Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

monikach - komentarze i takie tam;)

Recommended Posts

Hej Monika !

Nie poddawaj się - będzie dobrze :-)

Rzeczywiście Wasz domek jest bardzo podobny do mojego :-)

Balkony nad tymi wystającymi częściami domu to dobry pomysł - ja tego nie mam i już widze ze elewacja dobrze deszczu nie znosi...

Zmieniłabym trochę scianki na poddaszu ten róg łazience na przeciwko wejścia nie będzie dobrze wyglądał... Zaczyna się w środku drzwi...

Wejście do garderoby zrobiłabym z pokoju - tak byłoby dużo wygodniej.

No i oczywiście te okna na jednej elewacji... Zgroza ;-) Ten architekt artystą wielkim nie był... Dobrze, ze to zmieniliscie...

Ciekawa jestem jak Wam wyjdzie zadaszenie tarasu - my teżcoś takiego będziemy robic i to już niebawem - pewnie w kwietniu. Czyli zapraszam do oglądania :-)

Pozdrowienia !!!!

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kasia w

Witam serdecznie:)!

Schody będą do rozbiórki - decyzja podjęta :D :D . A zdjęcia już wkrótce :wink: ...

Zuzza

Bardzo się cieszę, że znalazłaś chwilkę, aby do mnie zajrzeć :D !

Sądziłam, że zapomnisz :oops: :oops: ...

Naprawdę mile mnie zaskoczyłaś :D .

Zmieniłabym trochę scianki na poddaszu ten róg łazience na przeciwko wejścia nie będzie dobrze wyglądał... Zaczyna się w środku drzwi...

Wiesz, że dopiero teraz to zauważyłam :o :o ...

Masz rację! ten róg będzie wyglądał koszmarnie! Trzeba będzie to zmienić.

Zastanawiam się też nad ścięciem tego rogu w pok. 16, aby nie było "korytarzyków klitek".

Natomiast co do garderoby, to chcemy ją powiększyć kosztem sypialni, aby była ogólno dostępna z korytarza - chyba, że w międzyczasie coś innego się urodzi :wink: .

W każdym bądź razie DZIĘKUJĘ za wszelkie uwagi i sugestie :D :D

Pozdrawiam cieplutko! :D :D

pineska

co do tego korytarza mam takie same odczucia - będzie przestronniejszy :D .

A dziewczynki.. dziękować, dziękować :wink: :D .

kasia w z tymi pozostałymi zdjęciami nie będę ryzykować.. :wink: :D

Twój Piotruś też jest śliczniutki :D .

Może kiedyś wkleję mojego "Piotrusia", ale nie wiem czy się zmieści...ma prawie 2 metry :lol: :lol: ...(jedyny facet w naszej rodzince) :D .

pozdrowionka!

Twój Piotruś też jest śliczniutki :D .

:D :D :D

Może kiedyś wkleję mojego "Piotrusia", ale nie wiem czy się zmieści...ma prawie 2 metry :lol: :lol: ...(jedyny facet w naszej rodzince) :D .

pozdrowionka!

No ja mam nadzieję, że nie będę jedyną kobitką w naszej rodzince :wink:

A zdjęcia wklejaj. Raz się żyje... :wink: :lol:

Pozdrawiam kasia

No hej ! Właśnie wpadłam na twój dziennik i... powiem, że niczego sobie. Jesteśmy na podobnym etapie budowy! My w tamtym roku zakończyliśmy stan zerowy a w tym (najpewniej kwiecień) ciągniemy dalej ! Zapraszam do mnie , będziemy wymieniać się doświadczeniami!

Mamy coś wspólnego... 2+2 tylko płeć nie ta (ale ci zazdroszczę : kobitki górą!! :lol: :wink: ), i kredyt na wykończanie !

pozdrowionka

_Robert_K witam :D !

Dziękuję za miłe słowa :D .

Co do pomieszczeń, to na parterze mamy: 2 pok. (gabinet i gościnny), które mają po 11,5 m2, łazienka i spiżarnia po 4 m2, kuchnia z jadalnią 23m2, a salon 35m2. Natomiast na poddaszu największa jest nasza sypialnia 29m2, ale chcemy COŚ z niej wykroić, aby powiększyć garderobę, która w tej chwili ma 6m2. Ponadto pokój nr 14 ma 21 m2, pok. nr 16 25m2, a łazienka nr 17 16m2.

Myśleliśmy o czymś niedużym, ale po dodaniu kilku dodatkowych metrów, domek "trochę" się rozrósł :wink: ...

Pozdrawiam i zapraszam częściej :D .

mikopiko witam Cię baaardzo serdecznie :D i cieszę się, że zajrzałaś do mojego dziennika :D .

A ja ? mnie nie zauważyłaś?

Jak mogłam nie zauważyć?! :o :o

Mnie cieszy każdy wpis :lol: , ale niestety musiałam na chwilę odejść od komputera, bo moja młodsza córcia jest chora i trzeba było podać lekarstwa.

Tak więc najmocniej przepraszam :oops: ...

Ucieszył mnie również ten tekst :D :wink: :

Mamy coś wspólnego... 2+2 tylko płeć nie ta (ale ci zazdroszczę : kobitki górą!! ), i kredyt na wykończanie !

Lubię to forum, choć po przejrzeniu wątku o tym jak NAS na innym forum obgadują zrobiło mi się jakoś "dziwnie" i mam wątpliwości czy nadal prowadzić ten dziennik :( ..

Poza tym fajnie jest się wymieniać doświadczeniami :D :D...czy radami, bo co kilka głów to nie jedna :wink: .

U mnie cisza, u Ciebie zresztą też (byłam na Twojej budowie :D ) i jakoś tak nie ma o czym pisać - mam nadzieję, że już niedługo TO się zmieni :roll: .. - chyba, że nie będzie z czego budować..tfu, tfu...

Pozdrawiam cieplutko! Zapraszam częściej :D !

WOW :o :o :o ....już NAS cała CZWÓRKA, ale faaajnie :D :D :D !!!

Ciekawe, kto pierwszy z nas ruszy :wink: :D ... u mnie na budowie zima :oops: ...

...jakby co będziemy dopingować :D :D!!!

Pozdrawiam cieplutko :D !

A pomyślcie jak to będzie fajnie za rok może dwa ..... :roll:

Będziemy rozmawiać o kolorach, kafelkach....

aż nie mogę się doczekać!!!! :D

a wy?

Jest jeszcze ktoś czy wszyscyście się pospali? :p

Nie piszę, bo i nie ma za bardzo o czym ...

Czekamy...nie na wiosnę, bo ona w tym roku zdaje się wcale nie odeszła , czekamy na Majstrów.... ...

Z przyjemnych rzeczy - udało nam się zarezerwować trochę materiałów - w bardzo rozsądnej cenie ..

max - 2,70

akerman "18" - 1,85

cegła k2 - 0,80

Czy ja dobrze zrozumiałam ? teraz to się wam udało zarezerwować czy wcześniej?

maanmy Witam u mnie :D :D !! Fajnie, że zajrzałeś :D :D ....

mikopiko napisała:

Czy ja dobrze zrozumiałam ? teraz to się wam udało zarezerwować czy wcześniej?

Materiały "zaklepaliśmy" w styczniu. Natomiast wczoraj pytaliśmy czy cena jest nadal aktualna i dostaliśmy potwierdzenie, że mimo iż ceny materiałów wzrosły, te odłożone dla nas są w starej cenie :D :D :D ...

BOMBA!!!:D :D