Hydraulik 01.02.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Niestety jest z otarta komora spalania a takich nie powinno się montować w nowobudowanych domach pyzatym OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 02.02.2007 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Niestety jest z otarta komora spalania a takich nie powinno się montować w nowobudowanych domach pyzatym OK Mówisz, że piec jest OK ? Wiesz coś o awaryjności tego modelu i Junkersów ogólnie ? dlaczego nie z otwartą komorą ? U mnie ma on wisieć w pomieszczeniu gospodarczym 4,5 m2 (11 m3 kubatury). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 02.02.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Niestety jest z otarta komora spalania a takich nie powinno się montować w nowobudowanych domach pyzatym OK witam niezły, naprawdę? a piece bez gwarancji powinno się montować ? gdzie jest moja gwarancja na piec który mi sprzedałeś ?zepsuł mi się zbiornik hydroforowy który mi zamontowałeś, może byś coś doradził łobuzie ? grzejniki ktróre zamontowałeś nie wystarczją do ogrzania - kuj sciany i montuj dodatkowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 11.02.2007 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Odświeżam temat. Spotkałem się już z dwoma instalatorami i raczej zanosi się na to, że będzie piec jednofunkcyjny + zasobnik. Teraz trzeba tylko dokonać wyboru jaka marka. Myślę o tych producentach: Viessmann Vaillant Wolf Brötje Immergas Termet Junkers Trzeba będzie zobaczyć, który z nich w momencie zakupu będzie miał jakąś fajną ofertę na cały zestaw. No chyba, że do tematu włączy się któryś z forumowych fachowców i napisze to i tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gołąb 14.02.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam! Jestem zainteresowany tematem - proszę o więcej informacji - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.02.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam! Jestem zainteresowany tematem - proszę o więcej informacji - pozdrawiam. Nie ma lekko. Od siebie też trzeba coś dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 14.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Mi ostanio zaproponowani Berettę Komfort II z zasobnikiem Irda 120s (120l), która w pakiecie ma już trochę elektroniki, ułatwiającej sterowanie. Cena takiego zestawu to ok. 4500zł brutto. Beretta - marka włoska, produkana w Polsce.Może wypowiedzą się jacyś użytkownicy Beretty?Zestaw Vaillanta o podobnej charakresytyce to wydatek około 6000zł. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.02.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Może wypowiedzą się jacyś użytkownicy Beretty? Zestaw Vaillanta o podobnej charakresytyce to wydatek około 6000zł. pzdr. mam Berettę Kompact Green 25KW (kondensat z pogodówką) + zasobnik QIK + moduł 2 stref grzewczych (podłogówka + grzejniki) + programator bezprzewodowy PT21(podłogówka) i drugi programator Eurostar (grzejniki). Całość działa bardzo dobrze, jest parę osób na forum co mają nowsze modele kotłów Beretty produkowanych w Polsce i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 14.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja po maglowaniu tematu postanowiłem wybrać pomiędzy następującymi kotłami jednofunkcyjnymi Turbo ( nie kondesaty): 1. Brötje 24 TE Energy 2. Buderus U022-24K 3. Buderus U052-24 4. Junkers Ceraclass ZS 14-2 DV AE23 5. Vaillant TURBOmax Plus VU 152-2 6. Viessmann Vitopend 100-WH1B* 7. Viessmann Vitopend 100-WHEA* 8. Wolf TopLine TGG-18 Ponieważ każdy z nich jest porządnym sprzętem, o osteteczniej decyzji przesądzi: - energooszczędność - cena zestawu (np kocioł+regulator+zasobnik) - bliskość i dostępność serwisu - stylistyka i wymiary (cieniutko u mnie z miejscem...) * - czy ktoś wie czym te dwa się różnią Bo niestety nie mogłem tego doczytac na stronie intrnetowej Viessmanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 15.02.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Witam,ja osobiście jestem za kotłem 2-f z wbudowanym zasobnikiem, podoba mi się:Kotol Tiger 12 KTZ o parametrachTyp plynový Prevedenie závesné Výkon min. 3.5 kW max. 11.5 kW Odvod spalín turbo Rozmery šírka 410 mm výška 900 mm hĺbka 570 mm Množství TUV objem zásobníka 45 l prietok 9.2 l Cena* 32500 Sk (znajomy kupoł go 28000 Sk~~ 3 tys.) a dlatego taki, gdyż mam tylko jedną łazienkę z prysznicem, male mieszkanko 80m2 dobrze docieplone, zakładam że kocioł o tak małem mocy minimalnej będzie przez wiekszość czasu pracowal z duża sprawnością. Wbudowany zasobnik 45l wg opini moich znajomych z Słowacji w zupełności spełni moje oczekiwania.Jednak mam problem, kociołek ten mogę kupić na Słowacji (producent to http://www.protherm.sk ) w Polsce chyba nie ma przedstawicielstwa, jak to jest z gwarancją , czy musi być wyznaczony przez producenta, czy jak znajdę sobie jakiegoś na miejscu to on może mi go zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts