Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

monikach - komentarze i takie tam;)

Recommended Posts

Monikach,

Życzę jak najszybszej przeprowadzki, a niech tam: już na wiosnę 2008, nawet na goły beton!!! położysz kawałek wykładziny i będziesz u siebie. Przynajmniej przypilnujesz fachowców :wink:

Ja mam właśnie taki plan - w przyszłym roku przenoszę się wiosną bez względu na zaawansowanie prac...

W powracając do kwestii - jakie okna? czy widziałaś gdzieś drzwi i bramę garażową pasujące do koloru macore? Zastanawiam się jak ja potem dobiorę kolor drzwi. Chyba powinnam posprawdzać co będzie pasowało... Chciałam drzwi w tym samym kolorze co okna... Masz jakieś wiadomości?

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o :o sie zleciały :wink: :lol: ...aż mi sie humor poprawił :D ...

Braza dzięki :D od razu mi lepiej 8) :D ...

Niestety jestem z tych co to wszystko w sobie tłamszą, a potem to już taki dół, że ho ho :oops: :oops: ... Ale ciii słońce wyszło :wink: :lol: :lol: ...

Miko jakie góry?? :o ...chyba maczuga Herkulesa :wink: :lol: :lol: ... Do Zakopca kawał drogi mam...ale co ma powiedzieć KTOŚ z Kołobrzegu :o :oops: :wink: ...

SylviaW bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś :wink: :D ... mam nadzieję, że faktycznie perypetie budowlane okażą się kiedyś powodem do żartów :wink: :lol: ...

Renka Grabow witaj! :D Zazdroszczę optymizmu 8) :D ... Ja również zamierzam w przyszłym roku zamieszkać u siebie...bez względu na wszystko i choćby nie wiem co :wink: :p ...

Co do okien, to prawdę mówiąc jestem przed wizytą w salonie, bo tak jak Ty chciałabym drzwi wejściowe w tym samym kolorze i oblicówkę też...niestety o te detale nie pytałam wcześniej :oops: :( ...mam nadzieję, że nie będzie problemu :roll: ...ale głowy nie dam :wink: :lol: ...

I weź sobie to wszystko co powyżej do serca :D

Mówisz ...masz :wink: :lol: :lol: ...

Dołączam do klubu

Next year choćby nie wiem co

Tak trzymać

Kasia w takim tempie, to już za chwilkę będziesz u siebie, a nie w przyszłym roku :o 8) :D ...czego serdecznie Ci życzę :D ...

...ale nie bądź taka poczekaj na nas :wink: :lol:

Cześć moniczka :D :D :D

Nie martw się.....

Z tymi prętami to nie ma takiej strasznej tragedii - wszystko da się jeszcze naprawić - byleby tylko nie naprawiali tego partacze tak jak u nas na początku...

Kilka pierwszych prętów które mocowali murarze po prostu dało się wyciągnąć :evil: :evil: :evil:

Najlepsze są podobno kotwy chemiczne - my daliśmy się naciągnąć na zamiennik - żywicę epoksydową czy jakoś tak. No i w tej żywicy najważniejsze jest, żeby wywiercone otwory, w których będą pręty zbrojeniowe były bardzo dokładnie wyczyszczone - to jest 90% sukcesu.

U nas większość prętów mocował Łukasz, więc jakbyś miała jakieś pytanka to wal śmiało - w tym temacie jest mocny :lol:

Było 15 trzpieni betonowych i w każdym 4 pręty - cały czas wierzymy, ze dach nam nie odleci :wink: :lol:

Pozdrówka kasia

mamamatinka witam :D ... i ze wzajemnością 8) :D ...

Kasia niby się nie martwię :roll: :-? , ale sam fakt, że coś nie zostało należycie zrobione jest wkurzający :evil: ... Chciałabym, żeby tymi prętam zajął się Piotrek, ale niestety u niego z wolnym czasem jest gorzej niż źle :roll: :( ...

Cóż... trzeba będzie coś wykombinować :wink: ...wszystko oblukałam u Ciebie i przedstawiłam mężowi 8) :D , ależ jestem mądra :roll: :wink: ...

Brazunia aleś Ty dobra dziewczyna i tak o mnie czasami pamiętasz...normalnie serce roście :oops: :oops: ...

Fajna ta elewacja, choć trochę trąca nowoczesnością :roll: ...a ja tak bardziej ku stodole, albo wiejskiej chałupie się skłaniam :p ... Zawsze jednak można coś podejrzeć, a czasem i ściągnąć :wink: ... Serdeczne dzięki! :D :D

Cześć Monisiu,

Widzę, że problemy się nie skończyły - tzn. pojawiają się następne :( Trzymam za was kciuki, żebyście już wszystko mieli za sobą.

Co do okien - te profile naprawdę są śliczne. A jaki kolor elewacji planujesz? W ogóle to nie wiem, jaki odcień ma wasza dachówka, bo moja miedziana angoba jest taka dość ciemno czerwona ale wpadająca w brąz (ciepły kolor), i te okna zdecydowanie by nie pasowały. Ale wiadomo - każda dachówka (mimo, że nazwa ta sama) różni się odcieniem. No i może na zdjęciu inaczej wygląda.... Więc napisz jak to z tą kolorystyką.

Ja jeszcze w sprawie cegły - zabiłaś mnie normalnie tymi zdjęciami!!! Piękne, dokładnie takie mi się podobają. Nie chcę klasycznego ceglastego koloru, chcę właśnie taki mniej standardowy, i ta ze zdjęcia 1 i 4 jest super. Wkleję jutro zdjęcie kominka, gdzie jest jeszcze inna, fajna cegła. Bo ja właśnie do obudowy kominka inspiracji ceglanych szukam.

Buziaki! :D

W temacie elewacji, bardzo podoba mi się mój Praktyczny D07, Agnesk, umieściła w swoim dzienniku fotki, na których widać elewację jeszcze przed końcem wszystkich prac, dla mnie bomba :D góralskie klimaty ;)

http://foto.m.onet.pl/_m/6250a11c67aee7cdbc6aea00edd55ab9,10,19,0.jpg

gdybyś miała ochotę porozmawiać o szczegółach to link do Jej dziennika :D

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=21961

Braza wklejaj, wklejaj 8) :D ...jak znajdę trochę wolnego czasu i jak zacznę kombinować to padniesz z wrażenia :wink: :lol: :lol: ...

Dominiś kope lat :wink: :lol: :lol: ... cieszę się, że zajrzałaś :D

Jak sama zauważyłaś problemy były i nadal są (chyba nas polubiły :roll: tfu, tfu)...kiedyś się skończą te budowlane, a zaczną pewnie inne...tak to już jest :wink: :lol: ...

Okna naprawdę fajnie wyglądają, ale muszą współgrać z dachówką, która jest raczej rudawa i z przyszłą oblicówką ...i tu mam zgryz... może być kiepsko :-? ... W tym roku wyciągniemy poddasze i przykryjemy dach papą, jeśli pogoda dopisze rzucimy dachówkę. Okna natomiast planujemy założyć dopiero wiosną i dlatego nie ma stu % decyzji :roll: :oops: ...ale wkrótce to się zmieni :D ...

Co do cegły to muszę Ci powiedzieć, że byłam w jednym z salonów meblowych, gdzie są wstawki z tej właśnie niestandardowej cegły i wyglądała rewelacyjnie 8) :D ...lepiej niż na zdjęciach :p ...naprawdę powaliła nas na glebę :oops: :wink: ... Kominek też będziemy robić z cegły, będzie raczej prosty bez bajerów :wink: ... miałam gdzieś fotki jak znajdę to Ci podeślę :D ... Pozdrawiam cieplutko! :D

PS. Będę miała kilka pytań na temat dżdżownic - mój małż jest prawie zdecydowany :roll: :-? :x :wink: ...

Sylwia dzięki za fotkę :D domek naprawdę ładnie się prezentuje i ta okolica 8) :D ...bomba! :D Nie wiem czemu uparłam się na miedziany dach :roll: ....ten wygląda świetnie...kurcze muszę to przemyśleć :oops: :oops: ...Sylwia, w razie czego będzie na ciebie :lol: :lol:

Mobilny Plac Zabaw rewelacja!!!! Czapki z głow przed Twoim Mężem!!

Sprawy się jakoś ułożą - to "jakoś" brzmi dziwnie, wiem, ale tak to jest :-? Problemy Was w tej chwili lubią, za chwilę polubia innych, spokojna głowa, one wierne nie są :wink: :D Będzie okej, bo inaczej być nie może, zobaczysz :D Szukam tych elewacji, nawet stare katalogi wytargałam z jakiegoś zakurzonego kąta 8)

Nad kolorem dachu się zastanów i to bardzo głęboko, ja osobiście dachów w czerwonych odcieniach zwolenniczką nie jestem. Do tych okien pasowałby ciemny szary lub ciemny brąz, jak gorzka czekolada. Ale to moja wizja :oops:

Dzięki dziewczyny :D ...powiem nieskromnie, że nam też się podoba :p

Najważniejsze, że dziewczynki są zadowolone 8) :D ...przesiadują tam non stop :lol: :lol: ...i dzieci sąsiadów często do nas wpadają :wink: :D ...

Braza co ja mam powiedzieć :roll: ...jakieś dobre winko masz u mnie :D ...może razem je kiedyś obalimy?.. na moim lub Twoim tarasie :wink: :lol: :lol:

kolakao zapraszam częściej :wink: :D