mikopiko 03.03.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 TY SZCZĘŚCIARO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 03.03.2007 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 TY SZCZĘŚCIARO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 05.03.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Monika -ale przejścia mieliście Nie zazdroszczę. Co do wizualizacji domku to rzeczywiście architekt jakiś niedorobiony - co za kolory on tam powymyślał (i inne detale też)! Ale wasz domek jest bardzo zgrabny, jak zrobicie ściany w normalnym kolorze, i jednolitą, bardziej wyrazistą dachówkę (lub blachodachówkę) to będzie super. Wiesz, mamy jeszcze jedną współną rzecz - szerokość działki też nas łączy Dlatego u nas garaż został wysunięty do przodu. Przepustami w stropie się nie przejmuj w ogóle - to normalne, u nas już kuli w kilku miejscach: * Przebicie pod wyprowadzenie kanalizy z góry na dół - jedna duża dziura * przeprowadzenie rurek podłogówki z pokoju nad garażem (jest niżej niż reszta poddasza) do pralni, gdzie jest rozdzielacz - 4 lub 6 małych dziurek * przebicie pod GWC - jedna wielka dziura * przebicie pod kanały wentylacji 3 dziury umiarkowanej wielkości * coś tam jeszcze pod odkurzacz centralny i chyba elektrykę. Gorzej z tymi schodami - trzeba poprawić, nie ma rady Trzymaj się i pisz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 07.03.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witaj dominikams! Cieszę się, że zajrzałaś do mojego dziennika - dziękuję za wpis. Co do przejść to faktycznie nie ma czego zazdrościć , ale zdaje się, że każdy budujący ma coś z tych rzeczy wpisane w historię budowy - zawsze to jakieś pocieszenie, że nie jesteśmy sami ... W tej chwili pracujemy nad elewacją tzn. szukamy ładnych połączeń naturalnego kamienia i drewna - może nam się uda ... ....a schody trzeba będzie poprawić - innej możliwości nie ma ... pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 09.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Witaj MONIKACH Coś się zmieniło od 1 marca? czy dalej cisza , kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 12.03.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witaj mikopiko!!! Cieszę się, że do mnie zaglądasz . U mnie piękna WIOSNA - tylko żal, że na budowie nic się nie dzieje .. Musimy czekać na Majstra, który jest mocno zajęty ... Z czasem też cienko, nawet nie ma kiedy zdjąć folii z piwnic, może jutro się uda ... Pozdrowionka i duuuużo słonka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 12.03.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A my już wczoraj zdjeliśmy folię (my= czytaj mąż ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 12.03.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A my już wczoraj zdjeliśmy folię (my= czytaj mąż ) FAJNIE MACIE!!! Jeśli jutro mąż znajdzie trochę czasu to też zdejmiemy - pewnie mu pomogę .... - ta budowa strasznie mnie kręci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 12.03.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 no ja podzielam ten zachwyt, choc z małymi zastrzeżeniami, np komin wg mnie mógłby być juz cały obłozony kamieniem, bez tego klinkieru powyżej dachu. Kiedy ruszacie z budową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 12.03.2007 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 pineska cieszę się, że Tobie też się podoba taka elewacja , a co do komina to podzielam zdanie .. Kiedy ruszacie z budową ? Chciałabym już !! Niestety nie potrafię określić się jednoznacznie ...jak tylko Majster skończy inną budowę...może za 3-4 tygodnie... Trzeba czekać .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 12.03.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 a to czekanie wykańcza najbardziej, wiem cos o tym, człowiek ma poczucie zmarnowanego czasu, no ale w teraz to chyba normalka, bo wiekszość budowlańców często ma zaklepane roboty z duzym wyprzedzeniem, a w naszym przypadku zdażało sie również, że mimo obietnic, że bedzie u nas, przesuwali terminy, bo sie nie wyrabiali na czas z innymi zleceniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 12.03.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 mnie się bardzo podoba, żonie też piękny taras (zwlaszcz jego rozmiary) pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 13.03.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 mnie się bardzo podoba, żonie też piękny taras (zwlaszcz jego rozmiary) pozdrawiam mariusz No to jest NAS już cała banda ...SUPER:)!!!! Tylko nie ma mnie kto oświecić co to za kamień ... może jakiś piaskowiec ?... nie mam pojęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Monika, to jeszcze prawie miesiąc musicie czekać.... Jejku, trzymaj się, żeby nie zwariować To musi być niełatwe zadanie - siedzieć bezczynnie w oczekiwaniu. Ale widzę, że nie próżnujesz - i szukasz pomysłów Mi za bardzo się nie podoba. Ale - tylko dlatego, że elewacja dla mnie jest za ciemna - ja mam taką chorobę, że tylko jasne (najlepiej kremowe) elewacje mi się podobają Taki więc, jeśli kamienie byłyby jasne, i jeszcze dach odrobinę ciemniejszy to by mi się podobało, i to bardzo. Albo może ciemne okna - nie wiem, za mało kontrastów jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 13.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Monika ja podzielam twój zachwyt. Ja marzyłam o domku obłożonym kamieniami (front, jakiś fragment) ale to już wcześniej trzeba wiedzieć bo i fundament musi być szerszy i kotwy w ścianach zamontowane i z marzeń nici (chyba ,że jakąś imitację zamontujemy).A te kamienie to nie są czasem zwykłe polne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 13.03.2007 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 dominikams mam nadzieję, że nie zwariuję ..., ale przy takich pogodach jak dziś 100% pewności nie mam .. A co do elewacji to decyzja jeszcze nie została podjęta .. Na samym początku podobał nam się jasno-żółty domek z brązową dachówką, brązowymi ramami okien i okiennicami...ale zmieniliśmy kształt i okiennice nie pasują, a ja chciałabym żeby był "inny" ...tylko jaki?? Mnie się takie klimaty podobają, choć to zdjęcie nie jest najlepszej jakości ... Cieszę się, że wyraziłaś swoją opinię . Dzięki za sugestie ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 13.03.2007 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 mikopiko nam wykonawca powiedział, że jedynym problemem jest to, że kamień jest ciężki i nie może zostać przytwierdzony do styropianu, a jedynie do wełny...więc nie wiem jak to naprawdę jest... A ten kamień to chyba jakaś odmiana piaskowca z czerwonym lub rudawym nalotem...ale nie na bank .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Jak piaskowiec to na pewno może być też jasny (ale drąże, co? ) Tylko ocieplenie wełną jest dużo droższe, a i cena kamienia nie jest mała, pewnie (sprawdź koniecznie, zanim podejmiecie ostateczną decyzję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 13.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Tylko ocieplenie wełną jest dużo droższeale dużo dużo dużo lepsze! przy wełnie nie robisz z domu termosu.... ale to tylko tak apropo's Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Świerczu, błagam.... jakiego termosu Przy sprawnej wentylacji nie ma mowy o termosie. To przesądy i tyle. Zresztą jest przyklejony wątek w wymianie doświadczeń o oddychaniu ścian. Od oddychania jest wentylacja i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts