Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dworek "Nowy Świat" Aliny

Gość Alina Lozowska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Alina Lozowska
mój mąż jest zachwycony Twoim domem - piszę na jego prosbę :D- fajne jest to, że możemy swoje domy urządzać w takim stylu jaki nam sie podoba i ... dobrze się w nim czuć.

gratulacje :D

Dziękuję, serdeczne pozdrowienia dla męża :wink:

Atmosfera mojego domu sprawia, że bardzo chętnie do niego wracam. A chyba to jest najważniejsze,żeby stworzyć sobie taki azyl, jedyne miejsce na świecie.

Alina

Gość Alina Lozowska

Domyślam się,że chodzi Tobie o profil, tak jest szerszy, ale jak dużo nie wiem.

O ile pamiętam , to gdy je kupowałam tylko Urzędowski miał takie szerokie.

pozdrawiam

Alina

Gość Alina Lozowska

Z wielką radością widzę,że grono odwiedzających moją stronkę rośnie z dnia na dzień i w ciągu blisko dwóch tygodni osiągnęło pokaźną ilość.

Bardzo wszystkim tym , którzy napisali miłe słowa dziękuję. Dla tych , którzy śledzą temat i nic nie piszą :wink: mam nadzieję ,że moje pomysły staną się inspiracją.

Wszystkich pozdrawiam serdecznie

Alina

Pięknie :D :D :D To też mój styl :D :D może tylko mam mniej "bibelotów".

Aż się dziwię, że dopiero teraz tu dotarłam...ale będę wracać i podglądać.

:) :) :) :) Super, jakże innaczej niż w innych domach. :) :)

Jestem ciekawa jak wygląda sypialnia. Masz jakieś fotki?

Piękny jest ten kredens w kuchni i krzesła - a do tego bawełaniana serwetka....ślicznie :) :) :)

Ta sciana w kuchni, to jest cegła czy płytki? Pytam bo też rozważam taki element.

Jeszcze raz ....wyrazy podziwu i uznania :) :)

Atmosfera w twoim domu jak w Antykwariacie.Gratuluje i wiem,ze w nim nie masz kiedy sie nudzic.Sprzatanie i odkurzanie to napewno codziennosc. :) .

W moim obecnym domu mam podobne klimaty,ale w nastepnym chce troche odpoczac.Mniej bibelotow i wiecej nowoczesnosci.Byc moze z wiekiem to przychodzi.

Moja znajoma mi kiedys powiedziala,ze w antykach czuje sie starzej.Chyba cos w tym jest. :-? .

Widze,ze masz kociaki,czyli bratnia dusza

:D .

Gość Alina Lozowska
Alina! Pięknie, pięknie. Te nowoczesne sterylne niczym laboratoia łązienki i kuchnie są po prostu nieludzkie. A u ciebie od razu widać, że mieszkają ludzie. Bardzo mi się podoba. I od razu mam dwa pytania: czy sprawdza się zlewozmywak w rogu i z jakiego drewna masz schody?

Zlewozmywak jest ok. Nie przeszkadza w niczym, ale ja częściej korzystam ze zmywarki :wink:

Jeżeli chodzi o schody to podobnie jak parkiet w salonie są wykonane z dębu czerwonego, pomalowane lakierem wodnym, który spowodował,że nabrały ciepłego koloru.

pozdrawiam serdecznie

Alina

Witam.

Bardzo lubię ogladać galerie zdjęć i wreszcie znalazłam coś w moim stylu.

Gustujemy z mężem w takich bibelotach w mieszkaniu mamy tego pełno, coraz więcej ale mąż mówi że jak już zbudujemy dom to wszystko znajdzie swoje miejsce. Ostatni nasz zakup to biblioteczka dębowa do przyszłego gabinetu i waga która stanie na parapecie tak jak u ciebie w domu.

Mąż prawie wszystko kupuje w komisach, bazarach, straganach zresztą chyba wiesz o czym mówie. Znajomi którzy przychodza do nas i mieszkają nowoczesnie śmieją się z nas że mamy graciarnie. Ale często kiedy ktoś przychodzi do nas pierwszy raz to mówi że nasze mieszkanie jest ciepłe i ma duszę. Mam nadzieję że mój dom bedzie własnie taki. Pozdrawiam. Monika

• 4 weeks później...
Gość Alina Lozowska

Witam po długiej przerwie. Wiosennie się robi, więc zrobie obiecane zdjęcia elewacji zewnętrznej naszego domku i załączę do postu.

Póki co pozdrawiam wszystkich odwiedzających tę stronkę

:D Alina

• 3 weeks później...
Gratulacje. Fantastyczny dom. Nasze (moje+męża) klimaty. Strasznie nie lubię nowoczesnych wnętrz, zimnych, bezosobowych, i do tego wszyscy mają niemal takie same wnętrza. Sama mieszkam w "starym stylu" i najlepiej się w nim czuję. A starocia są ponadczasowe i zawsze modne, mają duszę, historię, można o nich opowiadać. Zyczę milego mieszkania.