Aga - Żona Facia 28.01.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Mam pytanie odnośnie takiej mikrofalówki do zabudowy. Czy warto wydać tyle pieniędzy tylo dlatego że ładnie jest wbudowana w meble? Proszę poradzcie. Ewentualnie jak można ładnie postawić (lub powiesić może ktoś z Was tak ma zrobione) mikrofalówkę normalną wolnostojącą. Tzn. tak postawić ażeby nie szpeciła i nie zabierała miejsca na blacie kuchennym. Zdjęcia mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 28.01.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Ja wybrałam sobie mikrofalówkę niezabudowaną. Jak mi się znudzi, to ją po prostu wymienię za kilka lat i już Jestem dopiero na etapie wymyślania projektu kuchni, ale jakies tam pomysły na mikrowelę mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.01.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Aga, wydaje mi sie ze mikrofala w zabudowie wyglada bardzo estetycznie.... tylko wlasnie tylko trzeba miec na tyle miejsca w kuchni zeby mozna bylo postawic slupek. U mnie takiej mozliwosci niet bo szkoda mi miejsca na blat. A z drugiej strony szkoda troche blatu na stawianie mikrowali... u mnie bedzie podwieszona pod szafki gorne zaraz za lodowka. Kiedys byly specjalne metalowe uchwyty do podwieszania mikrofali w IKEA-i - nie wiem czy jeszcze sa, ale gdzies napewno sie znajda. Teraz mam postawiona calkiem osobno na ala regale, w miejscu przed grzejnikiem... troche wystaje wzgledem szaf z szybami ale trzeba byloby gdrzejnik zdemontowac Gdzies mam moze photosa... zaraz poszukam.... http://img252.imageshack.us/img252/7466/img2237sd6.t.jpg pod spodem jest jeszcze jedna polka, tam stoi frytkownica... a miedzy nogami na podlodze maja swoje miski zwierzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.01.2007 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 premiumpremium masz dużo racji Mohag widzisz ja mam taką możliwość. Słupek z piekarnikiem i zaraz nad nim wbudowana mikrofala, ale szkoda mi forsy No i dlatego zastanawiam się jak zrobić w innym miejscu. Chociaż przez ostatnich 5 lat nie miałam w ogóle mikrofalówki i ... żyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.01.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Aga, to po co kombinujesz zostaw sobie miejsce na mikrofale w slupku, teraz zostaw jako polke czy zrob takiej wielkosci szafeczke z drzwiczkami.... a mikrowele kup obojetnie jaka z tanszych i postaw na blacie gdzies w rogu. Wytrzyma przez te lata kiedy bedziesz zbierac na mikrofale do zabudowy, a jak stwierdzisz ze nie koniecznie musisz ja miec, to bedziesz miala szafke na duperele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 29.01.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 ja wlaśnie tez mialam miejsce ale, z mikrofali korzystam tak rzadko, że szkoda było mi kasy na taką do zabudowy, i teraz nad piekarnikiem w słupku mam szafke otwierana do gory a w niej mikrofalę - jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie a jak z systemem wentylacji ? po użyciu np. rozmrożeniu trzymasz jeszcze drzwiczki otwarte ? ja mam zabudowaną nad piecem. fajnie wygląda i jest okej z tym że nie do końca jestem zadowolony z ramki. mikrofala w ramce jakaś taka niestabilna (chwiiejna) jest. tzn. nie tak że krzywo ale jakoś elastyczna jest. według monterów jest to mankament siemensa, którego nie można wyeliminować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 29.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 z tyłu w szafce mam "wywietrznik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.01.2007 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 ja wlaśnie tez mialam miejsce ale, z mikrofali korzystam tak rzadko, że szkoda było mi kasy na taką do zabudowy, i teraz nad piekarnikiem w słupku mam szafke otwierana do gory a w niej mikrofalę - jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie bardzo praktyczne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 29.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Można jak już radzono wcześniej zostawić sobie miejsce na mikrofalę do zabudowy i odkładać pieniążki na nią. Ale ostatnio w Makro widziałam 2 mikrofale do zabudowy w cenie 600-700 zł. Miały wszystkie podstawowe funkcje. A jedna nawet miała wentylację w ramce, co nawet ciekawie wyglądało, więc nawet można umieścić w niewentylowanym słupku. Oczywiście nie były znanych firm, ale zalezy co kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 29.01.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Obecnie mamy mikrofalę niezabudowaną i mysleliśmy, że tak zostanie,ale coś nas poniosło ( wygląd kuchni, bo zabudowana wyglada rzeczywiście estetycznie) i kupiliśmy do zabudowy płytkiej. Nie jest zbrodnią trzymać ją w szafce jak proponuje się wyżej. Może i u nas tak by sie stało gdyby nie sklepy internetowe, gdzie można wyszukac stosunkowo tani model. Kupiliśmy Sharpa.Wyglada przyzwoicie. Dla nas najważniejsze jest to, że ma 800 W ( mniej to zbyt mało).Mikrofali używamy głównie do krótkiego podgrzewania i czasami do gotowania warzyw ( super jest kolba kukurydzy robiona w pergaminie).Dla tych skromnych czynności nie warto wydawać zbyt dużych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 29.01.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 ja wlaśnie tez mialam miejsce ale, z mikrofali korzystam tak rzadko, że szkoda było mi kasy na taką do zabudowy, i teraz nad piekarnikiem w słupku mam szafke otwierana do gory a w niej mikrofalę - jak chcę uzyc drzwiczki ida do gory i mikrofali sie uzywa. bardzo praktyczne rozwiazanie Po zapoznaniu się z cenami mikrofali do zabudowy właśnie tak chcę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.01.2007 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja mam obecnie tak zrobione, sprawdza sie idealnie, a poniewaz szafka gdzie znajduje sie mikrofala jest opuszczona nizej niz pozostale to stoi pod nia chlebak (szykowac pod nia byloby niewygodnie). Mikrofala kosztowala mnie trzysta pare zlotych.http://images12.fotosik.pl/28/8f0cc85c69a3a372med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 30.01.2007 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Mikrofala kosztowala mnie trzysta pare zlotych. Co to za mikrofala, cena bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 30.01.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 a ja mam taka jakby to kogos interesowało, ma różne fajne funkcje min. gotowanie na parze,http://pl.lge.com/download/product/M/MG-5684BCS/Wavedom-srebrny-elek-large_lge.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 30.01.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Obecnie mamy mikrofalę niezabudowaną i mysleliśmy, że tak zostanie,ale coś nas poniosło ( wygląd kuchni, bo zabudowana wyglada rzeczywiście estetycznie) i kupiliśmy do zabudowy płytkiej. Nie jest zbrodnią trzymać ją w szafce jak proponuje się wyżej. Może i u nas tak by sie stało gdyby nie sklepy internetowe, gdzie można wyszukac stosunkowo tani model. Kupiliśmy Sharpa.Wyglada przyzwoicie. Dla nas najważniejsze jest to, że ma 800 W ( mniej to zbyt mało).Mikrofali używamy głównie do krótkiego podgrzewania i czasami do gotowania warzyw ( super jest kolba kukurydzy robiona w pergaminie).Dla tych skromnych czynności nie warto wydawać zbyt dużych pieniędzy. A ile kosztowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 30.01.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Mamy mikrofalę do zabudowy w słupku razem z piekarnikiem http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1856621_348.ts1150114735135.jpg wyglada estetycznie, nie wiem czy warto - -my jesteśmy zadowoleni . Mikrofalówki używam dośc często - do szybkiego rozmrażania i podgrzewania Te do zabudowy sa napewno droższe od tych wolnostojacych- ja szukałam do zabudowy ale w dobrej cenie i wydaje mi sie ,że znalazłam Pozdrawiam, KasiaR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 30.01.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Te do zabudowy sa napewno droższe od tych wolnostojacych- ja szukałam do zabudowy ale w dobrej cenie i wydaje mi sie ,że znalazłam Pozdrawiam, KasiaR Kochana, to zdradź jaka była ta dobra cena i co to za mikrofalówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.01.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 ja mam w słupku nad lodówką...z racji tego, ze uzywam jej sporadycznie, to nie stanowi dla mnie problemu ze jest dośc wysoko i zamknięta w szafce....inaczej sobie jej nie wyobrazałam, zeby stała np. mi na blacie w kuchni....a że była już z nami duzo wczesniej, zanim powstal dom, wiec szkoda tez było ją wyrzucać, tymbardziej ze to prezent..a i sprawuje sie b. dobrze http://foto3.m.onet.pl/_m/338973025dc54de329bc20d89425cd7b,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 30.01.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Te do zabudowy sa napewno droższe od tych wolnostojacych- ja szukałam do zabudowy ale w dobrej cenie i wydaje mi sie ,że znalazłam Pozdrawiam, KasiaR Kochana, to zdradź jaka była ta dobra cena i co to za mikrofalówka mikrofala http://www.maximedia.pl/?c=kuchenki_do_zabudowy&p=whirlpool_amw_46001ix piekarnik http://www.maximedia.pl/?c=piekarniki_do_zabudowy&p=whirlpool_akz_431ix zalezało mi natym , aby piekarnik i mikrofala wygladały podobnie Były to jedyne 2 sprzety pasujace do siebie których suma cen wychodziła najniższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts