Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Anonimowi do roboty!

Gość

Recommended Posts

Wypowiedzialem sie kiedys na forum jako uzytkownik pewnego systemu, odpowiadajac przy tym na szereg pytan na priva jednego z forumowiczow, ktory slabo sie orientowal w zagadnieniu.,

Po jego kilku kolejnych postach na forum to on wlasnie zaczal uchodzic na eksperta :smile: :smile:

Powtorze dlatego ponownie: kupa smiechu to forum muratora i juz.

I nie bierzcie do siebie tych wszystkich "wskazowek" i dyskusji, zapytajcie lepiej fachowcow, bledy drogo kosztuja.

Wypowiedzialem sie kiedys na forum jako uzytkownik pewnego systemu, odpowiadajac przy tym na szereg pytan na priva jednego z forumowiczow, ktory slabo sie orientowal w zagadnieniu.,

Po jego kilku kolejnych postach na forum to on wlasnie zaczal uchodzic na eksperta :smile: :smile:

Powtorze dlatego ponownie: kupa smiechu to forum muratora i juz.

I nie bierzcie do siebie tych wszystkich "wskazowek" i dyskusji, zapytajcie lepiej fachowcow, bledy drogo kosztuja.

Facet w jednym wątku pisze, że stara się o kredyt żeby ruszyć z budową (własnych środków nie ma wcale!) a w drugim wątku wymądrza się, że zainstaluje rekuperator i zastanawia się nad pompą ciepła!

Ekspert, że hej!

macie racje

ale nie w 100 %

to forum ma jednak pewnien stopien przydatnosci

jest ono dobre zeby sie wgryzc w temat

jednak macie racje jesli chodzi o zaawansowana wiedze, to mozecie sobei darowac

zauwazylem, ze niestety brak tu prawdziwych fachowcow

zreszta wcale sie nie dziwie

tacy nie maja czasu ani ochoty siedziec na forum

tutaj przesiaduja tylko napalency, ktorzy wymieniaja sie "ich widzimisie"

i to wszystko

ma to pewna wartosc

ale nie szukalbym tu odpowiedzi na wazne pytania w ich koncowej fazie

nie narzekajcie

nie jest zle

to forum jest jakie jest

i zadne pieprzenie tego nie zmieni

czasami sa fajne tematy i wtedy mi sie podoba i uczestnicze a czasami przez cale tygodnie nikt nei poruszy mnei interesujacych tematow

tak to juz jest

Wszyscy politycy wiedzą że prwdziwe poparcie sprawdza się w głosowaniu anonimowym, coś w tym jest że prawdziwe poglądy duża część ludzi woli podawać anonimowo to dlaczego tego nie wykorzstać? Na tym forum wypowiada się też sporo polonistów, których interesuje wyłącznie poprawność języka polskiego co się im chwali, tylko że tym sposobem zniechęcają ludzi, którzy popełniają literówki, robia błędy gramatyczne i ortograficzne często nie zamierzone a nikt nie chce być pulicznie wyśmianym chociaż pod swoim nickiem. Druga sprawa to poczta nie zawsze pożądana.

Karol2 gdzieś jest czyżby zaszkodziły Ci jarzyny z ledwo przerobionej lodówki albo umieściłeś ją nieopacznie koło rekuperatora w nowej piwnicy wybudowanej ponizej wód gruntowych i teraz wypompowujesz wodę?

"I mnie też śmieszy, a zwłaszcza autorytatywne wypowiedzi kogoś, kto dopiero planuje budowę a już zna się absolutnie na wszystkim (ponad 1000 postów)..."

możliwe, Anonimie,że pijesz do mnie :smile:, ale zwróć uwagę na:

1 - ilość postów świadczy o aktywności, a nie o doświadczeniu, choć jakieś przełożenie na pewno istnieje

2 - równie często pytam, jak udzielam odpowiedzi

3 - pytam by zdobyć wiedzę

4 - odpowiadam, gdy już ją posiądę

5 - nigdy nie robię tego autorytarnie :smile:

6 - istotnie w tematach o których 3 miesiące temu jeszcze niewiele wiedziałem dziś mogę uchodzić za cenne źródło wiedzy, ponieważ pytam, szukam i czytam więcej opracowań fachowych tygodniowo, niż większość z tych co zbudowali w czasie całej budowy :grin:

7 - ideą forum jest poznanie różnych opcji, dyskusja merytoryczna i wyciąganie z tego wszystkiego tego co ważne i cenne. Każdy wyciągnie co innego.

pisz, szukaj, pytaj i nie bądź malkontentem. Bartt

Budowa domu to z reguły spore wyzwanie i wiele niewiadomych.

Budowałem systemem gospodarczym i początkowo dopóki nie trafiłem na ekipę, która się na tym znała kosztowało to nas sporo nerwów i pieniędzy. Każda informacja o sposobach budowania, kłopotach iwestorów, nowych technologiach na naszym nieustabilizowanym rynku budowlanym była cenna i pomogła podjąć pewne decyzje.

Z perspektywy czasu stwierdzam że podstawą sukcesu w budowie domu jest dobra ekipa fachowców, inwestor oczywiście jest najważnieszy ale najlepszy to pewnie w swoim fachu a nie w budowie domu.PWM.

Och Karol_2 co się z Tobą dzieje, czyż byś rzeczywiście przejął sie budową, a tu takie piękne tematy latają "ile wizyt komornika na budowie", "błędy fotograficzne", "szambo czy płot betonowy szczelny", chłopie rób cóś. Wiem że i tak jest dostatecznie gorąco ale "ludzie na coś czekajo" (dla niewtajemczonych z lat 80'), i mogą przestać i co wtedy. Początek miałeś że cho...cho i co?