Adamxyz 14.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 po malowaniu i to dopiero kolorem,ja niestety nie mogłem malować ponieważ nie mam jeszcze ogrzewania w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.02.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 czy sa jakies "gładzie" przypominające strukturą tynk z piasku kwarcowego?? i czy ew można taką gotową mieszanką zaciągać płyty g-k?? tak sobie kombinuję, że przy takim rozwiązaniu nie trzeba byłoby kłaść wszędzie gipsowych gładzi Są gotowe mieszanki tynków szlachetnych-cienkowarstwowych. Faktura zależna od wybranego tynku i sposobu jego nałożenia. Tynki z drobną fakturą należy malować dobrymi farbami bo można je zamulić. Ale to kosztuje i to nie mało! Nie ma w tym oszczędności! Taki bajer kosztuje ale ładnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tureek 02.03.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 oczywiscie, że są tynki cienkowarstwowe i molowane tzw. przecierką, koszt ustalany indywidualnie, ale efekt... wspanialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokraft 11.03.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 17zł/m2 na gotowo Białystok.tel0508256719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokraft 20.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 kompletna szpachla 2x z pomalowaniem koloru od15 do 18zł\m2 bez wliczania żadnych narożników.Nonsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 przy remontach -przygotowanie podłoża + szpachlowanie + szlifowanie + malowanie bez materialu ok.16-18 pln/m2 netto + 8 pln/mb montażu narożnika alu --------------------- w nowych budynkach ok.14-16 pln/m2 netto + 8 pln/mb montażu narożnika alu klika Pan z Anglii czy Irlandii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.03.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ech... 200m2 zrobiś na miesiąc za 18zł/m2 i można się później byczyć... a ja zapierdalam za ok 8-10zł/m2... no cóż jestem z prowincji... w Warszawie też mam 15zł/m2... a narożniki wliczam w cenę metrów... dlatego liczę metraż okien i drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxyz 23.03.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 tak to można żyć,u mnie 3 osoby przez tydzień zrobiły 700 m2 gładzi, szpachlowanie, szlifowanie itd,nie przemęczając sie zbytnio 8-9 h pracy dziennie, jeśli by liczyć po cenach podawanych powyżej wyjdzie nam: 800 x 18 zł = 12 600 zł plus takie pierdoły jak narożniki wyjdzie 15-16 tys. zł ponad 5000 zł tygodniowo na osobę proszę mi wybaczyć, ale niektórych fachowców trzeba by już dzisiaj wysłać w kosmos z kopniakiem w dup....ę na rozpędJednak dopóki będą ,którzy tyle zapłacą ceny będą rosły PSpłaciłem 8-9 zł za metr i była to uczciwa cena za ich ciężką pracę podaję nowy tel. do szefa ekipy - Pan KAROL 508 826 233 - u mnie robił sufity karton gipsy i gładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 24.03.2007 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Jakość tych prac musi być porażająca. Trzy osoby w tydzień 700m2 wychodzi ponad 30 m2 dziennie na osobę (wliczając sobotę i niedzielę). Nie przemęczali się powiadasz? Wybacz mi szczerość, ale śmieszą mnie takie posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 24.03.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 233m2 na osobę w tydzień? MAX 150m2 na tydzień a i to trzeba zap... normalnie wychodzi trochę ponad 100m2 na tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 24.03.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 24.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 facet,ktory kladzie nam tynki zaproponwal nam wykonanie gladzi za 14 zl/m2 z tym,ze "jak leci" czyli i za sciany gdzie sa tynki i tam gdzie sa polozone plyty (tam szpachlowanie raczej)..wydaje mi sie to drogo,poniewaz facet z pierwszego ogloszenia stwierdzil,ze bierze 6 zl za plyty K-G i 11,5 zl za gladzie... tyle o moich doswiadczeniach w zakresie cen w Trojmiescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 24.03.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Mam fachowca (z polecenia, sprawdzony - rowniez u rodziny) ktory obecnie zabudowuje mi skosy i sufit poddasza plytami gk (za 30zl/m2). Zapytalem go, czy nie chce tez zrobic gladzi na poddaszu. Obecnie jest tam tynk cem-wap (bardzo rowny) Byl chetny, ale powiedzial 15zl/m2. Gdy zaczalem sie glosno smiac, to sie chyba zorientowal, ze jednak nie ma do czynienia z frajerem, i zaraz dodal ze to cena z gruntowaniem i dwukrotnym malowaniem na gotowo (a malowania nie chcialem). Mam czlowieka, ktory zrobi mi je za 5zl/m2, ale to ktos z rodziny zony. Wczesniej zupelnie obcy czlowiek robil mi gladzie na parterze za 4,5/m2. Zaplacilem mu zlotowke wiecej niz chcial. Za to mi chyba zrobil troche wiecej niz chcialem, co w sumie wyszlo ponizej 5zl/m2.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 24.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Mam fachowca (z polecenia, sprawdzony - rowniez u rodziny) ktory obecnie zabudowuje mi skosy i sufit poddasza plytami gk (za 30zl/m2). Zapytalem go, czy nie chce tez zrobic gladzi na poddaszu. Obecnie jest tam tynk cem-wap (bardzo rowny) Byl chetny, ale powiedzial 15zl/m2. Gdy zaczalem sie glosno smiac, to sie chyba zorientowal, ze jednak nie ma do czynienia z frajerem, i zaraz dodal ze to cena z gruntowaniem i dwukrotnym malowaniem na gotowo (a malowania nie chcialem). oooo "moj" to z malowaniem chcial 18 zl Mam czlowieka, ktory zrobi mi je za 5zl/m2, ale to ktos z rodziny zony. Wczesniej zupelnie obcy czlowiek robil mi gladzie na parterze za 4,5/m2. my tez znalezlismy czlowieka,ktory zrobi nam te robote za "pol ceny" ,tez rodzina ale..mojej kolezanki wiem,ze facet zna sie na tej robocie a ze te u nas traktuje jako "fuche",ktora zrobi w czasie urlopu to i rece i nogi z radosci zaciera,ze bedzie mogl sobie dorobic bez koniecznosci wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 24.03.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Płacić 5 zł za gładzie gipsowe to wykorzystywanie czyjejś niezaradności. Tylko ktoś w bardzo dramatycznej sytuacji finansowej godzi się na taką zapłatę, a jeśli robi to w trakcie urlopu to znaczy, że zaharowuje się by związać koniec z końcem. Gdy ja zatrudniam kogoś z rodziny bądź znajomego to płacę więcej niż cena rynkowa z szacunku do ludzi, z którymi utrzymuję kontakty.Czasami rodzina umie dobić. Wstyd proszę Państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 24.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Płacić 5 zł za gładzie gipsowe to wykorzystywanie czyjejś niezaradności. Tylko ktoś w bardzo dramatycznej sytuacji finansowej godzi się na taką zapłatę, a jeśli robi to w trakcie urlopu to znaczy, że zaharowuje się by związać koniec z końcem. Gdy ja zatrudniam kogoś z rodziny bądź znajomego to płacę więcej niż cena rynkowa z szacunku do ludzi, z którymi utrzymuję kontakty. Czasami rodzina umie dobić. Wstyd proszę Państwa. ten "wstyd" to do mnie? nie oceniaj zbyt pochopnie i na podstwie jednego posta nie czuje sie winna sytuacji,ze ludzie zmuszani sa pracowac w czasie urlopu,aby dorobic do nedznej pensji nie zamierzam placic wykonawcy "glodowej stawki" ale taka,jaka jest srednia na rynku i dla obu stron do przyjecia..."pol ceny" to cena obecnego wykonawcy - szczegoly moj post wyzej..przyznasz ze 14 zlotych za wykonczenie i przygotowanie K-G do malowania to dosyc sporo. I nie uwierze,ze w sytuacji kiedy zglosi sie do Ciebie ktos z propozycja,ze wykona te robote za mniejsze pieniadze bedziesz upieral sie przy wyzszej stawce... no chyba,ze stac Ciebie na to czego z calego serca zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 My mamy tynki gipsowe, maszynowe, dość równe (przynajmniej takie się wydają ) chcielismy by fachowiec "od wykończeń" pomalował nam ściany. A on na to, że pomaluje, ale... musi również zrobić gładź, bo inaczej nie da nam gwarancji na samo malowanie. I za robociznę policzył 20 zł/m2 (Kraków) - a mamy ponad 400 m2 do zrobienia. Zrezygnowalismy - tym łatwiej, że kładzenie gładzi gipsowej na tynki gipsowe nie wydaje się nam zasadne. A może się mylimy? Kasia & Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 My mamy tynki gipsowe, maszynowe, dość równe (przynajmniej takie się wydają ) chcielismy by fachowiec "od wykończeń" pomalował nam ściany. A on na to, że pomaluje, ale... musi również zrobić gładź, bo inaczej nie da nam gwarancji na samo malowanie. I za robociznę policzył 20 zł/m2 (Kraków) - a mamy ponad 400 m2 do zrobienia. Zrezygnowalismy - tym łatwiej, że kładzenie gładzi gipsowej na tynki gipsowe nie wydaje się nam zasadne. A może się mylimy? Kasia & Szymon powiem szczerze ze roznie moze byc. ja kazałem swoim wykonawcom od tynków po zrobieniu gładzi raz pomalować - zagruntować białą emulsją - w ten sposób uniknąłem waszego kłopotu. bo wszytsko wyłazi i malowanie - bedzie tylko malowaniem. natomiat jeśli to 20 zł jest tylko z agładzie - to strasznie drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamxyz 26.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 233m2 na osobę w tydzień? MAX 150m2 na tydzień a i to trzeba zap... normalnie wychodzi trochę ponad 100m2 na tydzień Potwierdzam 3 osoby spoza W-wy z noclegiem u mnie na działce wykonały 700 m2 gładzi w 7 dni. To fakt nie opierniczali się, nie robili co chwila przerwy na papieroska i pogawędki. Jakośc prac jest w porządku, (gruntowanie, dwukrotne naciąganie ze szlifowaniem) potwierdził malarz, nie mam większych uwag do wykonastwa, dodam tylko że sciany były równe wiec nie musili ich równać, proszę jednak zwrócić uwagę na pracę ludzi zatrudnianych przez firmy budowlane za stawkę godzinową. Taki człowiek ma wydajność 2-3 mniejszą niz inny pracujący na własny rachunek. Moze rozbierzności w ilości pracy wykonanej dzienne wynikają własnie ze zmierzenia czasu pracy robotnika godzinowego. Wiem jedno z doswiadczenia tą samą pracę można wykonać 2-3 krotnie szybciej a wszystko zalezy od fachowości i kompetencji człowieka. Ale ok zakładając nawet 100 m2 gladzi na tydzień to daje nam 1800 zł tygodniowo x 7200 zł miesięcznie. Takie stawki w bogatych krajach Uni Europejskiej moze byly by do przyjęcia ale na litość nie w Polsce gdzie srednia pensja wynosi około 2000 zł PS. U kolegi pracownik na stawce godzinowej potrafił przy jednej scianie 2 x 3 stać cały dzien, glaskając ją papierem 150- wykonanie gladzi trwału u niego ponad miesiąc - okolo 600 m2 a efekt nie jest lepszy niz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokraft 27.03.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 warszawa i okolice 15zł/m2 netto. W cenie dwukrotne szpachlowanie ,przecieranie, malwanie-gruntowanie, zaprawki malarskie, na biało lub jeden kolor. W cene wliczam powierzchnie okien i drzwi ze względu na obróbkę. Nie doliczam żadnych narożników i takich bzdur.W skład mojej ekipy wchodzą 3-4 osoby. Średnio pracujemy po 8-10 godzin dziennie.Pozdrawiam.[email protected], tel.0 508 256 719 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts