.

:-?