Renka Grabow 19.09.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Monikach, Życzę jak najszybszej przeprowadzki, a niech tam: już na wiosnę 2008, nawet na goły beton!!! położysz kawałek wykładziny i będziesz u siebie. Przynajmniej przypilnujesz fachowców Ja mam właśnie taki plan - w przyszłym roku przenoszę się wiosną bez względu na zaawansowanie prac... W powracając do kwestii - jakie okna? czy widziałaś gdzieś drzwi i bramę garażową pasujące do koloru macore? Zastanawiam się jak ja potem dobiorę kolor drzwi. Chyba powinnam posprawdzać co będzie pasowało... Chciałam drzwi w tym samym kolorze co okna... Masz jakieś wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.09.2007 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 sie zleciały ...aż mi sie humor poprawił ... Braza dzięki od razu mi lepiej ... Niestety jestem z tych co to wszystko w sobie tłamszą, a potem to już taki dół, że ho ho ... Ale ciii słońce wyszło ... Miko jakie góry?? ...chyba maczuga Herkulesa ... Do Zakopca kawał drogi mam...ale co ma powiedzieć KTOŚ z Kołobrzegu ... SylviaW bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś ... mam nadzieję, że faktycznie perypetie budowlane okażą się kiedyś powodem do żartów ... Renka Grabow witaj! Zazdroszczę optymizmu ... Ja również zamierzam w przyszłym roku zamieszkać u siebie...bez względu na wszystko i choćby nie wiem co ... Co do okien, to prawdę mówiąc jestem przed wizytą w salonie, bo tak jak Ty chciałabym drzwi wejściowe w tym samym kolorze i oblicówkę też...niestety o te detale nie pytałam wcześniej ...mam nadzieję, że nie będzie problemu ...ale głowy nie dam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.09.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 I weź sobie to wszystko co powyżej do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 19.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Renka Grabow witaj! Zazdroszczę optymizmu ... Ja również zamierzam w przyszłym roku zamieszkać u siebie...bez względu na wszystko i choćby nie wiem co ... Dołączam do klubu Next year choćby nie wiem co Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.09.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 I weź sobie to wszystko co powyżej do serca Mówisz ...masz ... Dołączam do klubu Next year choćby nie wiem co Tak trzymać Kasia w takim tempie, to już za chwilkę będziesz u siebie, a nie w przyszłym roku ...czego serdecznie Ci życzę ... ...ale nie bądź taka poczekaj na nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 20.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 moniko, cały dziennik przeczytałam )) super, wstawiam do ulubionych i bede obserwować postępy zapisuję się równiez do klubu miłośników cegieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Cześć moniczka Nie martw się..... Z tymi prętami to nie ma takiej strasznej tragedii - wszystko da się jeszcze naprawić - byleby tylko nie naprawiali tego partacze tak jak u nas na początku... Kilka pierwszych prętów które mocowali murarze po prostu dało się wyciągnąć Najlepsze są podobno kotwy chemiczne - my daliśmy się naciągnąć na zamiennik - żywicę epoksydową czy jakoś tak. No i w tej żywicy najważniejsze jest, żeby wywiercone otwory, w których będą pręty zbrojeniowe były bardzo dokładnie wyczyszczone - to jest 90% sukcesu. U nas większość prętów mocował Łukasz, więc jakbyś miała jakieś pytanka to wal śmiało - w tym temacie jest mocny Było 15 trzpieni betonowych i w każdym 4 pręty - cały czas wierzymy, ze dach nam nie odleci Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.09.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Moniczko, wklejam link do projektu domu, który elewację ma z kamienia i drewna. Obejrzyj sobie, może coś przyjdzie Ci do głowyhttp://budujdom.pl/projekt-typowy/tk12 A jak rozwija się sytuacja z Waszym budowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 24.09.2007 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 mamamatinka witam ... i ze wzajemnością ... Kasia niby się nie martwię , ale sam fakt, że coś nie zostało należycie zrobione jest wkurzający ... Chciałabym, żeby tymi prętam zajął się Piotrek, ale niestety u niego z wolnym czasem jest gorzej niż źle ... Cóż... trzeba będzie coś wykombinować ...wszystko oblukałam u Ciebie i przedstawiłam mężowi , ależ jestem mądra ... Brazunia aleś Ty dobra dziewczyna i tak o mnie czasami pamiętasz...normalnie serce roście ... Fajna ta elewacja, choć trochę trąca nowoczesnością ...a ja tak bardziej ku stodole, albo wiejskiej chałupie się skłaniam ... Zawsze jednak można coś podejrzeć, a czasem i ściągnąć ... Serdeczne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.09.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Monika nie ma za co dziękować Z przyjemnością jeszcze pogrzebię, może coś znajdę. A pokombinować można i to różniście, więc kombinuj Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Monikach wkleję co znalazłamhttp://www.extradom.pl/grafiki/3725/big.jpghttp://www.extradom.pl/grafiki/3269/big.jpg To oczywiście tylko inspiracje. Może coś Ci się przyda. Trudno, psia kostka znależć elewację kamień+drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 26.09.2007 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cześć Monisiu, Widzę, że problemy się nie skończyły - tzn. pojawiają się następne Trzymam za was kciuki, żebyście już wszystko mieli za sobą. Co do okien - te profile naprawdę są śliczne. A jaki kolor elewacji planujesz? W ogóle to nie wiem, jaki odcień ma wasza dachówka, bo moja miedziana angoba jest taka dość ciemno czerwona ale wpadająca w brąz (ciepły kolor), i te okna zdecydowanie by nie pasowały. Ale wiadomo - każda dachówka (mimo, że nazwa ta sama) różni się odcieniem. No i może na zdjęciu inaczej wygląda.... Więc napisz jak to z tą kolorystyką. Ja jeszcze w sprawie cegły - zabiłaś mnie normalnie tymi zdjęciami!!! Piękne, dokładnie takie mi się podobają. Nie chcę klasycznego ceglastego koloru, chcę właśnie taki mniej standardowy, i ta ze zdjęcia 1 i 4 jest super. Wkleję jutro zdjęcie kominka, gdzie jest jeszcze inna, fajna cegła. Bo ja właśnie do obudowy kominka inspiracji ceglanych szukam. Buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 26.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 W temacie elewacji, bardzo podoba mi się mój Praktyczny D07, Agnesk, umieściła w swoim dzienniku fotki, na których widać elewację jeszcze przed końcem wszystkich prac, dla mnie bomba góralskie klimaty http://foto.m.onet.pl/_m/6250a11c67aee7cdbc6aea00edd55ab9,10,19,0.jpg gdybyś miała ochotę porozmawiać o szczegółach to link do Jej dziennika http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=21961 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 26.09.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Braza wklejaj, wklejaj ...jak znajdę trochę wolnego czasu i jak zacznę kombinować to padniesz z wrażenia ... Dominiś kope lat :lol: ... cieszę się, że zajrzałaś Jak sama zauważyłaś problemy były i nadal są (chyba nas polubiły tfu, tfu)...kiedyś się skończą te budowlane, a zaczną pewnie inne...tak to już jest ... Okna naprawdę fajnie wyglądają, ale muszą współgrać z dachówką, która jest raczej rudawa i z przyszłą oblicówką ...i tu mam zgryz... może być kiepsko ... W tym roku wyciągniemy poddasze i przykryjemy dach papą, jeśli pogoda dopisze rzucimy dachówkę. Okna natomiast planujemy założyć dopiero wiosną i dlatego nie ma stu % decyzji ...ale wkrótce to się zmieni ... Co do cegły to muszę Ci powiedzieć, że byłam w jednym z salonów meblowych, gdzie są wstawki z tej właśnie niestandardowej cegły i wyglądała rewelacyjnie ...lepiej niż na zdjęciach ...naprawdę powaliła nas na glebę ... Kominek też będziemy robić z cegły, będzie raczej prosty bez bajerów ... miałam gdzieś fotki jak znajdę to Ci podeślę ... Pozdrawiam cieplutko! PS. Będę miała kilka pytań na temat dżdżownic - mój małż jest prawie zdecydowany ... Sylwia dzięki za fotkę domek naprawdę ładnie się prezentuje i ta okolica ...bomba! Nie wiem czemu uparłam się na miedziany dach ....ten wygląda świetnie...kurcze muszę to przemyśleć ...Sylwia, w razie czego będzie na ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 26.09.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Hmmm... niezły fachóra z mężą zamówienia przyjmuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 26.09.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Hmmm... niezły fachóra z mężą zamówienia przyjmuje?? Jasneeeeee ...czego się nie robi za głupie... ... Powiem Ci w sekrecie, że to żaden problem ... Pozdrówka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Mobilny Plac Zabaw rewelacja!!!! Czapki z głow przed Twoim Mężem!! Sprawy się jakoś ułożą - to "jakoś" brzmi dziwnie, wiem, ale tak to jest Problemy Was w tej chwili lubią, za chwilę polubia innych, spokojna głowa, one wierne nie są Będzie okej, bo inaczej być nie może, zobaczysz Szukam tych elewacji, nawet stare katalogi wytargałam z jakiegoś zakurzonego kąta Nad kolorem dachu się zastanów i to bardzo głęboko, ja osobiście dachów w czerwonych odcieniach zwolenniczką nie jestem. Do tych okien pasowałby ciemny szary lub ciemny brąz, jak gorzka czekolada. Ale to moja wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 26.09.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No plac jest zajefajny, moj malz obiecal ze zrobi podobny - zapisze sobie to wasze zdjecie i bede mu go pokazywac w chwilach slabosci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 27.09.2007 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dzięki dziewczyny ...powiem nieskromnie, że nam też się podoba Najważniejsze, że dziewczynki są zadowolone ...przesiadują tam non stop ...i dzieci sąsiadów często do nas wpadają ... Braza co ja mam powiedzieć ...jakieś dobre winko masz u mnie ...może razem je kiedyś obalimy?.. na moim lub Twoim tarasie kolakao zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 kolakao zapraszam częściej Staram sie jak moge ale ciagle mi gdzies godzin brakuje w dobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts