Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

proponuje kupować już materiały na wiosnne budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie zgadzam się z tobą kolego JABKO

1) wełna wełnie nie równa i ta twoja 16 Knaufa może być warta mniej niż moja megarocka (zamówiłem 15 za 18,6 zł/m2)

2)spróbój kupić od zaraz w normalnej cenie gazobeon z Solbetu (tragedia) moja dostawa miała przyjść w grudniu a przyszła 22 stycznia o 20 bo kierowca cały dzień stał w kolejce

3)styropian styropianowi nierówny to co że producent pisze że lambda 0,04 skoro gołym okiem widać różnice w jakości

4) prawda jest taka że w sezonie będzie krucho ze wszystkimi materiałami

co do cementu to akurat go nie kupujcie bo termin ważności to 3 miesiące a jeżeli będzie leżał w wilgotnym pomieszczeniu to i po miesiącu będzie kicha (nawiasem mówiąc to co działo się z cementem tej jesieni to obłęd, pracuje w największej firmie drogowej w Polsce i we wrześniu staliśmy z robotą bo betoniarnie nie dostawały cementu!!!)

Reasumując popieram tezę że warto kupywać materiały wcześniej jeżeli wiecie że je wykożystacie wciągu 6-8 miesięcy. Ja mam zrobione fundamenty amam już zakupiane: wełne, styropian na ocieplenia, okna, gazobeton, strop Terriva.

Powodzenia

Styropian już można kupić za 129zł z dowozem

I zadziwię Cie bo jest to Termoorganika :lol:

Z każdym tygodniem tanieje.

Ale faktycznie myślę że trzeba kupić do końca lutego, później moze powoli rosnać.

Sam chyba juz kupię (ewentualnie za tydzień/dwa)

a gdzie można kupić taki styropian z dowozem w tej cenie?

Nie zgadzam się z tobą kolego JABKO

1) wełna wełnie nie równa i ta twoja 16 Knaufa może być warta mniej niż moja megarocka (zamówiłem 15 za 18,6 zł/m2)

2)spróbój kupić od zaraz w normalnej cenie gazobeon z Solbetu (tragedia) moja dostawa miała przyjść w grudniu a przyszła 22 stycznia o 20 bo kierowca cały dzień stał w kolejce

3)styropian styropianowi nierówny to co że producent pisze że lambda 0,04 skoro gołym okiem widać różnice w jakości

4) prawda jest taka że w sezonie będzie krucho ze wszystkimi materiałami

co do cementu to akurat go nie kupujcie bo termin ważności to 3 miesiące a jeżeli będzie leżał w wilgotnym pomieszczeniu to i po miesiącu będzie kicha (nawiasem mówiąc to co działo się z cementem tej jesieni to obłęd, pracuje w największej firmie drogowej w Polsce i we wrześniu staliśmy z robotą bo betoniarnie nie dostawały cementu!!!)

Reasumując popieram tezę że warto kupywać materiały wcześniej jeżeli wiecie że je wykożystacie wciągu 6-8 miesięcy. Ja mam zrobione fundamenty amam już zakupiane: wełne, styropian na ocieplenia, okna, gazobeton, strop Terriva.

Powodzenia

Styropian już można kupić za 129zł z dowozem

I zadziwię Cie bo jest to Termoorganika :lol:

Z każdym tygodniem tanieje.

Ale faktycznie myślę że trzeba kupić do końca lutego, później moze powoli rosnać.

Sam chyba juz kupię (ewentualnie za tydzień/dwa)

a gdzie można kupić taki styropian z dowozem w tej cenie?

Ja proszę również o odpowiedż gdzie można tak tanio kupić?

No to dziś kupowałem wszystkie "akcesoria" do szpachlowania płytG/K . Szpachle z włóknami , szpachle końcowe , narożniki , Fizeliny itp . Kupiłem to wszystko z 10% rabatem liczonym od ceny jaka była miesiąc temu . Wtedy gośc robił mi wycenę i napisał na karteczce wszystkie ceny -zresztą juz wtedy bardzo dobre . Teraz cena wyjściowa jest również taka sama.

pozdro D.RZ

A ile tak średnio płaciłeś za płyty G-K?

Poruszony waszym ględzeniem o drożeniu płyt G-K miałem pogadankę w mojej hurtowni.

Powiedziałem nawet że jak drozeją to ja zapłacę i tylko odbiorę z opóźnieniem.

Znajomy powiedział ze majacałego tira na składzie po "starej cenie" i drugi jeszcze do nich przyjedzie też po dotychczasowej cenie.

natomiast słyszy pogłoski ze ma drożec ale nie widać tego od paru miesięcy.

Po prostu niektóre hurtownie podnoszą ceny twierdząc że płyty drożeją.

Skończyło się to tak ze mam się przypominać i w razie jak by naprawdę miały drożec to odłożą dla mnie płyty po starej cenie z rabatem.

Mam cenę 21zł za białą knaufa z dostawą do domku

Poruszony waszym ględzeniem o drożeniu płyt G-K miałem pogadankę w mojej hurtowni.

Powiedziałem nawet że jak drozeją to ja zapłacę i tylko odbiorę z opóźnieniem.

Znajomy powiedział ze majacałego tira na składzie po "starej cenie" i drugi jeszcze do nich przyjedzie też po dotychczasowej cenie.

natomiast słyszy pogłoski ze ma drożec ale nie widać tego od paru miesięcy.

Po prostu niektóre hurtownie podnoszą ceny twierdząc że płyty drożeją.

Skończyło się to tak ze mam się przypominać i w razie jak by naprawdę miały drożec to odłożą dla mnie płyty po starej cenie z rabatem.

Mam cenę 21zł za białą knaufa z dostawą do domku

Witam

Czyli jest to kolejny dowód że ja też nie kłamałem 8) pisząc że bzdurą jest to iż płyty drozeją . Ja płaciłem po 20,40 zł za białą knaufa i 30 zł za zieloną - oczywiście z dostawą .

pozdro

Do Darka RZ.

Zdrożały już dachówki Koramika Ruppa Creatona. Zdrożały materiały Ceresitu Terranovy. Wienerberger zapowiedział podwyżkę na 01.02pozostali też.

Zagladnij proszę na stronę Ruppceramika - SIRIUS 13 w cenniku ważnym od 1 lutego ma niższą cenę niż poprzednia (letnia)

Czy mozesz podac link do tej strony (ruupceramika). Nie moge znalezc tego cennika.

Dzwonilam do hurtowni i sprzedawca powiedzial, ze od 01.02. dachowka zdrozala z 2.91 netto na 2.98 :roll: