KG 28.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Mamy położony w salonie gres chiński. Staraliśmy się go doczyścić (Sopro, do zmywania wosku) z położonego na nim wosku. Wydawało się że wszystko ok. Gdy jednak pojawiło się słońce okazało się że na kaflach nadal są smugi. Wygląda to jak źle dopolerowany fabrycznie gres. Występuje niestety na wielu płytkach.Czy ktoś z Was się może z tym spotkał? Jeśli tak to co z tym zrobić? A może to inna przyczyna? Z góry dziękuję za pomoc bo jesteśmy załamani - zamiast impregnowania kolejny kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 jakiego kształtu są smugi? proste czy łukowate?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 28.01.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 a zresztą jak chcesz to pisz na gg2410278 aczkolwiek rozmowa na forum ma pewne zalety, mianowicie rozmówca nie może opowiadać dydrdymałów monieważ poddawany jest nieustającej krytyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKyc 29.01.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Jesli moge prosic to ja tez prosze o odpowiedz, bo u mnie jest ten sam problem... kupilismy srodek do czyszczenia wosku ale on jest nieskuteczny... nie wiem co mam robic, bo nasz fachowiec twierdzi ze dobrze byloby najpierw zczyscic ten wosk przed polozeniem na podloge...aha dodam jeszcze ze u nas te prazki sa proste i ten srodek na fakturze mi pisze ze nazywa sie sopro... Prosze odpowiedzcie mi co z tym fantem zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.01.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 więc tak, ja używam środka o nazwie "Entoler" jest to pasta, którą się poleruje płytki - zostaje biały osad który usuwa sie suchą szmatkę, środek ten nie wystarczy nanieść, trzeba nim szorować, oczywiście przed zafugowaniem, ale po zafugowaniu też można bo bardzo nie brudzi fugi, dopiero po tym nakłada się impregnat. Jeżeli smugi są podłużne to znaczy że nie jest to niedopolerowanie ponieważ polerki zostawiają ślady koncentryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 29.01.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Entoler kosztuje ok 120 PLN i kilogram (tyle jest w puszce) starcza na ok 60 m2, wiem że ludzie radzą sobie innymi żrodkami ale ja nie próbowałem Soprem też można ale trzeba się namachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Pisałam już kiedyś w tym wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1310251&highlight=proszek+tesco#1310251 o proszku z Tesco - może i Wam pomoże, wygląda tak: http://images14.fotosik.pl/78/fadba57bef82f562med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.01.2007 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 KG - daj znać proszę jakie efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Sprzedawca gresu polerowanego Nowej Gali twierdzi, że nie trzeba go impregnować. Czy można mu wierzyć, czy lepiej dla swiętego spokoju zaimpregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.01.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Sprzedawca gresu polerowanego Nowej Gali twierdzi, że nie trzeba go impregnować. Czy można mu wierzyć, czy lepiej dla swiętego spokoju zaimpregnować? chyba jednak trzeba, tam i powiedział przedstawiciel NG - pewnie twój nie był na jakimś szkoleniu albo używaja impregnatu w ilościach śladowych wyłącznie dla zabezpieczenia płytki w czasie fugowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 31.01.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Właśnie niedawno usłuszałem od glazurnika, że na chińskich gresach zdarzają się takie rzeczy - brudzą się od fugi i to na trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKyc 31.01.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Soniko dzisiaj zostal zakupiony ten proszek a jutro biore sie za ostre szorowanie... zobaczymy jak pojdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.02.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Soniko dzisiaj zostal zakupiony ten proszek a jutro biore sie za ostre szorowanie... zobaczymy jak pojdzie... Trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKyc 01.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 POLECAM PROSZEK Z TESCO zadne sopro, tylko ten proszek, czysci sie rewelacyjnie i szybko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 01.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mnie równiez przedstawiciel z HG mówił że się impregnuje, glazurnik ma rację się brudzi jak się nie impregnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.02.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 POLECAM PROSZEK Z TESCO zadne sopro, tylko ten proszek, czysci sie rewelacyjnie i szybko.... Uffff . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 04.02.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 sonika zaczalem polecac ten wynalazek klientom, jakby co to pisze z reklamacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 04.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 troche z innej beczki nie wiem czy wiesz ale w twoim domku najwyrazniej cos sie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.02.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 troche z innej beczki nie wiem czy wiesz ale w twoim domku najwyrazniej cos sie pali niby jak mam to rozumieć ? Noc przespałam, pożaru nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 05.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 no tam wtym domku w stopce sie pali trzeba straż wołać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts