Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mikrofalówka do zabudowy - czy warto?

Aga - Żona Facia

Recommended Posts

Mam pytanie odnośnie takiej mikrofalówki do zabudowy. Czy warto wydać tyle pieniędzy tylo dlatego że ładnie jest wbudowana w meble? Proszę poradzcie.

Ewentualnie jak można ładnie postawić (lub powiesić może ktoś z Was tak ma zrobione) mikrofalówkę normalną wolnostojącą. Tzn. tak postawić ażeby nie szpeciła i nie zabierała miejsca na blacie kuchennym.

Zdjęcia mile widziane.

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga, wydaje mi sie ze mikrofala w zabudowie wyglada bardzo estetycznie.... tylko wlasnie tylko trzeba miec na tyle miejsca w kuchni zeby mozna bylo postawic slupek.

U mnie takiej mozliwosci niet bo szkoda mi miejsca na blat. A z drugiej strony szkoda troche blatu na stawianie mikrowali... u mnie bedzie podwieszona pod szafki gorne zaraz za lodowka. Kiedys byly specjalne metalowe uchwyty do podwieszania mikrofali w IKEA-i - nie wiem czy jeszcze sa, ale gdzies napewno sie znajda.

Teraz mam postawiona calkiem osobno na ala regale, w miejscu przed grzejnikiem... troche wystaje wzgledem szaf z szybami ale trzeba byloby gdrzejnik zdemontowac :-?

Gdzies mam moze photosa... zaraz poszukam....

http://img252.imageshack.us/img252/7466/img2237sd6.t.jpg

pod spodem jest jeszcze jedna polka, tam stoi frytkownica... a miedzy nogami na podlodze maja swoje miski zwierzaki :wink:

premiumpremium masz dużo racji :D

Mohag widzisz ja mam taką możliwość. Słupek z piekarnikiem i zaraz nad nim wbudowana mikrofala, ale szkoda mi forsy :cry: :cry: :cry: No i dlatego zastanawiam się jak zrobić w innym miejscu.

Chociaż przez ostatnich 5 lat nie miałam w ogóle mikrofalówki i ... żyję :wink:

Aga, to po co kombinujesz :wink: zostaw sobie miejsce na mikrofale w slupku, teraz zostaw jako polke czy zrob takiej wielkosci szafeczke z drzwiczkami.... a mikrowele kup obojetnie jaka z tanszych i postaw na blacie gdzies w rogu. Wytrzyma przez te lata kiedy bedziesz zbierac na mikrofale do zabudowy, a jak stwierdzisz ze nie koniecznie musisz ja miec, to bedziesz miala szafke na duperele.

jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie :D

a jak z systemem wentylacji ? po użyciu np. rozmrożeniu trzymasz jeszcze drzwiczki otwarte ?

ja mam zabudowaną nad piecem. fajnie wygląda i jest okej z tym że nie do końca jestem zadowolony z ramki. mikrofala w ramce jakaś taka niestabilna (chwiiejna) jest. tzn. nie tak że krzywo ale jakoś elastyczna :wink: jest. według monterów jest to mankament siemensa, którego nie można wyeliminować.

ja wlaśnie tez mialam miejsce ale, z mikrofali korzystam tak rzadko, że szkoda było mi kasy na taką do zabudowy, i teraz nad piekarnikiem w słupku mam szafke otwierana do gory a w niej mikrofalę - jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie :D

bardzo praktyczne rozwiązanie :D :D :D

Można jak już radzono wcześniej zostawić sobie miejsce na mikrofalę do zabudowy i odkładać pieniążki na nią. Ale ostatnio w Makro widziałam 2 mikrofale do zabudowy w cenie 600-700 zł. Miały wszystkie podstawowe funkcje. A jedna nawet miała wentylację w ramce, co nawet ciekawie wyglądało, więc nawet można umieścić w niewentylowanym słupku. Oczywiście nie były znanych firm, ale zalezy co kto woli.

Obecnie mamy mikrofalę niezabudowaną i mysleliśmy, że tak zostanie,ale coś nas poniosło ( wygląd kuchni, bo zabudowana wyglada rzeczywiście estetycznie) i kupiliśmy do zabudowy płytkiej.

Nie jest zbrodnią trzymać ją w szafce jak proponuje się wyżej. Może i u nas tak by sie stało gdyby nie sklepy internetowe, gdzie można wyszukac stosunkowo tani model. Kupiliśmy Sharpa.Wyglada przyzwoicie. Dla nas najważniejsze jest to, że ma 800 W ( mniej to zbyt mało).Mikrofali używamy głównie do krótkiego podgrzewania i czasami do gotowania warzyw ( super jest kolba kukurydzy robiona w pergaminie).Dla tych skromnych czynności nie warto wydawać zbyt dużych pieniędzy. :wink:

ja wlaśnie tez mialam miejsce ale, z mikrofali korzystam tak rzadko, że szkoda było mi kasy na taką do zabudowy, i teraz nad piekarnikiem w słupku mam szafke otwierana do gory a w niej mikrofalę - jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie :D

Po zapoznaniu się z cenami mikrofali do zabudowy właśnie tak chcę zrobić :p

Ja mam obecnie tak zrobione, sprawdza sie idealnie, a poniewaz szafka gdzie znajduje sie mikrofala jest opuszczona nizej niz pozostale to stoi pod nia chlebak (szykowac pod nia byloby niewygodnie). Mikrofala kosztowala mnie trzysta pare zlotych.

http://images12.fotosik.pl/28/8f0cc85c69a3a372med.jpg

Obecnie mamy mikrofalę niezabudowaną i mysleliśmy, że tak zostanie,ale coś nas poniosło ( wygląd kuchni, bo zabudowana wyglada rzeczywiście estetycznie) i kupiliśmy do zabudowy płytkiej.

Nie jest zbrodnią trzymać ją w szafce jak proponuje się wyżej. Może i u nas tak by sie stało gdyby nie sklepy internetowe, gdzie można wyszukac stosunkowo tani model. Kupiliśmy Sharpa.Wyglada przyzwoicie. Dla nas najważniejsze jest to, że ma 800 W ( mniej to zbyt mało).Mikrofali używamy głównie do krótkiego podgrzewania i czasami do gotowania warzyw ( super jest kolba kukurydzy robiona w pergaminie).Dla tych skromnych czynności nie warto wydawać zbyt dużych pieniędzy. :wink:

A ile kosztowała ?

Mamy mikrofalę do zabudowy w słupku razem z piekarnikiem

http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1856621_348.ts1150114735135.jpg

wyglada estetycznie, nie wiem czy warto - -my jesteśmy zadowoleni :D . Mikrofalówki używam dośc często - do szybkiego rozmrażania i podgrzewania :wink:

Te do zabudowy sa napewno droższe od tych wolnostojacych- ja szukałam do zabudowy ale w dobrej cenie i wydaje mi sie ,że znalazłam :wink:

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

ja mam w słupku nad lodówką...z racji tego, ze uzywam jej sporadycznie, to nie stanowi dla mnie problemu ze jest dośc wysoko i zamknięta w szafce....inaczej sobie jej nie wyobrazałam, zeby stała np. mi na blacie w kuchni....a że była już z nami duzo wczesniej, zanim powstal dom, wiec szkoda tez było ją wyrzucać, tymbardziej ze to prezent..a i sprawuje sie b. dobrze :)

http://foto3.m.onet.pl/_m/338973025dc54de329bc20d89425cd7b,5,19,0.jpg

Te do zabudowy sa napewno droższe od tych wolnostojacych- ja szukałam do zabudowy ale w dobrej cenie i wydaje mi sie ,że znalazłam :wink:

Pozdrawiam,

KasiaR :wink:

Kochana, to zdradź jaka była ta dobra cena :wink: i co to za mikrofalówka

mikrofala

http://www.maximedia.pl/?c=kuchenki_do_zabudowy&p=whirlpool_amw_46001ix

piekarnik

http://www.maximedia.pl/?c=piekarniki_do_zabudowy&p=whirlpool_akz_431ix

zalezało mi natym , aby piekarnik i mikrofala wygladały podobnie :wink: Były to jedyne 2 sprzety pasujace do siebie których suma cen wychodziła najniższa.