poldek82 29.01.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Ma ktoś może doświadczenie z budową domu z poddaszem użytkowym o powierzchni do 120 m2 ??? Proszę o podanie przybliżonych kosztów budowy takiego domku "na gotowo" pod klucz przy założeniu że wykonany został w średnim standardzie. Proszę żeby wypowiedziały się osoby które taki dom już wybudowały??? Jaki jest koszt łączny ??? P.s. Prosił bym o nie pisanie typu "Przyjmij sobie 2500 zł/m2 i powinno starczyc" Bede wdzieczny za info od ludzi którzy takie domy postawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.01.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Zakładam, że uzbrojona i ogrodzona działka, a dom jest typowy (120 garaż w bryle na klikanaście m2: 17/22),a wykańczasz go dobrze negocjując dobre i markowe produkty. I (na droższych masz większy rabat niż na tańszych co sumarycznie przy mniejszym zużyciu tych pierwszych, wychodzi podobnie) to koszt powinien się zamknąć w okolicy 320'000 do 350'00 pln w zalezności od miesjca prowadzenia budowy (koszt transportu, koszt siły roboczej, inne zmienne). Budowałem dom dla siebie nie na sprzedaż, stawiam na markowe i solidne rozwiązania. Wychodzę z założenia: biednych nie stać na kupowanie byle czego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 31.01.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 minimalna kwota 300 tys chyba ze rodzina buduje jak u znajomych ale tez musi zarobic to koszt wyszedl 280 tysCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 01.02.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Zaczynam wkrótce budowę właśnie takiego domku i wydaje mi się że mozna to zrobić dużo taniej...Ja zamierzam zamknąć się w 200 tys w sysytemie gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 01.02.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Jak ten projekt do którego link podajesz w innym swoim poście to licz 250-270tys.Użytkowej jest koło 120m2 ale pow.netto prawie 200m2. Moim zdaniem te 250tys to minimum.Wyśrednij 120+200/2=160m2 *1700-1800zł w średnim standardzie.BTW nie wybudowałem co prawda domu z poddaszem ale parterowy, niestety tak jest ,że założenia założeniem ale kwota zamierzana do wydania zwiększa się minimum o 20-30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_i_marek 01.02.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 wiochman napisał: Zaczynam wkrótce budowę właśnie takiego domku i wydaje mi się że mozna to zrobić dużo taniej...Ja zamierzam zamknąć się w 200 tys w sysytemie gospodarczym. Śmiem wątpić. Jeżeli trzymać się powierzchni użytkowej (a nie jest to dobry odnośnik) to mój dom jest zbliżony - ma 125. Jeżeli nie będziesz go budował sam lub przy pomocy znajomych to zapomnij o takiej kwocie. 200 tysięcy to Ci starczy na stan surowy zamknięty + instalacje i coś tam jeszcze. A gdzie reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 01.02.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mysle, ze jak bedziesz ostro pilnowal kosztów, to 300 tyś powinno wystarczyć (bo piszesz o średnim standardzie). Gdyby mial byc w niskim to pewnie mniej, ale o ile to nie wiem.pozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiochman 02.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 wiochman napisał: Zaczynam wkrótce budowę właśnie takiego domku i wydaje mi się że mozna to zrobić dużo taniej...Ja zamierzam zamknąć się w 200 tys w sysytemie gospodarczym. Śmiem wątpić. Jeżeli trzymać się powierzchni użytkowej (a nie jest to dobry odnośnik) to mój dom jest zbliżony - ma 125. Jeżeli nie będziesz go budował sam lub przy pomocy znajomych to zapomnij o takiej kwocie. 200 tysięcy to Ci starczy na stan surowy zamknięty + instalacje i coś tam jeszcze. A gdzie reszta? Dużo zrobię sam no bo umi się... Pozatym jestem kierownikiem hurtowni instalacyjno sanitarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKP1 02.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 MAMY PODOBNY DOM PROJEKT ASIA Z GARAŻEM Z HORYZONTU 120 M2WYDALISMY AKTUALNIE 165000 ZŁ A POTRZEBA JESZCZE OKOŁO 60000I ANI DEKO MNIEJ POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.02.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Zaczynam wkrótce budowę właśnie takiego domku i wydaje mi się że mozna to zrobić dużo taniej...Ja zamierzam zamknąć się w 200 tys w sysytemie gospodarczym. Masz absolutną rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts