Annja 01.02.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 My zaczynamy budować na wiosnę a nakupiłam już a nakupiłam Mam ceramikę na całą chałupkę, bloczki betonowe na ściany fundamentowe, stal, folię na dach i dachówkę, cement ( będę odbierać na bieżąco świeży ale zapłacone za całość ) i okna. Wszysto po bardzo dobrych cenach. Dzisiaj każda z tych rzeczy jest droższa niż wtedy kiedy płaciłam, a płaciłam w grudniu. Styropian i wełnę będziemy kupować w lutym. Uważam że jak są pieniądze to kupować należy wcześniej bo zawsze się na tym wychodzi na plus. Tym bardziej, że można to wszystko trzymać u sprzedawcy a nie u siebie, nie ma żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 01.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Uważam że jak są pieniądze to kupować należy wcześniej bo zawsze się na tym wychodzi na plus. Tym bardziej, że można to wszystko trzymać u sprzedawcy a nie u siebie, nie ma żadnego problemu a jakby tak te pieniadze zainwestowac oczywiscie dobrze to moze by sie udalo wiecej zarobic niz na roznicy w cenie? chociaz jak z kazda inwestycja dreszczyk emocji moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.02.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Własnie zamówiłem styropian. Swisspor 70 po 143zł Aczkolwiek sądzę ze cały luty cena będzie taka sama a moze nawet ze 3 zł spadnie. A co z tymi płytami ?? Na pobliskim składzie po rabacie mam po 21zł i teraz dostali tysiąc sztu (dosłownie wczoraj przywiezione) i cena dalej taka sama W Castoramie płyta G-K 19,6zł kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 01.02.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 w hurtowni gdzie do tej pory się zaopetruję tak mi powiedzieli że płyty G-K mają jeszcze po starych cenacha nowe będą drozsze,styropian 70 od 158 do 170 i bądź tu mądry kupić juz czy czekać a wiosna tuz tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 A ile te płytki drożeją ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrix 01.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja też startuje na wiosnę.Mam już ceramikę, teraz zastanawiam sie nad wyborem dachówki i też będę już kupował.Annja a gdzie kupiłaś cement i ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.02.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Nikt nie wie ile podrożały płyty G-K ?? Chyba jak z raportem WSI wszyscy mówią ze podrożały a w hurtowniach tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 02.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Nikt nie wie ile podrożały płyty G-K ?? Chyba jak z raportem WSI wszyscy mówią ze podrożały a w hurtowniach tego nie widać Witam Nie podrożały . To kolejne plotki nie poparte faktami . Właśnie skończyłem zabudowę poddasza ,a że chrzaniłem się z tym przez 3 miesiące ciągle dokupując płyty mogę coś na ten temat powiedzieć. Przedwczoraj kupowałem ostanie dwie płyty K/G . Cena taka sama jak trzy miesiące temu. Oczywiście kupując pierwsze płyty gość z hurtowni straszył mnie (jak zwykle ) ze już ,tuż tuż za progiem stoi podwyżka . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Darek, przedwczoraj był jeszcze styczeń . Podwyżki wszędzie tylko w różnych składach w różnych terminach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 02.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Darek, przedwczoraj był jeszcze styczeń . Podwyżki wszędzie tylko w różnych składach w różnych terminach. Witam No to dziś kupowałem wszystkie "akcesoria" do szpachlowania płytG/K . Szpachle z włóknami , szpachle końcowe , narożniki , Fizeliny itp . Kupiłem to wszystko z 10% rabatem liczonym od ceny jaka była miesiąc temu . Wtedy gośc robił mi wycenę i napisał na karteczce wszystkie ceny -zresztą juz wtedy bardzo dobre . Teraz cena wyjściowa jest również taka sama. pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 02.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Uważam że jak są pieniądze to kupować należy wcześniej bo zawsze się na tym wychodzi na plus. Tym bardziej, że można to wszystko trzymać u sprzedawcy a nie u siebie, nie ma żadnego problemu a jakby tak te pieniadze zainwestowac oczywiscie dobrze to moze by sie udalo wiecej zarobic niz na roznicy w cenie? chociaz jak z kazda inwestycja dreszczyk emocji moze byc Na korzystnym inwestowaniu pieniędzy to się trzeba znać a ja tylko głupia blondynka jestem Ale tak sobie myślę tym swoim małym rozumkiem, że żeby zarobić na inwestycji to trzeba te pieniądze zamrozić na trochę dłużej niż trzy - cztery miesiące, a ja materiał kupiłam z takim właśnie wyprzedzeniem. Reasumując, uważam, że jednak zainwestowałam tą kasę najlepiej jak umiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 02.02.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ja też startuje na wiosnę. Mam już ceramikę, teraz zastanawiam sie nad wyborem dachówki i też będę już kupował. Annja a gdzie kupiłaś cement i ile ? Kupiłam cztery palety, a zakupy robimy w Większycach w firmie "Nowa". To jest ostatnia wiocha przed Kędzierzynem-Koźlem jadąc od strony Opola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 02.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Darek, przedwczoraj był jeszcze styczeń . Podwyżki wszędzie tylko w różnych składach w różnych terminach. Witam No to dziś kupowałem wszystkie "akcesoria" do szpachlowania płytG/K . Szpachle z włóknami , szpachle końcowe , narożniki , Fizeliny itp . Kupiłem to wszystko z 10% rabatem liczonym od ceny jaka była miesiąc temu . Wtedy gośc robił mi wycenę i napisał na karteczce wszystkie ceny -zresztą juz wtedy bardzo dobre . Teraz cena wyjściowa jest również taka sama. pozdro D.RZ a gdzie robiłeś zakupy bo chyba jesteś z okolic Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 02.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam w INTER GIPSIE . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 02.02.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 A jeśli kupię już cement to jak długo mogę go składować? cement reaguje na wilgoć 2-3 miesiące i będą robić się "grudki" . Kup folię rozłuż ją, ułóż na nią cement, zawiń i zaklej szczelnie folie.Może spokojnie leżeć 1-2 lata . Wiem bo sam tak robiłem. Musisz doliczyć folie do ceny cementu, wtedy wyjdzie ci faktyczna cena za tonę.Może gra nie warta świeczki.Sam musisz zdecydować. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 02.02.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ciekawe czy ceny rosną tylko wokół dużych miast czy również w mniejszych też tak straszą? Tak sobie wyobrażam, jak niektórzy sprzedawcy czytają takie wątki i leją po pachy, jak się wszyscy nakręcają tymi podwyżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 02.02.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam w INTER GIPSIE . pozdro dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 02.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ciekawe czy ceny rosną tylko wokół dużych miast czy również w mniejszych też tak straszą? Tak sobie wyobrażam, jak niektórzy sprzedawcy czytają takie wątki i leją po pachy, jak się wszyscy nakręcają tymi podwyżkami. No właśnie, a może to sprzedawcy nakręcają takie ceny na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 02.02.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Dziś miedź w londynie staniała o 5% a wczoraj o 2% ...... http://www.kitcometals.com/ może tą samą drogą pójdą materiały budowlane. Mam nadzieję, że chociaż materiały instalacyjne potanieją w stpniu widocznym. Mam pytanie, czy ceny wyrobów z miedzi i kabli spadły od lata, kiedy miedź kosztowała 9000$/t (dziś 5500$/t) ? Nie monitoruje na razie cen materiałów instalacyjnych i nie wiem jak kształtują się zmiany cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weni 02.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 to nie sprzedawcy to producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts