Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

coci napisał:
witam , takze szukalem szamba i znalazlem jakies przedstawicielstwo z Radomia w Gdansku :

10 m 3 dwuczesciowe jednokomorowe 3800 netto

namiar : nr tel:784 010 225

Witam,szambo o tej pojemnosci w Radomiu kosztuje 1900 netto juz z montazem!

Jest nas juz pare osob zainteresowanych wspolnym transportem.Firma bierze 2,50pln/km co daje ok. 1000pln.Podzielic to na 4 osoby...........nadal drogo?

Zapraszam do wspolpracy

Bije sie w piers i przepraszam za skladanie falszywych zeznan :oops:

Fakty:

-transport liczony w obie strony-okolo 2500(mozna sie jeszcze potargowac)

-jednorazowa ilosc dostarczonych zbiornikow(elementow) 3

-montaz w cenie zbiornika

-nadal szukam chetnych do wspolnego transportu

a cala reszta na http://www.radbud.com

• Odpowiedzi 21k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Chciałem się dowiedzieć czy ktoś korzystał z usług hurtowni Artmar z Kosakowa? Chcę u nich zakupić Porotherm z odroczoną dostawą na kwiecień płacąc już w tej chwili.

Czy mam się wstrzymać, czy też ewentualnie poza fakturą i uwagami dopisanymi przez sprzedawcę "dostawa na kwiecień" na fakturze wartobyłoby podpisać jakąś dodatkową umowę?

Zależy mi trochę na czasie.

sailor_ro napisał:
  prezi napisał:
  ryba7070 napisał:
Witam! Baaaaaaardzo proszę o namiary na sprawdzonych fachowców od wylewek z miksokreta, byłabym też wdzięczna za speców od elewacji, trochę już znalazłam na białej liście ale może jeszcze ktoś uprzejmie coś dorzuci? :-?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi! :)

Mam tylko numer, gosc robil mi wylewki, placilem 15zlm2-robocizna. 200m2 zrobili w jeden dziej. tel.515615515

A skad ten koles jest tzn. czy działa w okolicach Wejherowa??

musisz zadzwonic, ale mysle ze tak, ja boduje w Bojanie, znajomemu robili w Mostach.

sasiaddd napisał:
Szukam ekipy do wybudowania domu w stanie surowym. Oczywiście jeśli będzie ok to można pomyśleć o czymś dalej. Czy możecie mi kogoś polecić? Oczywiście powiem banał - niedrogo i solidnie.

Prosze o wiadomosci na priv

Nam budowal Roman Bianga, bardzo solidnie, zeby reszta wykonawców tak dzialala juz pewnie bym mieszkal. tel 0609223130.

ewa napisał:
Pytanie do tych co już mieszkają w okolicach Bojana, Dobrzewina.

Zastanawiam się nad wyborem szkoły dla dziecka: Bojano lub Karczemki.

Czy ktoś posyła już dzieci do którejś ze tych szkół? Proszę o opinie, uwagi, przemyślenia. Wszelkie będą mile widziane :)

Ewa

J a wprawdzie nei meiszkam jeszcze ale kiedyś od MArcinaU żony slyszałam same pochlebne opinie o szkole w Dobrzewinie, moze napisz do niego?:) ja na razie posylam od marca syna do przedszkola przy kościele w Bojanie:)

MarcinelliGD napisał:
Hej!

Mam pytania cenowe do tych którzy przechodzili ostatnio przez wykończeniówkę:

tynki cem-wap (sama robocizna) - 14 zł/m2 to dużo, mało czy normalnie ?

ocieplenie dachu wełną pomiędzy krokwiami, na stelażu pod krokwiami i położenie płyt karton-gips (sama robocizna) - 38 zł/m2 to dużo, mało czy normalnie ?

wylewki z rozłożeniem izolacji i styropianu (sama robocizna) - 14 zł za m2, to dużo, mało czy normalnie?

Pozdrawiam forumowiczów.

hmmm, wylewki mniej wiecej tak jak u nas robocizna bo material juz skoczyl , czyli lacznie wychodzi 30 :(, tynki 26-27 gipsowe a cem-wap.miesiac temu 25 z materaialem, ocieplenie dachu 50 zł wiec masz dobrą oferte za robocizne

\ napisał:
  benik napisał:
Witam prosze napiszcie ile trwa zalatwianie zgody na budowe domu w kOleczkowie (gmina Szemud) - mam narazie tylko warunki przylacza energi i wodne , ale niewiem na kiedy zalatwiac ekipe jesli takowa znajde -(Czy macie jakies sprawdzone w poblizu i jakie sa ceny) ,pozatym mam na dzialce jakies oznaczenia archeologiczne i co z nimi musze robic jakie wykopy , bo z gminy mam podane ze dzialka z przenaczenie na zabudowe jednorodzinna....pozdrawiam

My też mielismy punkt archeologiczny, musisz zadzwonic do muzeusm archologicznego w Gdansku tam cie odpowiednio poprzelaczaja , przyjedzie pan , musisz wczesniej zalatwic koparkowego ktory odsloni pare kawalkow ziemi, zaplacisz panu ok.kilkuset złotych. i juz :) dobrze zeby sie zadne fajne skorupy nie znalazly bo wtedy amba ;)

jeszcze mi sie o dachu przypomnialo, mamy 330 m robocizna 17 tys. dachowka betonowa Braas ( grafitowa) 1 lukarna.

jestesmy wlasnie na etapie alarmisty, elektryka, hydraulicy robią instalacje,okna za 3 tygodnie wjezdzaja oj dizeje sie i te wybory wszystkie ktore jzu trzeba przemyslec, kafle, kominek,podlogi o losie :roll: :D

Siula napisał:
  MarcinelliGD napisał:
Hej!

Mam pytania cenowe do tych którzy przechodzili ostatnio przez wykończeniówkę:

tynki cem-wap (sama robocizna) - 14 zł/m2 to dużo, mało czy normalnie ?

ocieplenie dachu wełną pomiędzy krokwiami, na stelażu pod krokwiami i położenie płyt karton-gips (sama robocizna) - 38 zł/m2 to dużo, mało czy normalnie ?

wylewki z rozłożeniem izolacji i styropianu (sama robocizna) - 14 zł za m2, to dużo, mało czy normalnie?

Pozdrawiam forumowiczów.

hmmm, wylewki mniej wiecej tak jak u nas robocizna bo material juz skoczyl , czyli lacznie wychodzi 30 :(, tynki 26-27 gipsowe a cem-wap.miesiac temu 25 z materaialem, ocieplenie dachu 50 zł wiec masz dobrą oferte za robocizne

ostanio odwiedzilo mnie kilku wykonawcow, wycenili plyte karton-gips plus docieplenie miedzy stelaz- i ceny byly od 65 do 120 zl za m2, sama robocizna.

za tynki z materialem cem-wap placilem w listopadzie okolo 22 zl.

prezi napisał:

ostanio odwiedzilo mnie kilku wykonawcow, wycenili plyte karton-gips plus docieplenie miedzy stelaz- i ceny byly od 65 do 120 zl za m2, sama robocizna.

My ostatnio kładliśmy z materiałem za takie ceny ;)

(15cmwełny, stelaż alu, folia i kartongips).

pozdrawiam i polecam sie ;)

osek napisał:
  prezi napisał:

My ostatnio kładliśmy z materiałem za takie ceny ;)

(15cmwełny, stelaż alu, folia i kartongips).

pozdrawiam i polecam sie ;)

cena 120 byla za robocizne

Witam :)

co do szamba, polecamy firmę "Koszałka" z Wejherowa - 602 814 130

My mamy od nich szambo betonowe z odlewu, 9m3, z transportem montażem, wykopem dźwigiem itd itd kosztowało nas to 4700zł netto (można bez faktury)

(fotki dla zainteresowanych w dzienniku, na potwierdzenie moich słów;) )

Ja mam pytanko z innej beczki. Czy ktoś z was zna jakąś ekipę lub od razu cenę z m2 wykonania tynku cementowo - wapiennego z wykończeniem na gładko (jakiś glif czy coś?? )Okolice Wejherowa/Pucka czyli Leśniewo :)