Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

monikach - komentarze i takie tam;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 922
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Monika -ale przejścia mieliście :o :( Nie zazdroszczę.

Co do wizualizacji domku to rzeczywiście architekt jakiś niedorobiony - co za kolory on tam powymyślał (i inne detale też)! :o

Ale wasz domek jest bardzo zgrabny, jak zrobicie ściany w normalnym kolorze, i jednolitą, bardziej wyrazistą dachówkę (lub blachodachówkę) to będzie super.

Wiesz, mamy jeszcze jedną współną rzecz - szerokość działki też nas łączy :wink:

Dlatego u nas garaż został wysunięty do przodu.

Przepustami w stropie się nie przejmuj w ogóle - to normalne, u nas już kuli w kilku miejscach:

* Przebicie pod wyprowadzenie kanalizy z góry na dół - jedna duża dziura

* przeprowadzenie rurek podłogówki z pokoju nad garażem (jest niżej niż reszta poddasza) do pralni, gdzie jest rozdzielacz - 4 lub 6 małych dziurek

* przebicie pod GWC - jedna wielka dziura

* przebicie pod kanały wentylacji 3 dziury umiarkowanej wielkości

* coś tam jeszcze pod odkurzacz centralny i chyba elektrykę.

Gorzej z tymi schodami - trzeba poprawić, nie ma rady

:roll:

Trzymaj się i pisz dalej :wink:

Witaj dominikams!

Cieszę się, że zajrzałaś do mojego dziennika :D :D - dziękuję za wpis.

Co do przejść to faktycznie nie ma czego zazdrościć :( , ale zdaje się, że każdy budujący ma coś z tych rzeczy wpisane w historię budowy :roll: - zawsze to jakieś pocieszenie, że nie jesteśmy sami :wink: :oops: ...

W tej chwili pracujemy nad elewacją tzn. szukamy ładnych połączeń naturalnego kamienia i drewna - może nam się uda :D ...

....a schody trzeba będzie poprawić - innej możliwości nie ma :wink: :D ...

pozdrowionka! :D :D :D

Witaj mikopiko!!! :D :D

Cieszę się, że do mnie zaglądasz :D .

U mnie piękna WIOSNA 8) :D - tylko żal, że na budowie nic się nie dzieje :( ..

Musimy czekać na Majstra, który jest mocno zajęty :wink: ...

Z czasem też cienko, nawet nie ma kiedy zdjąć folii z piwnic, może jutro się uda :D :D ...

Pozdrowionka i duuuużo słonka!!! :D :D

pineska cieszę się, że Tobie też się podoba taka elewacja :D , a co do komina to podzielam zdanie :D ..

Kiedy ruszacie z budową ?

Chciałabym już :D :D !!

Niestety nie potrafię określić się jednoznacznie :oops: ...jak tylko Majster skończy inną budowę...może za 3-4 tygodnie...

Trzeba czekać :( ..

a to czekanie wykańcza najbardziej, wiem cos o tym, człowiek ma poczucie zmarnowanego czasu, no ale w teraz to chyba normalka, bo wiekszość budowlańców często ma zaklepane roboty z duzym wyprzedzeniem, a w naszym przypadku zdażało sie również, że mimo obietnic, że bedzie u nas, przesuwali terminy, bo sie nie wyrabiali na czas z innymi zleceniami.

Monika, to jeszcze prawie miesiąc musicie czekać.... :o Jejku, trzymaj się, żeby nie zwariować :roll: To musi być niełatwe zadanie - siedzieć bezczynnie w oczekiwaniu. Ale widzę, że nie próżnujesz - i szukasz pomysłów :D

Mi za bardzo się nie podoba. Ale - tylko dlatego, że elewacja dla mnie jest za ciemna - ja mam taką chorobę, że tylko jasne (najlepiej kremowe) elewacje mi się podobają :oops: :roll: Taki więc, jeśli kamienie byłyby jasne, i jeszcze dach odrobinę ciemniejszy to by mi się podobało, i to bardzo. Albo może ciemne okna - nie wiem, za mało kontrastów jak dla mnie :D

Monika ja podzielam twój zachwyt. Ja marzyłam o domku obłożonym kamieniami (front, jakiś fragment) ale to już wcześniej trzeba wiedzieć bo i fundament musi być szerszy i kotwy w ścianach zamontowane i z marzeń nici (chyba ,że jakąś imitację zamontujemy).

A te kamienie to nie są czasem zwykłe polne?

dominikams mam nadzieję, że nie zwariuję :roll: ..., ale przy takich pogodach jak dziś 100% pewności nie mam :wink: :D ..

A co do elewacji to decyzja jeszcze nie została podjęta :( :oops: ..

Na samym początku podobał nam się jasno-żółty domek z brązową dachówką, brązowymi ramami okien i okiennicami...ale zmieniliśmy kształt i okiennice nie pasują, a ja chciałabym żeby był "inny" :wink: ...tylko jaki?? :-?

Mnie się takie klimaty podobają, choć to zdjęcie nie jest najlepszej jakości :x ...

Cieszę się, że wyraziłaś swoją opinię :D . Dzięki za sugestie :D...

Pozdrawiam!

mikopiko nam wykonawca powiedział, że jedynym problemem jest to, że kamień jest ciężki i nie może zostać przytwierdzony do styropianu, a jedynie do wełny...więc nie wiem jak to naprawdę jest...

A ten kamień to chyba jakaś odmiana piaskowca z czerwonym lub rudawym nalotem...ale nie na bank :wink: :D ..