igulinda 29.01.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 witajcie! zwracam sie do was z kolejnym problememmam działeczke rolna(głownie pastwiska) niecale 3 ha, (w gminie srednia dzialka to ponad 7ha), nie mam na tej dzialce zadnej zabudowy, nie jestem zameldowana w gminie, w ktorej kupilam dzialke.mam tez rozebrana chlupe z bali, lezy sobie od jesieni na dzialeczce, chcialabym te dwie rzeczy polaczyc, co musze zrobic?w ustawie znalazlam zapis:"1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa: 1) obiektów gospodarczych związanych z produkcją rolną i uzupełniających zabudowę zagrodową w ramach istniejącej działki siedliskowej:a) parterowych budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 35 m2, przy rozpiętości konstrukcji nie większej niż 4,80 m,"czy ten zapis dotyczy tego przypadku? jesli tak to mam klika watpliwosci:1. czy moj domek z bali bedzie zwiazany z produkcja rolne skoro nie jestem rolnikiem i nie uprawiam?2. czy moj domek z bali uzupelnia zabudowe zagrodowa jesli jej nie ma?3. czy moja dzialka jest dzialka siedliskowa?4. czy parterowy budenk to tez domek parterowy ale z poddaszem(strychem)?5. czy 35m2 dotyczy obrysu zewn? co z tarasem ktory przekroczylby te 35m? jesli nie moge postawic domku na tej podstawie to na jakiej moge? z gory dziekuje za rzetelna odpowiedzIga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts