raffran 16.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dzięki, ale to stara mapa, którą już widziałam. No i od której zaczęłam panikowac, bo ta gruba krecha przykrywa nasze włości. Częśc od Bojana do Obwodnicy już się konkretyzuje (w wariantach) i wygląda nieco inaczej. Oryginał tej mapy jest w GDDKiA na Subisława w Gdańsku (równie niewyraźny). Niby nic niewiadomo, ale właśnie ta wątpliwośc jest najbardziej frustrująca. No,a spotkan w tej sprawie z przedstawicielami GDDKiA, gminy.... u was nie bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza z Koleczkowa 16.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Spotkanie było, ale my dopiero kupiliśmy. Wg osób (dotarłam do dwóch), króre były na spotkaniu, droga ma iśc poniżej jeziora Marchowskiego, ale ciągle wraca wątek "powyżej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czudzinowicz M. 16.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_M 16.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 UWAGA NA GEODETÓW!!! Moją "przygodę" opisałam tutaj http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=40876 i zgodnie z sugestią Pagina podam jednak nazwiska. Wprawdzie nie lubię tego i często wolę przemilczeć niż komuś zrobić złą opinię, ale z drugiej strony może to kogoś z Was uchroni? Zaznaczam, że nie mam nic (do tej pory) do jakości ich pracy... Tak jeżeli ktoś z Was natknie się na geodetów o nazwiskach Żołobińska i Czudzinowicz, to bardzo uważajcie na wszystkie ustalenia, wszystko bierzcie na piśmie i nie płaćcie ani grosza przed dostaniem mapy do ręki! Wiesz o tym, ze szkalujac cudze dobre imie mozesz byc postawiona przed wyzsza instancja ? Nie jestem ta osoba, ale nosze te same nazwisko. Tresc Twojego komentarza zostanie doreczona wlasciwej osobie. Mam nadzieje, ze przemyslalas to, co robisz ? To forum jest wlasnie od tego zeby sie ostrzegac przed takimi "fachowcami". A takie grozby uważam ze sa nie na miejscu Wystarczyloby wykonywac swoja prace sumiennie i takich komentarzy by nie bylo Jeśli nie jesteś geodetą i tym bardziej nie masz nic na sumieniu, to w czym rzecz? I to nie jest szkalowanie cudzego dobrego imienia. Jeśli osoby w/w dobrze wykonałyby swoją prace, ich nazwiska nie pojawiłyby sie w złym kontekście. I prosimy tu pisac bez gróźb, bo właśnie to jest w złym tonie Ale prawo znacie, prawda? Dopóki nie dowiedliscie winy, czlowiek jest nie winny. Kingaa pisala o jednej pani, a nazwiska podala dwa. To chyba cos jest nie tak? Jedna zawinila, a winne sa dwie? A umowa ustna, czyzby chodzilo o unikniecie czesci podatku? Walczycie o prawo, a sami je lamiecie i to na rózne sposoby. Zbieracie sie, zeby uzalac sie, ze prawo jest przeciwko Wam, ale zaraz otrzymujecie pelno goracych rad, jak je ominac. Rozumiem, ze mozna byc niezadowolonym z jakiej uslugi, ale rzucanie nazwiskami w takim przypadku moze sie dla Was niekorzystnie skonczyc. I nie grozba to, a fakt. Bez trudnosci znalazlem te forum, wiem, ze nie tylko ja szukam. Grrrr. Nic mnie tak nie wkurza jak pogróżki takich "fachowców" jak Czudzinowicz M. GRATULACJE, że znalezłeś t oFORUM. Dość poczytny miesięcznik jak MURATOR pewnie się ucieszy . Tacy jak Ty znają się na wszystkim bez wyjątku, a najlepiej na prawie w momencie gdy ktoś ośmieli się o nich złe powiedzieć lub nie daj Boże napisać. Ja spotkałam się z pogróżkami pod tytułem "oskarżę Panią o pomówienie i nie starczy CI KOBIETO na skończenie domu". Odpuściłam sobie odpowiedź, że troszkę się spóżnił, bo kasa już się skończyła, ale :) zdenerwować to mnie zdenerwował. Metody iście z filmu z gangiem, gdzie należy zastraszać i grozić. Ech, ... Czemu niektórzy uparli się traktować nas inwestorów jak sponsorów. Jak na horyzoncie jest kasa, to wtedy grzeczniutko, jak trzeba dobrze wykonać swoją pracę, to już mniej grzecznie. Tak sobie myślę, że może wspomniany tu "Czudzinowicz i S-ka" opisze swoją wersję wydarzeń. Może faktycznie forum stanie po ich stronie . CZEKAMY . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 16.03.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 hey pytanie: po co sie robi chudziaka przed wylaniem lawy fundamentowej?? co jesli sie z tego zrezygnuje. pozdrawiam chudziak sie leje aby wypelnil wszelkie nierownosci w gruncie i aby potem wlasciwy beton "owinął zbrojenie" ale jak sie ostatnio dowiedzialem jest to sposob oszczednosciowy aby mniej poszlo betonu b-20 nie wiem teraz co jest prawda ja mialem lanego chudzika najpierw a robila to niezla ekipa i doswiadczona. Na pewno nie zaszkodzi wylac tego chudziak tlko wiecej z tm roboty zamamwiasz dwa razy beton. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Gdynia 17.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 hey pytanie: po co sie robi chudziaka przed wylaniem lawy fundamentowej?? co jesli sie z tego zrezygnuje. pozdrawiam chudziak sie leje aby wypelnil wszelkie nierownosci w gruncie i aby potem wlasciwy beton "owinął zbrojenie" ale jak sie ostatnio dowiedzialem jest to sposob oszczednosciowy aby mniej poszlo betonu b-20 nie wiem teraz co jest prawda ja mialem lanego chudzika najpierw a robila to niezla ekipa i doswiadczona. Na pewno nie zaszkodzi wylac tego chudziak tlko wiecej z tm roboty zamamwiasz dwa razy beton. CMyK Z tego co mi powiedział majster - chodzi o to żeby ziemia nie wyciągnęła natychmiast całej wody z tego właściwego betonu tak aby wszystko dobrze związało. Chudziak szybko się rozpływa i cienką warstwą pokrywa dno wykopu dzięki temu zużywa się go bardzo mało na tę operację. Jak się zastanowić to faktycznie ma to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka i Paweł 17.03.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witam witam w końcu mamy pierwsze konkrety zanieśliśmy do Pani architekt nasz projekt , który już się rysuje za ok 2 tygodnie odbieramy , Paweł już szaleje w poszukiwaniu pustaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 17.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witam witam w końcu mamy pierwsze konkrety zanieśliśmy do Pani architekt nasz projekt , który już się rysuje za ok 2 tygodnie odbieramy , Paweł już szaleje w poszukiwaniu pustaków... O, to świetnie I powodzenia w znalezieniu pustaków w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wirek 17.03.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 betoniarkę 150 l sprawną oddam budującym za cenę złomu. 609 400 302 odbiór w Sopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 17.03.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Widzę że grono Koleczkowskie się powiększa Ja też ze swoją familią za parę miesięcy przemelduję się na Gdynię i ruszę wtedy z Koleczkowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 17.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witam witam w końcu mamy pierwsze konkrety zanieśliśmy do Pani architekt nasz projekt , który już się rysuje za ok 2 tygodnie odbieramy , Paweł już szaleje w poszukiwaniu pustaków... o to witam krajana jeszcze dluga droga do pierwszego wbicia lopaty na szczescie urzedniczki w pruszczu sa bardzo zyczliwe tylko trzeba wysylac meza to skutkuje. CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gagasia1 17.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Mam ogromną prośbę. Pilnie poszukuję jakiegoś niedrogiego zbiornika na szambo. Znacie może albo możecie polecić jakieś firmy zajmujące się srzedażą takich zbiorników (najlepiej z terenu woj.)? Będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza z Koleczkowa 17.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Arekk - a w którym miejscu masz działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka i Paweł 17.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 witam witam w końcu mamy pierwsze konkrety zanieśliśmy do Pani architekt nasz projekt , który już się rysuje za ok 2 tygodnie odbieramy , Paweł już szaleje w poszukiwaniu pustaków... o to witam krajana jeszcze dluga droga do pierwszego wbicia lopaty na szczescie urzedniczki w pruszczu sa bardzo zyczliwe tylko trzeba wysylac meza to skutkuje. CMyK tak, on będzie załatwiał wszystjko, bo ja o zielona jestem w tych papierach:) my budujemy na oś wschód, a wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staszkis 17.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam. Szukam namiaru na ekipę od wiercenia studni (Rumia), wykonania szkieletu drewnianego (z montaże). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 18.03.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 sluchajcie czy gazobeton(24) 600 z Prefabetu mozna murowac na zaprawe klejowa.czy koszty sa duzo wyzsze niz zaprawy tradycyjnej?? pozdrawiam Kupowałem gazobeton z Osławy , troszkę więcej płaciłem ok. 1 zł , ale równy , do każdej palety dokładali gratis worek kleju . Na całą budowę musiałem dokupić chyba dwa worki . Klej zwykły , nie cipłochronny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 18.03.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Hej! Poszukuje taniego ale solidnego stolarza do wykonania drzwi wewnetrznych oraz ewentualnie mebli do kuchni. Nowobudujacym duzo sił i powodzenia życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafał Kamrowski 18.03.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Mam ogromną prośbę. Pilnie poszukuję jakiegoś niedrogiego zbiornika na szambo. Znacie może albo możecie polecić jakieś firmy zajmujące się srzedażą takich zbiorników (najlepiej z terenu woj.)? Będę bardzo wdzięczna Mi robił gość z Jodłowna , za 10 m3 zapłaciłem 4000 zł . Cena zawiera - zbiornik , wykop ,zamontowanie , podłączenie do reszty instalacji ( nie ważne ile metrów ) , zasypanie , posprzątanie , jego materiały w cenie . Krótko mówiąc płacisz 4.000 a on robi resztę . Na koniec rachunek oczywiście , certyfikaty na zbiornik i wpis do dziennika . W pełni uczciwie , i bez problemów . Daje numer tel. 607-819-642 . Mam nadzieję , ze nie zmienił cen , robiłem to rok temu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hchris 18.03.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam. Czy ktoś orientuje się jakie są teraz ceny bloczków betonowych 38x24x14. Cena oczywiście z transportem i rozładunkiem.Jak się liczy taki transport (ile palet na auto, koszt kilometra itp). Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabik9 18.03.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam. Czy ktoś orientuje się jakie są teraz ceny bloczków betonowych 38x24x14. Cena oczywiście z transportem i rozładunkiem.Jak się liczy taki transport (ile palet na auto, koszt kilometra itp). Z góry dziękuję za odpowiedź. 3,8 brutto z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts