Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

monikach - komentarze i takie tam;)

Recommended Posts

Braza mam nerwa :evil: , ale nie zamierzam niczego odpuszczać 8) :D :wink: ... Info poszło na priv. :)

Maanmy po tym co sam przeszedłeś wierzę, żę takie rzeczy nie są Ci obce :evil: :-? ...

Dzięki za wsparcie:)

TomKa witaj w moich skromnych progach :wink: :D

Niestety nie wiem czy dam radę Ci pomóc :roll: :( ... szczegóły poszły na priv.

Pozdrawiam cieplutko! :D

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Info dostałam, wysłałam na priv podziękowania, ale niniejszym jeszcze raz to czynię: Dzięki bardzo. Nerwy nic nie dadzą poza bólami żołądka :wink: więc daj spokój. Wiem co mówię, przechodziłam przez to i naprawdę nie warto!!

Pozwolę sobie na małą prywatę, ale informacja dla Maanmy: nie wiem, czy to ważne, ale chyba przez przypadek w moich komentarzam zamieściłeś wpis o dachu. Mi to nie przeszkadza, ale to oznacza, że tam gdzie chciałeś ten wpis zamieścić to go w tej chwili nie ma :roll:

Mam do Ciebie pytanie odnośnie robienia nowych sadzonek :-? ...otóż posiadam 3 letni krzak berberysa purpurowego, tzn. mama ma :p i chciałabym go trochę ogołocić, bo rośnie przy furtce i zaczyna przeszkadzać, ale nie wiem czy z gałązek można zrobić nowe roślinki, a jeśli tak to kiedy i w jaki sposób - możesz podpowiedzieć? :oops: :) ...

Moniś,

Kopiuję ci z jakiejś stronki:

Berberysy - bardzo proste w rozmnażaniu; najłatwiej przez wysiew nasion. Bardzo często zdarzają się samosiejki, które w ponad 90% zachowują kolor liści rośliny matecznej. Można rozmnażać również sadzonki. Odmiany o liściach zrzucanych na zimę sadzonkuje się od połowy lipca - należy usunąć dolne ciernie i liście oraz ograniczyć parowanie (np.przykryć folią), podłoże - torf z piaskiem. Odmiany o liściach zimnozielonych rozmnaża się przez sadzonki cięte na początku jesieni.

A w innym miejscy twierdzą, że przez sadzonki półzdrewniałe, których opis jest na tej stronce:

http://www.ogrody.cvd.pl/sadzonki_polzdrewniale.php

i tutaj:

http://ogrod.to.jest.to/ogrody/r_polzdrew.htm

Możesz jeszcze spróbować ze zdrewniałych (na półzdrewn. już trochę późno), tutaj jest opis:

http://ogrod.to.jest.to/ogrody/r_zdrewniale.htm

Tylko pamiętaj o odpowiednim ukorzeniaczu, takim przeznaczonym do danego rodzaju sadzonek (żaden tam uniwersalny).

Powodzenia! :D

Braza masz piękny dach (,,wdzięczny'') u siebie w dzienniku . :D

pozdrawiam maannmy

O ja głupia ......!!!! Myślałam, że to pomyłkowy post :D A co do dachu, to bardzo mi się ten dom spodobał właśnie też przez dach.

Dzięki Maanmy :D

Moniko bardzo Ci współczuję z powodu tych pieniędzy :(

Co zaś się tyczy murarzy to ja miałam podobnie. Nie mogłam się doczekać kiedy skończą. Byli gdy miało ich nie być, a gdy ja na nich czekałam to sie nie pojawiali. Jakos dotrwalismy jednak do końca. Efektem tych mijanek było zamurowanie przejscia miedzy pokojami (zapomnieli o ustaleniach) i okno w łazience w pionie a nie poziomie :lol:

Wierzę, że niebawem zakończysz i Ty etap murarki i niebawem zobaczymy zamkniety domek :lol:

Ja rowniez uwazaam ze to nie koniec swiata - wiem ciezko pracujecie na wasz dom, zastanawiacie sie nad kazda zlotowka - jak wydac i ile wydac - a tu przychodzi taki palant przez ktorego tracicie 3tys i na dodatek instytucje ktore powinny byc wam pzrychylane i od ktorych tego oczekujecie robia tak jakbyscie to wy byli winni a nie on i ciezko jest sie z tym pogodzic - ale chyba bedziecie musieli - pomyslcie ze jestescie zdrowi, jestescie razem a jemu sie za takie matactwa jeszcze podwinie noga i dostanie pozadnego kopa od zycia a m oze nie tylko od zycia :lol: :lol: i nie tylko kopa !!!!

Glowa do gory - trzymam kciuki za reszte!!!

Monika,

Dlaczego się tak długo nie odzywasz??? Niestety nie jesteś jedyna osobą, która się "przejechała" finansowo. Czasami mam wrażenie, że więcej jest tych oszustów niż uczciwych - ale to zazwyczaj w ponury dzień po jakiejs aferze na budowie... Potem na szczęscie mija...

Napisz czy coś się dzieje u was na budowie, a jak się nic nie dzieje też napisz - przynajmiej się wyzłościsz!!!!

Moniczka

To ja też coś dodam od siebie :D

Nam ukradli klucze od dwóch samochodów i od domu...

Stało się to po awanturze z gośćmi, którzy robili drenaż.....

(Łukasz kazał im przerwać pracę, bo zobaczył, że kopią nie w tym kierunku co trzeba - PALANTY)

Mamy podejrzenia, nie mamy dowodów, że to złośliwie szef ekipy wyciągnął kluczyki z zamka w bagażniku i je po prostu gdzieś wyrzucił w krzaki :(

Taki scenariusz jest w 99% dla nas prawdziwy.....

Nic nie możemy zrobić oprócz tego, że zmienimy zamki w drzwiach i tyle....

Monia nie łam się :lol: :lol: :lol:

Święta idą :wink: :lol:

Buziaczki :p

Kochani bardzo Wam dziękuję za wszelkie słowa otuchy, za to, że do mnie zaglądacie, a przede wszystkim za to, że jesteście :D :D :D ...

Nie sądziłam, że ktoś zauważył moją nieobecność :oops: :oops: ... sorki... obiecuję poprawę :wink: :D ...

Kumulacja problemów wszelakich osiągnęła gigantyczny rozmiar i stąd mój wisielczy humor :roll: a tak naprawdę to zakasałam rękawy i ostro wzięłam się do pracy 8) :D ...ale o tym ciutkę później i w dzienniku :wink: :D ...

PS. Nie myślcie, że jestem taką egoistką, która widzi tylko swoje problemy, a incydent z oszustem uważa za koniec świata :-?... Dawno temu dokonałam hierarchizacji wartości w moim życiu i na takie bzdury nie ma miejsca ...tzn. one są dołują, wyprowadzają z równowagi psychicznej :wink: , ale generalnie są mało istotne....Jest mi strasznie przykro z powodu przejść jakie mieliście na swoich budowach :( :( ...i wcale nie poprawiło mi to humoru, tylko bardziej wkurzyło :evil: :evil: ... mocno Wam współczuję :( :( ...

Jak tylko znajdę trochę czasu skrobnę parę słów :) ...narka! :D

Monia, ty se jaj nie rób ino częściej pisz :evil:

Każdy ma jakieś problemy, a dzięki wypłakaniu się na forum jakoś lepiej się robi na duszy. Ja tak płakałam od 1 październiak kiedy to cieśle właśnie mieli przywieźć naszą więźbę i ją położyć. Przywieźli ją dopiero w piątek, TEN piatek, a położą ją jutro :roll:

Miesiąc w plecy.

A złodziejom niech ręce uschną :evil: :evil: :evil: :evil: