Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proponuje kupować już materiały na wiosnne budowy

Recommended Posts

My zaczynamy budować na wiosnę a nakupiłam już a nakupiłam :wink: :D

Mam ceramikę na całą chałupkę, bloczki betonowe na ściany fundamentowe, stal, folię na dach i dachówkę, cement ( będę odbierać na bieżąco świeży ale zapłacone za całość ) i okna. Wszysto po bardzo dobrych cenach. Dzisiaj każda z tych rzeczy jest droższa niż wtedy kiedy płaciłam, a płaciłam w grudniu. Styropian i wełnę będziemy kupować w lutym.

Uważam że jak są pieniądze to kupować należy wcześniej bo zawsze się na tym wychodzi na plus. Tym bardziej, że można to wszystko trzymać u sprzedawcy a nie u siebie, nie ma żadnego problemu

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uważam że jak są pieniądze to kupować należy wcześniej bo zawsze się na tym wychodzi na plus. Tym bardziej, że można to wszystko trzymać u sprzedawcy a nie u siebie, nie ma żadnego problemu

a jakby tak te pieniadze zainwestowac oczywiscie dobrze to moze by sie udalo wiecej zarobic niz na roznicy w cenie? chociaz jak z kazda inwestycja dreszczyk emocji moze byc 8)

Własnie zamówiłem styropian.

Swisspor 70 po 143zł

Aczkolwiek sądzę ze cały luty cena będzie taka sama a moze nawet ze 3 zł spadnie.

A co z tymi płytami ??

Na pobliskim składzie po rabacie mam po 21zł i teraz dostali tysiąc sztu (dosłownie wczoraj przywiezione) i cena dalej taka sama

W Castoramie płyta G-K 19,6zł kosztuje :roll:

Nikt nie wie ile podrożały płyty G-K ??

Chyba jak z raportem WSI wszyscy mówią ze podrożały a w hurtowniach tego nie widać :lol:

Witam

Nie podrożały . To kolejne plotki nie poparte faktami . Właśnie skończyłem zabudowę poddasza ,a że chrzaniłem 8) się z tym przez 3 miesiące ciągle dokupując płyty mogę coś na ten temat powiedzieć. Przedwczoraj kupowałem ostanie dwie płyty K/G . Cena taka sama jak trzy miesiące temu. Oczywiście kupując pierwsze płyty gość z hurtowni straszył mnie (jak zwykle ) ze już ,tuż tuż za progiem stoi podwyżka . :lol:

pozdro

Darek, przedwczoraj był jeszcze styczeń :wink: . Podwyżki wszędzie tylko w różnych składach w różnych terminach.

Witam

No to dziś kupowałem wszystkie "akcesoria" do szpachlowania płytG/K . Szpachle z włóknami , szpachle końcowe , narożniki , Fizeliny itp . Kupiłem to wszystko z 10% rabatem liczonym od ceny jaka była miesiąc temu . Wtedy gośc robił mi wycenę i napisał na karteczce wszystkie ceny -zresztą juz wtedy bardzo dobre . Teraz cena wyjściowa jest również taka sama.

pozdro D.RZ

a jakby tak te pieniadze zainwestowac oczywiscie dobrze to moze by sie udalo wiecej zarobic niz na roznicy w cenie? chociaz jak z kazda inwestycja dreszczyk emocji moze byc 8)

Na korzystnym inwestowaniu pieniędzy to się trzeba znać a ja tylko głupia blondynka jestem :wink:

Ale tak sobie myślę tym swoim małym rozumkiem, że żeby zarobić na inwestycji to trzeba te pieniądze zamrozić na trochę dłużej niż trzy - cztery miesiące, a ja materiał kupiłam z takim właśnie wyprzedzeniem.

Reasumując, uważam, że jednak zainwestowałam tą kasę najlepiej jak umiałam

Ja też startuje na wiosnę.

Mam już ceramikę, teraz zastanawiam sie nad wyborem dachówki i też będę już kupował.

Annja a gdzie kupiłaś cement i ile ?

Kupiłam cztery palety, a zakupy robimy w Większycach w firmie "Nowa". To jest ostatnia wiocha przed Kędzierzynem-Koźlem jadąc od strony Opola

Darek, przedwczoraj był jeszcze styczeń :wink: . Podwyżki wszędzie tylko w różnych składach w różnych terminach.

Witam

No to dziś kupowałem wszystkie "akcesoria" do szpachlowania płytG/K . Szpachle z włóknami , szpachle końcowe , narożniki , Fizeliny itp . Kupiłem to wszystko z 10% rabatem liczonym od ceny jaka była miesiąc temu . Wtedy gośc robił mi wycenę i napisał na karteczce wszystkie ceny -zresztą juz wtedy bardzo dobre . Teraz cena wyjściowa jest również taka sama.

pozdro D.RZ

a gdzie robiłeś zakupy bo chyba jesteś z okolic Lublina :lol:

A jeśli kupię już cement to jak długo mogę go składować?

cement reaguje na wilgoć 2-3 miesiące i będą robić się "grudki" .

Kup folię rozłuż ją, ułóż na nią cement, zawiń i zaklej szczelnie folie.Może spokojnie leżeć 1-2 lata . Wiem bo sam tak robiłem.

Musisz doliczyć folie do ceny cementu, wtedy wyjdzie ci faktyczna cena za tonę.Może gra nie warta świeczki.Sam musisz zdecydować.

[/b]

Ciekawe czy ceny rosną tylko wokół dużych miast czy również w mniejszych też tak straszą?

Tak sobie wyobrażam, jak niektórzy sprzedawcy czytają takie wątki i leją po pachy, jak się wszyscy nakręcają tymi podwyżkami.

No właśnie, a może to sprzedawcy nakręcają takie ceny na forum 8)

Dziś miedź w londynie staniała o 5% a wczoraj o 2% ......

http://www.kitcometals.com/

może tą samą drogą pójdą materiały budowlane.

Mam nadzieję, że chociaż materiały instalacyjne potanieją w stpniu widocznym.

Mam pytanie, czy ceny wyrobów z miedzi i kabli spadły od lata, kiedy miedź kosztowała 9000$/t (dziś 5500$/t) ?

Nie monitoruje na razie cen materiałów instalacyjnych i nie wiem jak kształtują się zmiany cen.