la_mancha 11.08.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Poszukuję sprawdzonego architekta do przerobienia projektu. Znacie kogoś kogo możecie polecić? Ostatnio byłem w pewnym sopockim biurze i właściwie od razu wiedziałem, że to chyba nie na moje finanse ( ogródek, fontanna, stawik - a to dopiero przed drzwiami ) ale cena przekroczyła moją naprawdę bujną wyobraźnię i szargnęła moim optymizmem - za drobne poprawki 15 tysięcy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti 12.08.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Poszukuję sprawdzonego architekta do przerobienia projektu. Znacie kogoś kogo możecie polecić? Ostatnio byłem w pewnym sopockim biurze i właściwie od razu wiedziałem, że to chyba nie na moje finanse ( ogródek, fontanna, stawik - a to dopiero przed drzwiami ) ale cena przekroczyła moją naprawdę bujną wyobraźnię i szargnęła moim optymizmem - za drobne poprawki 15 tysięcy. Pozdrawiam. Polecam mojego architekta: Artur Bardowski - 0-608 174-074 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2004 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 No to żeby LaMancha miał z czego wybierać to dorzucę jeszcze moją Panią architekt:Anna Fiałek 601-786-613 lub wieczorem 668 1730. Projektowała mój dom od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Cześć Rebeko Myślę że oba nasze miasta są godnie reprezentowane. Gdynia zasadniczo rozsiadła się w rejonie: Bojano - Kielno - Dobrzewino - Tuchom /-ek. Natomiast Gdańsk jest mocno reprezentowany przez Banino (obecność Algidy w okolicy wszystko wyjaśnia ) i kierunek na Tczew. Natomiast totalnie brakuje reprezentanta Sopotu. To ja sobie wypraszam. Jestem z Gdyni i buduję się w Baninie. Przykro mi że nie mieszczę się w standardach ...... "Odszczepieńców" nie brałem pod uwagę. Qurcze, nie wiedziałem że z jednego tematu można przerzucić post do kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 12.08.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Ja tez sobie wypraszam - jestem z Elbląga Wlowikowa ależ oczywiście My też tak sobie mówiliśmy. A potem jakoś tak fajnie jest w domku posiedzieć. Tylko ta dłubanina trwa i trwa. A najwięcej zrobiliśmy: jak się dzidzia urodziła (expresowe malowanie sypialni), przed świętami i zlotami rodzinnymi. Czyli goście wchodzą a my kończymy kładzenie podłogi Teraz by nam sie jakiś większy zlot rodzinny przydał bo tempo pracy z powodu czystego lenistwa spadło okrutnie. Kwiaty w ogrodzie mi tak zarosły, że ich nie widać a podbitkę znowu będziemy kończyć jak przyjdą mrozy Ale ... na razie jedziemy na wakacje. Może jak naładujemy baterie to będzie lepiej. Chociaz wątpię. I to bardzo Na razie mamy plany: póki ciepło robimy na zewnątrz (hmmm) a zimą kończymy wewnątrz ( hehehe). Joola - trzeba otworzyć okno i przekręcić śnieżną stroną do wewnątrz Albo wywołać lawinę na dachu? Albo podgrzać okno coby śnieg stopniał (ale to może zaszkodzić oknu). Albo zmajstrować sobie jakiś przyrząd żeby z dołu siegnąć. A tak na serio to nie mam pomysłu. U nas było po prostu ciemno a że to sypialnia to nie przeszkadzało. Gorzej będzie jak młody podrośnie i będzie potrzebował światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 12.08.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Cześć Rebeko Myślę że oba nasze miasta są godnie reprezentowane. Gdynia zasadniczo rozsiadła się w rejonie: Bojano - Kielno - Dobrzewino - Tuchom /-ek. Natomiast Gdańsk jest mocno reprezentowany przez Banino (obecność Algidy w okolicy wszystko wyjaśnia ) i kierunek na Tczew. Natomiast totalnie brakuje reprezentanta Sopotu. To ja sobie wypraszam. Jestem z Gdyni i buduję się w Baninie. Przykro mi że nie mieszczę się w standardach ...... No to może wątek sopocki - Jestem z Sopotu a buduję się w Tuchomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 RAFALG - zwracam honor, jakoś umknąłeś mojej uwadze. ADAMSKI - zwracałeś wełnę ??? Bo jakoś nie ma żadnego amatora na to co mi zostało. Dzisiaj kończą ogrodzenie. Wełna na poddaszu rozłożona i zaczynają się karton-gipsy. Za to ja jutro odpalam wrotki i znikam na urlop. Do zobaczenia i napisania wszystkim za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 12.08.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Markus - gratuluję postępów i miłego urlopu A urlop wypoczynkowy czy budowlany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akas 12.08.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Cześć REBEKA! Interesowałaś się działkami w Juszkowie k. Pruszcza Gdańskiego?My kupiliśmy działkę ok.600 m od ostatnich zabudowań w Pruszczu tj. 1100 m od Urzędu Gminy ( jeśli orientujesz się gdzie stoi Urząd) po lewej stronie w głębi stoi kilka budujących się domów. Ponieważ tu osiedle dopiero powstaje to ceny są raczej przystępne i do wyboru są jeszcze działki uzbrojone i bez uzbrojenia.Gorąco polecam gdyż okolica bardzo cicha i spokojna a tymczasem bardzo blisko jest do Pruszcza, nie ma problemów z dojazdem zarówno samochodem jak i autobusem, blisko do sklepu i szkoły w Pruszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral 12.08.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Witam wszystkich forumowiczów.Właśnie się zarejestrowałem.Buduję domek (dzisiaj zalałem ławy) w Czaplach koło Leźna.Pogoda dopisuje, ekipa sprawna - początek wykonany.Wiele jeszcze przede mną, ale serce rośnie.Pozdrawiam wszystkich. kontradmiral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 12.08.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Markus - gratuluję postępów i miłego urlopu A urlop wypoczynkowy czy budowlany? Urlop wypoczynkowy pelna gębą (bądź z pełnym wypasem) jak to się teraz mówi. Właśnie pakuję walizki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
la_mancha 12.08.2004 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Barti, Markus - dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarL 12.08.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Witam, Dzisiaj przywieźli mi komin Schreyer'a z Bat'a (Kokoszki). Obsługa przy zamawianiu kominów była bardzo profesjonalna. Gorzej przy realizacji, a mianowicie: 1. Komin mieli przywieźć spakowany na dwóch paletach - przywieźli, ale samochód był bez HDS. Więc pakunki rozpakowaliśmy i rozładowaliśmy ręcznie - oprzeprzyłem za to srogo sprzedawczynię. Mało brakowało, a odesłałbym ten samochód z towarem i kazałbym przywieźć samochodem z HDS. Ale nie byo sensu, gdyż ręcznie rozładowaliśmy towar w 4 min. 2. Nie było instrukcji komina, co obiecali. Tutaj miara się przebrała. Powiedziałem, ze nie odbiorę towaru (już rozładowany na działce), bo nie wiem co odbieram - nie mam instrukcji - a i do konca nie rozumiem co zawiera zestawienie faktury. I wiecie jaka była reakcja. W ciągu 10 min przyjechał VW Bus z Kokoszek do Tuchomia i przywiózł 3 stronicową instrukcję. Tak się chopaki spieszyli. Spokojnie przejrzałem zestaw elementów komina na działce, sprawdziłem spokojnie z zestawieniem z fakturą, poczym ja podpisałem. Nawet nie jęknęli. Morał taki. Nie odbierać niczego, jeżeli jest choć drobna wątpliwość. Dostawca zrobi wszystko za podpisanie faktury i zapłacenie jej. Nie płaćcie a wszystko wcześniej, bo wówczas obsługa się bardzo psuje. Ha, też dzisiaj zamówiłem Schreyera (ale bez zewnętrznych pustaków - będę murował z cegły). Nie wiem jak się spiszą z instrukcją, na razie namierzyłem w necie niemiecką i musze na dziś potłumaczyć. Nie masz przypadkiem skanerka lub cyfrowej aparatki? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 13.08.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 kontradmiral witaj wszyscy czy możecie mi polecić solidną (i niezbyt drogą...) ekipę do wykończenia poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekN7 13.08.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Ja też się przyłączam do prośby Kingi, tj. o podanie solidnej (i niezbyt drogiej...) ekipy do wykończenia poddasza (poddasze będę wykańczał w przyszłym roku, ale już zbieram namiary) potem może nie być czasu ) Ja buduje się w Chłapowie (okolice Władysławowa) - czy nie ma na forum kogoś z tych okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kores 13.08.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie się zarejestrowałem. Buduję domek (dzisiaj zalałem ławy) w Czaplach koło Leźna. Pogoda dopisuje, ekipa sprawna - początek wykonany. Wiele jeszcze przede mną, ale serce rośnie. Pozdrawiam wszystkich. kontradmiral Witam "wilka morskiego" i zycze powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 13.08.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 kontradmiral witaj wszyscy czy możecie mi polecić solidną (i niezbyt drogą...) ekipę do wykończenia poddasza? U mnie ekipa zaczyna za dwa tygodnie, więc będe mógł albo polecić, albo odradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agawa 14.08.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Witam wszystkich po duuuuuuuuużej przerwie, czy ktoś mnie jeszcze pamieta U mnie budowa staneła niestety w miejscu, postanowilismy nie budowac na dziełce rodziców tylko wydzielić ją spowodowane jest to kilkoma wzgledami wiec nasze pustaczki razem z nami sobie czekaja po drodze miałam rózne perturbacje z pracą ale już w porzadku więc moge powrócić do tematów budowlanych. We wrzesniu planujemy wydzielenie działki i ropzoczecie kolejny raz wszystkich formalnosci a swoja drogą w lutym zlozylismy wniosek o warunki zabudowy na ta poprzednia działke i do tej pory nie otrzymalismy odpowiedzi, tylko co jakis czas otrzymujemy info na jakim etapie wszystko jest paranoja jakaś Tyle u mnie i mego męża Witam wszystkich nowych forumowiczów z naszych okolic, mam nadzieje ze bedzie mi dane tu czesciej zagladac A starych forumowiczów serdecznie pozdrawiam ale szybko budujecie juz sie czuje zakompleksiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 15.08.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Witam, Dzisiaj przywieźli mi komin Schreyer'a z Bat'a (Kokoszki). Obsługa przy zamawianiu kominów była bardzo profesjonalna. Gorzej przy realizacji, a mianowicie: 1. Komin mieli przywieźć spakowany na dwóch paletach - przywieźli, ale samochód był bez HDS. Więc pakunki rozpakowaliśmy i rozładowaliśmy ręcznie - oprzeprzyłem za to srogo sprzedawczynię. Mało brakowało, a odesłałbym ten samochód z towarem i kazałbym przywieźć samochodem z HDS. Ale nie byo sensu, gdyż ręcznie rozładowaliśmy towar w 4 min. 2. Nie było instrukcji komina, co obiecali. Tutaj miara się przebrała. Powiedziałem, ze nie odbiorę towaru (już rozładowany na działce), bo nie wiem co odbieram - nie mam instrukcji - a i do konca nie rozumiem co zawiera zestawienie faktury. I wiecie jaka była reakcja. W ciągu 10 min przyjechał VW Bus z Kokoszek do Tuchomia i przywiózł 3 stronicową instrukcję. Tak się chopaki spieszyli. Spokojnie przejrzałem zestaw elementów komina na działce, sprawdziłem spokojnie z zestawieniem z fakturą, poczym ja podpisałem. Nawet nie jęknęli. Morał taki. Nie odbierać niczego, jeżeli jest choć drobna wątpliwość. Dostawca zrobi wszystko za podpisanie faktury i zapłacenie jej. Nie płaćcie a wszystko wcześniej, bo wówczas obsługa się bardzo psuje. Ha, też dzisiaj zamówiłem Schreyera (ale bez zewnętrznych pustaków - będę murował z cegły). Nie wiem jak się spiszą z instrukcją, na razie namierzyłem w necie niemiecką i musze na dziś potłumaczyć. Nie masz przypadkiem skanerka lub cyfrowej aparatki? Pozdrowienia JarL - Przedstawicielem Schreyera w pomorskiem jest Piotr Piast (tel. kom. 604 255 144). Przedzwoń do niego, umów się. Niech Ci poopowiada o kominach przywiezie Ci instrukcję. Moim zdaniem (ja tak zrobiłem) dobrze jest umówić wykonawcę z tym gościem, aby dał kilka dobrych rad co do montowania komina. Genralnie instrukcje zawsze dostajesz z kominem, u mnie nawalił po prostu Bat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 16.08.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Hello Witam wszystkich serdecznie.Gratuluje postępów budowlanych.Zachar - rozwiń troche temat z tym zabezpieczeniem przeciwwejściowym. Raczej się nie skusze, ale jestem lekko zaintrygowany. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts