Benicio 26.05.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam Witam nowych forumowiczów. Jarl - ta cena to pewnie za szambo betonowe. Dwa razy tańsze jest szambo metalowe. Niestety nie mam żadnego namiaru ("firma" od której ja kupowałem już nie produkuje szamb). All - musze kupić troche stali, a nie wiem jakie są ceny aktualne. Powiedzcie mi prosze jaki jest akceptowalny poziom cenowy za fi 14 i jak przeliczyć kilogramy na metry? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 26.05.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Primo.Najpierw spytam: znaczy, że jechałaś Jasminowa Avenue w Baninie i nie wstąpiłaś? Wszystko w porządku. Secundo. Sąsiad płot robi sam (już drugi sezon). Pytałem kiedyś z ciekawości ile by wziął, to tylko głową pokręcił. Kosztowałby fortune bo wkład robocizny jest ogromny. Natomiast materiały tanie: kamienie zebrał ze wszystkich pól w promieniu kilku km od Banina, troche cementu, żwiru, wody, stali (na ramy) i to wszystko. Po trzecie (włoski się wyczerpał ). Nie zachwyciłaś się moim trawnikiem?????? Przykro mi. Pozdrowienia B. Benicio - jechałam...ale nie śmieliśmy Ci przeskadzać, bo tak mocno kopałeś łopatą, że ho..ho...ho.....w ogródku. A wiesz że żadnego trawnika nie zauważyłam... może dopiero potem zrobiłeś? A domek masz super! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 26.05.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Czesc! Mam pytanie jaki beton dawaliście na wylewkę bezpośrednio na gruncie i jakiej grubości. Czy rury wod-kan w miejscu przechodzenia przez wylewke jakoś zabezpieczaliście? Pozdrawiam(szczególnie wszystkie budowlane "Zosie Samosie") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 26.05.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam Groszek - schudłem 4 kg (do 103 ...) przez to machanie łopatą . Amys - ja mam z chudziaka, grubość 10 cm. Rury kanalizacyjne zabezpieczone o tyle, żeby nie wlać do nich betonu . Ponawiam apel: All - musze kupić troche stali, a nie wiem jakie są ceny aktualne. Powiedzcie mi prosze jaki jest akceptowalny poziom cenowy za fi 14 i jak przeliczyć kilogramy na metry? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 26.05.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Amys - technologia budowlana posadzki na gruncie taka sama jak u Benicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 26.05.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam !!!Bencio ja kupowałem stal w Centrostalu Szczecinek - Gdynia .Możesz tam zadzwonić przeliczą Ci mb. na kg. 81-061 Gdynia, Hutnicza 40 tel. 663-89-99 ... Z doświadczenia wiem że trzeba trochę dodać .Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 26.05.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Benicio - dzisiaj kupowałam za 3,65 za kg fi12 i fi 16. Mam wrażenie, ze strasznie drogo - ale trzeba było szybko trochę dokupić (przez błąd konstruktorki ) i nie miałam czasu się zastanawiać... A kilogramy na metry to Ci nie powiem, bo 14tki nie miałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 26.05.2004 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Jarl - ta cena to pewnie za szambo betonowe. Dwa razy tańsze jest szambo metalowe. Niestety nie mam żadnego namiaru ("firma" od której ja kupowałem już nie produkuje szamb). [ciach] jak przeliczyć kilogramy na metry? Masz rację - betonowe. Jeśli chodzi o szamba metalowe to ta proporcja cenowa jest sprzed skoku cen stali czy z po? Bo jak stal zdrożała dwukrotnie to by się wyrównało. Apropos fi 14 - mam w projekcie zestawienie 12m= 14 kG przed VATem - było za 3 zł /kG teraz pewnie wyżej. od fi 10 do fi14 (to był największy jaki mnie interesował) cena była taka sama za kG. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 26.05.2004 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 All - musze kupić troche stali, a nie wiem jakie są ceny aktualne. Powiedzcie mi prosze jaki jest akceptowalny poziom cenowy za fi 14 i jak przeliczyć kilogramy na metry? Fi 14 - 2,65 netto / kg, pręt 12 mb = 14,72 kg Hurtowania Małkowo tel. 684-90-04 - proś właściciela i powołaj się na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomgor 26.05.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Markus - pisałeś wczesniej o tynkarzach. Który namiar jest lepszy i aktualny? Czy Hennig czy SZLAS & PLOTZKE? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 27.05.2004 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam Dziękuje wszystkim za info o stali. Mam juz pogląd bo dotychczas tylko słyszałem, że drożeje i drożeje. W Centrostalu (kontakt podany przez Mirosława) Pan powiedział, że ceny mają tendencję lekko malejącą ... - zobaczymy. Jarl - cena rzeczywiście z zeszłego roku (przed podwyżkami stali). Te podwyżki rzeczywiście stawiają pod znakiem zapytania opłacalność szamba metalowego. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 27.05.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Markus - pisałeś wczesniej o tynkarzach. Który namiar jest lepszy i aktualny? Czy Hennig czy SZLAS & PLOTZKE? pozdrawiam Oba namiary są aktualne ale zdecydowanie HENNIG jest lepszy. A co za tym idzie droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 27.05.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot 27.05.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amys 27.05.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 pytanko - gdzie daje sie przepust na kabel elektryczny od przyłącza, znaczy sie którędy zwyczajowo wchodzi przyłącze el. do domku jaka izolacja na chudziak na gruncie, folia czy papa? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.05.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 amys - kabel najlepiej jest wprowadzic pod ławami fundamentowymi. Jest to wtedy najmniej kłopotliwe, bo nie trzeba uszczelniać jego przejścia przez ścianę, nie ma problemu z położeniem ocieplenia itp. Powinien wychodzić z podłogi w pmieszczeniu gdzie planujesz mieć szafę z bezpiecznikami.Jako izolacje proponuję folię, głównie ze względu na cenę i łatwość położenia.PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 27.05.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ponawiam proszonko o solidnych wykonawcow ocieplenia elewacji i stropodachu. potrzebuje ich na jesien, ale musze zamowic juz teraz, a jak by sie dalo to i murarz by mial zatrudnienie od razu. help! if you need somebody.... Kemot spróbuj tu (na elewacje) Darek Klachowicz 606-103-675 lub 684-11-30 Ma chyba terminy na jesień. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.05.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 ...jaka izolacja na chudziak na gruncie, folia czy papa? A ja proponuję dwie warstwy foli: na i pod chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 27.05.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam,Zrobilem tak jak radzi Walkmen, tzn zrobilem w 50%, czyli folia pod chudziakiemPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 27.05.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam wszystkich amys-będę miała folię na chudziaku. We wtorek zalewamy strop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts