świercz1719500624 13.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 dominikams spoko... ale nie mówie o oddychaniu ścian... raczej o temperaturze... ale nie rozwijamy tego wątku... ok? każdy ma jakieś tam swoje zdanie na ten temat pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 13.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 nie jestem fachowcem, ale myślę że co do kamienia to nie ma rożnicy czy steropian, czy wełna. pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 dominikams spoko... ale nie mówie o oddychaniu ścian... raczej o temperaturze... ale nie rozwijamy tego wątku... ok? każdy ma jakieś tam swoje zdanie na ten temat pozdro! ok - ale zobacz, przez te nasze przekomarzania komentarze Moniki mają już drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 14.03.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 KOCHANI mam drugą stronę !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Noooo.... to jest dopiero frajda Ja tez się cieszyłam jak głupia z drugiej strony Mam nadzieję, że wkrótce ruszy znów budowa i będziesz miała też drugą stronę w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_zaz 15.03.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Czesc Monika, Tez GRATULUJE drugiej strony Musze przyznac ze wykonczenie domku ze zdjecia tez bardzo mi sie podoba Mysle ze to dobry pomysl na Wasza chate Co do tujek, to mnie osobiscie podobaja sie tuje szmaragd czy szmaragdowe, nie pamietam jak sie poprawnie nazywa cos ze szmaragdem Sa ladne zieloniutkie, w umiarkowanych cenach, w miare szybko rosna i w taki fajny sposob sie "podkrecaja" (posadzilismy takie u mojej mamy, po 4 szt i jedna inna - taka grubsza/pekata, jasnozielona - wygladaja ladnie i tworza gesty "plot") Pozdrowionka i powodzenia, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 19.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Monika a kiedy zaczynacie ciągnąć dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.03.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 KOCHANI mam drugą stronę !!!! gratulacje - wiem że to cieszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.03.2007 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Monika a kiedy zaczynacie ciągnąć dalej? Wiesz, ja to bym zaczynała choćby już , ale niestety jesteśmy uzależnieni od wykonawcy ...więc czekamy w kolejce. U Ciebie pewnie skończą "wyciągać" mury zanim u nas zaczną .... czuję to w kościach . Mam nadzieję, że ruszymy najpóźniej po świętach. Na razie będę kibicować Twojej budowie . świercz dzięki! wiem że to cieszy...nawet bardzo .. to jest dziwne.....ale fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 20.03.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 U nas w Sanoku, dziś cieplutko. 18 stopni i wierzyć się nie chce, ze gdzieś moze być zimniej jak w Bieszczadach. Fajny domek budujecie. Ten na obrazkach tez mi sie podoba, bo lubie coś co nadaje surowość (drewno, kamień). Lubię, ale we włąsnym domu tego kamienia nie zastosowałem, bo ściany mam z BK Solbet, a na tym podłożu kamienia raczej się nie kładzie.Słodziutkie dzieciaki. Powodzenia w budowaniu i życzenia szybkiego zamieszkania we własnym domku. Pozdrawiam wiosennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 20.03.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ANDIX Witam ! Jak widzisz u nas krajobraz baardzo zimowy ..nawet pług wyjechał na drogę . Z tego co napisałeś wnioskuję, że jesteś już "po budowie" ...mieszkacie już, czy wykańczacie? Słodziutkie dzieciaki. Powodzenia w budowaniu i życzenia szybkiego zamieszkania we własnym domku. Dzięki bardzo! Już nie mogę się doczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 21.03.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mu juz dwie zimy po budowaniu. Zleciało nawet nie wiem kiedy, mimo tego, że budowaliśmy sami i tylko nieliczne elementy wykonywali nam fachowcy. Ceny na materiały tez skakały i fachowcy też robili po swojemu, a człowiek nieustannie ganiał za materiałami, bo niby były, ale jak przyszło co do czego, to trzeba było zamawiać i czekać. Takie są uroki budowania. Tak wiec spokojnie...będzie dobrze. Starajcie się patrzyć na swój dom sercem, bo tylko serce widzi doskonale. Wkładajcie Miłość w każdy najdrobniejszy element domku, bo Miłość najlepiej domek przyozdobi i sprawi, że będzie wspaniały pod każdym względem. Masz rację, ocieplenie styropianem nie robi termosu. Kamień ozdobny jest w cenie ok. 50 zł/m2. Ale stosuje się go z zewnątrz tylko na elementach o więdkszej gęstości (np. ceramicznych) nieocieplonych styropianem. Kamień zdobi, ale nie zawsze. Miłego Oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.03.2007 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mu juz dwie zimy po budowaniu (...) Tak wiec spokojnie...będzie dobrze. Fajnie macie ! Dzięki za dodanie otuchy ... Myślę, że będzie DOBRZE ....zresztą innej wersji nie przyjmuję ! Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 21.03.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Zapytam tylko, czy już przerabialiście schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.03.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Niestety jeszcze nie ...Mąż sam chce to zrobić, ale z wolnym czasem u niego krucho i wszystko się przeciąga... . Na razie mamy zimę, ale jak tylko zrobi się cieplej to natychmiast trzeba się za to zabrać .. Skuć taki porządny beton ... to dopiero wyzwanie ... A u Was nadal wiosna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 21.03.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Przed wywaleniem schodów poogladajcie trochę innych projektów w internecie pod kątem =schody na góre bliżej wyjscia głównego. Odezwe się jak już trochę poszperacie i przedstawie Wam jak ja to widzę. Ok? U nas pada deszcz i jest tylko 5 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.03.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Przed wywaleniem schodów poogladajcie trochę innych projektów w internecie pod kątem =schody na góre bliżej wyjscia głównego. Odezwe się jak już trochę poszperacie i przedstawie Wam jak ja to widzę. Ok? U nas pada deszcz i jest tylko 5 stopni. Masz jakiś pomysł .. U nas nie ma ścianki między biegami i możliwości też jest mniej, ale chętnie posłucham jak inaczej rozwiązać "schodowy" problem . Pozdrawiam deszczowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 23.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witaj Monika W najnowszym Muratorze jest kilka propozycji aranżacji schodów. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 23.03.2007 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witaj Kasieńko !!! Maleństwo mam chore i z domu prawie nie wychodzę ...ale Muratora trza nabyć - muszę mężusia poprosić . Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANDIX 24.03.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Nie mam skanera, aby przesłać ci graficznie, wiec tylko krótko opisowo. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest przebudowa schodów. Ale można rozważyć jeszcze takie opcje:- Zostawić, tak jak jest. Pierwszy stopien wejścia na góre wysunć przed linię wejścia do piwnicy, aby schody znalazły się na pierwszym planie. Drzwi do piwnicy jak najlepiej zamaskowac w ściance. - Zostawic tak jak jest i przesunać ściankę tak, aby schody znalazły się po drugiej stronie i z salonu wykonać dodatkowo ładne, lekkie schody drewniane. Stracisz kawałek powierzchni ok 1m2 garderoby na górze. (Tak robi się w dużych domach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts