PaweL71 28.01.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 WitajcieNiedługo będę wykańczał nową łazienkę i przy przeglądaniu płytek, klejów itp zaważyłem że w sprzedaży są różne płynne uszczelniacze do pomalowania podłogi i ścian w mokrych pomieszczeniach domu.Kiedy trzeba stosować takie specyfiki?Kilka lat temu, gdy urządzałem poprzednią łazienkę w mieszkaniu takich preparatów nie widziałem, płytki zostały położone po prostu na klej do glazury i działa.?Kupować, malować, stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.01.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 w moich łazienkach pokryli ta płynną folią podłogę i ścianny szczególnie narażone na wilgoć. Tez spotkałam sie z tym pierwszy raz... Moi kafelkarze powiedzieli że to niezbędne. Ale nic więcej, oprócz tego że kolor ma czerwono-rózowy nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 28.01.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Koszt niewielki a dodatkowe zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.01.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Kupować, malować, stosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 29.01.2007 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ja kupiłam i zamierzam dać kafelkarzom żeby zrobili z tego użytek - podzielam zdanie Tediego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 29.01.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Nie jest to konieczne nawet w łazience na powierzchniach oddalonych od wilgoci, ale okolice wanny, umywalki, czy kabiny prysznicowej powinny być dokładnie zamalowane folią w płynie, najlepiej dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaweL71 29.01.2007 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 No to kupię. A jakie jest uzasadnienie stosowania tego mazidła? Ciekawe jak nasza cywilizacja przetrwała gdy wcześniej nie było tak niezbednych produktów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 13.08.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Odświeżam temat Jaką polecacie? Znalazłam ceresit Cl 51. Jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 13.08.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Też podnoszę. Ciekawa jestem czy i co warto kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 13.08.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 I pytanie dodatkowe, czy konieczne jest wklejanie dodatkowo taśmy uszczelniającej w narożniku kabiny? np. Cersit CL 152? Nie mogę tego nigdzie namierzyć, a potrzebuję dość pilnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.08.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 I pytanie dodatkowe, czy konieczne jest wklejanie dodatkowo taśmy uszczelniającej w narożniku kabiny? np. Cersit CL 152? Nie mogę tego nigdzie namierzyć, a potrzebuję dość pilnie Tak, ściany mogą pracować i żeby nie powstały peknięcia stosuje się taśmę. U nas były preparaty z Miry (folia, taśma i mata pod podłogę z płytek w brodziku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.08.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 No to kupię. A jakie jest uzasadnienie stosowania tego mazidła? Ciekawe jak nasza cywilizacja przetrwała gdy wcześniej nie było tak niezbednych produktów? Cywilizacja myła się w potoczku, a potem w misce, okresami mycie uważane było za szkodliwe, więc nie było lania hektolitrów wody po ścianach prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts