Ślimak Maciek 29.01.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witam! Nie chciało mi się zawczasu ułożyć kabli grzejnych, to teraz mam. Czym można potraktować lód, coby go rozpuścić (lub przynajmniej pozbawić śliskości)? Sól odpada, bo wkoło trawnik. Tylko piasek? Nie ma jakieś skutecznej a przyjaznej zielenii chemii? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.01.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Witaj Maćku! U mnie podobnie,niestety. Wieczorem po 20 na schodach miałem litą taflę lodu. Szkoda mi solą atakować schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALWOWA 29.01.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 można coś takiego lub podobne np Nordena dobre ale drogie http://infofirma.pl/antylod/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Octan potasu - stosowany masowo do odladzania lotnisk. Może być też sodu, ale jest mniej korzystny.Mogą też być mieszanki wodno glikolowe, ale to droga zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 01.02.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Octan potasu - stosowany masowo do odladzania lotnisk. Może być też sodu, ale jest mniej korzystny. Mogą też być mieszanki wodno glikolowe, ale to droga zabawa. MALWOWA- dzięki, sprawdziłem, o to mi chodzi, ale koszt transportu ilości detalicznej do W-wy przekracza wartość towaru... Sp5es - a gdzież na Mazowszu rzeczony octan potasu dostać? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 01.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Popiół z kominka. Jak widać mam trochę podjazdu. Przy okazji naworzę przyszłą trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 03.02.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Octan potasu - stosowany masowo do odladzania lotnisk. Może być też sodu, ale jest mniej korzystny. Mogą też być mieszanki wodno glikolowe, ale to droga zabawa. MALWOWA- dzięki, sprawdziłem, o to mi chodzi, ale koszt transportu ilości detalicznej do W-wy przekracza wartość towaru... Sp5es - a gdzież na Mazowszu rzeczony octan potasu dostać? Pozdrawiam, Maciek[/quote Z głowy nie powiem. Można się pytać lotnisk (może odsprzedadzą). Produkuje BP oraz Clariant lub ich pogrobowiec - kiedys widziałem bodaj że na Śląsku jakiegoś dystrybutora, ale kontaktów nie zapisywałem. Roztwory octanu sodu robią zakłady chemiczne Dwory. Można też szukać przy producentów / dystrybutorów marynat spożywczych - używany jest do buforowania. W Warszawie można jeszcze szukać w firmie Chemia/ ul.Powązkowska, Cheman - bud. Ciech/też Powązkowska, ew lokalny Przedstawiciel firmy Brenntag , biura maja na Ursynowie na Migdałowej. Piszę potencjalne źródłą, trzeba podzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślimak Maciek 05.02.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Sp5es - dzieki, choć na razie się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts