gentoonx 20.12.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 ...Spróbowałem dopompować naczynie wzbiorcze. Bez widocznych rezultatów. ... czy aby dobrze to zrobiłeś? zrób tak jak w tym wątku - post przedostatni http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222212-MCR-II-naczynie-przeponowe&p=6279808#post6279808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gzubi 19.03.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Witam, mam podobny problem, ciśnienie dziennie spada mi z 1.8 do 0.5 piec się wyłącza i tyle... Próbowałem wszystkiego manometry, serwisanci i nic.. Raz udało mi się zdiagnozować wyciek, okazało się że rura było słabo na kolanku sprasowana, wymieniłem i przez 2 dni było ok. Później jednak znów się zacząl problem... Teraz znalazłem śrubunki pod piecem się pocą zrobione 2 dni ok i znów... Temat był o środkach uszczalniających sprawdzał ktoś jakiś ? Mała instalacja mieszkanie 60 m2 wszystko w ścianach Pomocy i dzięki za jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.03.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 masz kontrole zaworu bezpieczeństwa? czy nim nie leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 20.03.2014 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Są preparaty uszczelniające do instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mixon 21.09.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Może jeszcze dodajmy, że nagły wzrost ciśnienia w instalacji może też być spowodowany uszkodzeniem np. wężownicy, płaszcza, czy wymiennika i przedostaniem się ciepłej wody do obiegu C.O. Podobnie może dojść do spadku ciśnienia w układzie zamkniętym C.O. połączonym z kotłem na paliwo stałe poprzez uszkodzenie wymiennika. No właśnie. Nieszczelna wężownica. I co wtedy? Macie jakieś doświadczenia? Jak naprawić wężownicę w emaliowanym zbiorniku cwu? Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan761 11.11.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2015 U mnie jest też ciekawie. Piec Ariston Genus. Od 3 lat spada ciśnienie mniej więcej 0,2 bara na miesiąc. Dwa przeglądy - ten zerowy i po roku. Niedawno przyjechał inny serwisant na kolejny przegląd. Powiedział że na naczyniu przeponowym jest 0. Prawdopodobnie piec tak działa od 3 lat. Autoryzowany serwis tego nie wykrył mimo informacji o spadkach ciśnienia. Teraz po nabiciu naczynia ciśnienia spada już 0,2 bar na 5 dni. Serwisant mówi że to na pewno na instalacji. Ciekawe skąd wie bo w tym wątku jest wymienionych mnóstwo wycieków i nieszczelności które mogą być na piecu. Już nie wierze w serwis Aristona może po prostu fakt że piec chodził 3 lata bez działania naczynia przeponowego pokazuje że ten serwis jest do d... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 15.11.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 No właśnie. Nieszczelna wężownica. I co wtedy? Macie jakieś doświadczenia? Jak naprawić wężownicę w emaliowanym zbiorniku cwu? Wtedy czeka nas kupno nowego zbiornika, nie ma gwarancji z jakim stanie jest reszta wężownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 16.11.2015 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Nieszczelności, których nie widać można próbować uszczelnić chemią, np. RepaTherm - około 300PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan761 17.11.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Nieszczelności, których nie widać można próbować uszczelnić chemią, np. RepaTherm - około 300PLN Zawsze trzeba dodać jak taka chemia działa na piec. A działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts