Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piechocinski

anSi

Recommended Posts

czy moglabyś przyblizyc "trasę kaszubską "ale numerami drog krajowych czy wojewodzkich bo Kaszuby spore są i trudno mi się domyslec a w necie jakoś nie trafilem na to okreslenie pozdro

no tak, ja to myslalam ze Kaszuby i Koleczkowo to w centrum leza :oops: :wink:

wg projektu gddkia to jest korytarz S6 (dk 6 )biegnacy wzdluz tzw Trasy Hanzeatyckiej (Trójmiasto - Słupsk - Koszalin - Szczecin) - czyli korytarz dla min tranzytu Niemcy- kraje nadbaltyckie...

planowana trasa przebiega przez rezerwaty przyrody, parki kraj i ich otuliny, tereny obj ochrona konserwatora zabytkow i archeologiczna tereny turystyczno-rekreacyjne ..itd... :(

Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie kasy. :roll:

dziekuje i pozdrawiam :D

planowana trasa przebiega przez rezerwaty przyrody, parki kraj i ich otuliny, tereny obj ochrona konserwatora zabytkow i archeologiczna tereny turystyczno-rekreacyjne ..itd... :(

Mam nadzieje, ze jednak nie bedzie kasy.

Jesli budowa tej trasy ma byc finansowana ze srodkow UE , to mozesz byc spokojna (choc nie do konca) o rezerwaty , parki , otuliny ..itp.

UE nawet centa nie da na taka inwestycje. Nawet chyba kary moze nalozyc.

No ale nasza zbiurokratyzowana administracja nie takie rzeczy wymyslala.

Przyklad - obwodnica Augustowa przez Doline Rospudy.

Pozdrawiam :D

• 3 months później...
Kim jest Piechocinski :roll: Czy to taki wewatkowy zart? Nie sledze uwaznie, ale co wejde do Zapalencow - wszedzie Piechocinski :o Wszzechobecny czy jak?

Aby zrozumieć Piechocińskiego trzeba poznać boski plan względem niego. :wink: A było to mniej więcej tak...

...Pan Bóg wezwał wszystkie anioły-stróże bez przydziału i mówi:

- Słuchajcie moi mili, sprawa jest poważna. Na ziemi - a szczególnie w Europie - rodzi się coraz mniej dzieci. A w tym samym czasie niebo pęka w szwach od nienarodzonych. Musimy szybko działać aby ten stan rzeczy zmienić. Europejczycy nie chcą dzieci, bo boją się mieć zwykłe potomstwo: chcą mieć kogoś. Dlatego każdemu nienarodzonemu damy jeden talent, który zdradzimy jego rodzicom. Zarazem jednak dla równowagi musimy nienarodzonego napiętnować, więc damy mu jeden zakaz i tylko dzieciak będzie o nim wiedział. Jeżeli go złamie, będzie to powodem wielu nieszczęść. Dzięki temu rodzice będą mieli wymarzone dzieci a dzieci będą musiały postępować roztropnie. Rzekłem i tak się stanie. Amen.

I anioły-stróże zabrały się ostro do roboty.

Pierwszego dnia przyprowadzają do Boga dziewczynkę.

- Kim jest ten niebieskooki aniołek?

- Boże ojcze to jest wymarzona córka księżnej i księcia Walii. Na imię będzie mieć Diana.

- Dobrze. A czego oczekują od niej rodzice?

- Że pomnoży dobra i przywileje rodowe.

- Co to znaczy?

- Chcą korzystnie wydać ją za mąż.

- Hmmm...... A więc damy jej dar zdobywania ludzkich serc.

- A jaki zakaz?

- Nie może odejść od męża.

- Amen.

Drugiego dnia przyprowadzają do Boga chłopczyka.

- A co to za maleństwo?

- Boże ojcze to wymarzony synek państwa Lenon. Na imię będzie mieć John.

- Dobrze. Jaki talent ma mieć ich syn?

- Chcą aby był artystą, w życiu zbyt cieżko nie pracował ale aby żył dostatnio.

- Hmmm....... A więc dam mu talent muzyczny.

- A jaki zakaz Boże ojcze?

- Musi unikać kobiet z kraju samurajów.

- Amen.

Trzeciego dnia przyprowadzają do Boga chłopczyka.

- A co to za łobuziaczek?

- Boże ojcze to wymarzony synek państwa Piechocińskich. Na imię będzie mieć Janusz.

- Dobrze. Czego oczekują jego rodzice?

- Chcą aby był wykładowcą, ministrem, posłem, radnym, chcą żeby zawsze podziwiali go inni ludzie.

- Hmmm....... A więc damy mu komputer.

- A jaki zakaz?

- Bez dostępu do internetu... .

Amen.. :wink:

Reasumując:

O ile w dwóch pierwszych przypadkach trupem padli łamacze zakazów, to w wypadku złamania zakazu przez Piechocińskiego... ...trupem padniemy my wszyscy. :wink: :p