stinger 27.01.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Chciałbym się dowiedzieć czego poszukiwaliście, czego brakuje na rynku, czego nie mogliście dostać, na co musieliście czekać.. Zamierzam otworzyć działalność produkcyjną i jestem na etapie tworzenia pomysłu . Takie informacje z pewnością pomogą nie tylko mi, ale i innym osobom, np. hurtownikom, składom budowlanym i będą bardzo pomocne dla pełnej realizacji hasła "klient nasz Pan'" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weni 27.01.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 ciężko Ci będzie pomóc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontownik 27.01.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 nawet bardzo ciężko w zasadzie na rynku budowlanym można dostać wszystko, kwestia tylko czy mieszka sie na wsi czy w mieście (pod miastem), bo z doświadczenia wiem że na wsi ciężej jest (liczba sklepów i składów budowlanych, które raczej w miastach sie lokuje), ale tragedii nie ma ja szedłbym w strone usług, bo zdarza się sporo ludzi, którym Pan Bóg dał dwie lewe ręce i tu jest pole do popisu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Jak się myśli na poważnie o założeniu firmy to dobrze wykonanć biznes plan. I Forum to trochę nie ta bajka, bo analiza otoczenia dotyczy danego miejsca a nie "ot tak" Potrzebujesz informacji, które musisz zbadać w otoczeniu swojej przyszłej firmy. Ale musisz te badania wykonać, żeby chociażby zrobić analizę SWOT. Ale próbuj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro budowlany 28.01.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 mojim zdaniem tez powinienes myslec nad uslugami my sami zajmujemy sie budowlanka i strasznie duzo osób dzwoni ale na ten rok mamy juz ful roboty jednakze taka firma wiaze sie z odpowiednimi pracownikami a na dzien dzisiejszy jest trudno o dobrych fachowców pozdrawiam i udanego poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Stinger,brakuje dobrych ekip, takich co to nie dość że zrobią tak, jak narysował to architekt lub konstruktor, w trakcie budowy uwzględnią widzimisie inwestora i nie będą go zbywali standardowym "nie da się" ale także porządnie po sobie posprzątają.Gdybym miał dziś zmieniać fach albo uczyc się nowego- zajałbym się czymś związanym z budownictwem- boom jest i myslę że jeszcze długo bedzie. Powodzenia!Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.01.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Stinger, zamiast handlem, zajmnij sie wykonawstwem. rynek hurtowni jest raczej nasycony, i nawet jesli w nich czegos brakowalo, to u ciebie zapewne brakowaloby tego tym bardziej. sa firmy z kontraktami u producentow i tez u nich krucho bywalo (pod koniec ubieglego roku), wiec nowemu byloby o wiele trudniej. powie ktos 'wykonawcow tez sporo" .... i bedzie mial racje, ale jak patrze na ich organizacje pracy to czasem plakac sie chce. gdyby poprawili wydajnosci spaliby obecnie na pieniadzach. jesli wiesz, jak to zorganizowac, odniesiesz sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stinger 30.01.2007 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Bardzo fajne porady, tylko, że ja należę do grupy, o której wspomniał remontownik, czylil "dwuleworęcy" Pracuję w firmie produkcyjnej, i rozważam pójscie po specjalności, którą wykonuje jest to produkcja suchych zapraw klejowych oraz tynków mineralnych. Niestety strasznie boję się kosztów i rywalizacji z potentatami...ale tak jest chyba w całej branży. Rozważałem również kostkę brukową, bloczki z gazobetonu. Może ktoś z Was ma jakieś spostrzeżenia .Baaardzo chciałbym się zająć właśnie produkcją, jednak ciągle szukam....Przepraszam, za ten temat, bo są od tego odpowiedznie fora tego typu jak:..." mam 5000 co mam produkować pomuszcie!!! ". Ale to forum to najlepsze miejsce wymiany praktycznych doświadczeń z 'branży'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 30.01.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 a cy ja pisalem ze masz latac z kielnia ?? myslalem bardziej o kierowaniu i organizowaniu pracy ekipie / ekipom fachowcow pewnie mialbys i tak z tym mniej problemow niz organizowanie zakladu produkcyjnego i wszystkiego co z tym zwiazane (dostawcow, produkcji, technologii, logistyki, zbytu, marketingu) .... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.01.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Oj inwestorzy chyba nie wiecie co się teraz dzieje. Na BK trzeba czekać do maja, na poroterm tak samo. 5-6 lutego będzie wypał MAXa w Zesławicach - kolejki tirów po tego MAXa stoją pod cegielnią już od tygodnia.Chłopie CEGIELNIA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 31.01.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jeżeli chodzi o produkcje to generalnie wszelkie materiały ścienne - cegły, pustaki, bloczki betonowe, gazobeton. Na najbliższe 3-4 lata zbyt zapewniony. Inną grupą materiałów których ciągle brak, lub jest za mało to wełna mineralna - ale to już są dość kosztowne technologie do wdrożenia Tak więc pomyśl nad produkcją materiałów ścienneych - może silki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 31.01.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 dobrych fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts