Legion 20.02.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 witam, planuje przykryc chalupe dachowka ceramiczna, ale nie wiem co dac pod ta dachowke - pelne deskowanie + papa czy folia wysokoparoprzepuszczalana ? to drugie rozwiazanie jest tansze, ale slyszalem wiele opinii, ze bywaja problemy ze szczelnoscia i w ogole, ze to szajs. dodam, ze moj dach bedzie bardzo prosty (bez zadnych kombinacji typu lukarny itp. tylko 2 kominy i dwa okna polaciowe), a poddasze mieszkalne. prosze o konkretne wypowiedzi pozdroofka 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.02.2002 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Jeżeli ktoś spartaczy robotę to i papa nie pomoże, a dach będzie ciekł.Ja bym zastosował folię. Szczególnie, że decydujesz się na wysokoparoprzepuszczalną.Ale decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 20.02.2002 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Zgadzam się w 100%. A cieknące dachy to przeważnie wina źle zrobionych obróbek blacharskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.02.2002 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Przejrzyj archiwum bo o tym byla mowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.02.2002 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2002 Ja dałem wysokoparoprzepuszczalną i MOCNĄ. Jak ci będą kłaść dachówkę, to zwracaj uwagę by nie podziurawili. Na kominie musi być wcięcie i obróbka włożna w nie, a potem zasilikonowana.Idź potem w czasie dużego deszczu popatrz czy cos nie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anol 22.02.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2002 Ja tez dalam folie i nie mam problemow z przeciekaniem bo dach robili FACHOWCY. Grunt to ekipa ktora wie jak sie robi dach z dachowki i nie bedzie sie szkolic na twoim. Radze przejedz sie po budowach krytych dachowka, poogladaj i spytaj wlasciciela czy jest zadowolony a jesli tak to wez od niego namiary na ekipe. Jesli zas juz masz jakas to sprawdz te budowy gdzie juz robili. Zaoszczedzi Ci to potem czas na poprawki i pieniadze na remony a w najgorszym wypadku nowy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts