Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

złe dopolerowanie?

KG

Recommended Posts

Przepraszam, nie było mnie trochę więc nie miałam szans przeczytać ani odpisać. Niestety, u mnie te ślady nie są proste. To raczej plamy w wielu miejscach kafla, raczej okrągłe, występują tak w rogach jak i na środku kafla, prawie na wszystkich kaflach i wyglądają, jak im się lepiej przyjrzeć, jak takie kółka.

Cytrynowy środek niestety nie pomógł (ale dziękuję bardzo za jego polecenie, pewnie normlanie by pomógł :-) )

Nie mam pojecia co teraz robić. Zrywać te 60 m? A jaką mam pewność że to się znowu nie powtórzy? Czy ktoś miał taką sytuację?

• 1 month później...

Do usuwania impregnatu,czyszcenia fug itp jest świetny środek o nazwie Betoni produkcji fińskiej.

Nie trzeba szorować,wystarczy nanieść.

Usuwa błyskawicznie nawet impregnat.

Proponuję rozcieńczać nie 1:2 jak na etykiecie (wtedy przeżera rękawice gumowe) a 1:5.

Potem kilka razy mopem samą wodą i po sprawie.

• 7 months później...
  • 3 weeks później...

tak sobie czytam wasz post i chciałabym przy okazji o coś zapytać: u mnie na podłodze leży cięta dachówka polerowana. Była impregnowana raz przed fugowaniem zwykłym uni gruntem, ale niestety później mieliśmy jeszcze raz przelecieć i ... nie udało się zdążyć przed kolejnymi fachowcami.

Teraz już mieszkamy i podłoga wygląda beznadziejnie z tłustymi plamami (koty kradną jedzenie ze stołu i noszą, które zatłuszcza podłogę). Powoli załamuję się, że nie uda mi się tego usunąć żadną miarą. Znajomy poradził m,i polerką przejechać i potem od razu zaimpregnować to czymś.

Ktoś ma jakiś pomysł, jak bez polerowania mechanicznego usunąć tłuste plamy ?

Dajcie znać!

• 1 year później...